معاون وزیر دادگستری: در پی تعطیلی مراکز نگهداری کودکان نیستیم

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت دادگستری گفت: در پی تعطیلی مراکز نگهداری کودکان نیستیم بلکه در پی تغییر ماموریت و صلاحیت موسسات و مراکز نگهداری هستیم.

به گزارش خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، سیدعلی کاظمی روز سه شنبه در نشست رویکرد خانواده محوری در ساماندهی کودکان فاقد سرپرست موثر افزود: گفته می شود بهزیستی با واگذاری کودکان در طرح امین موقت و خانواده میزبان از خود سلب مسئولیت می‌کند درحالیکه اینطور نیست و بهزیستی کودکان را به جای نگهداری در مراکز به خانواده بازمی‌گرداند.

وی اضافه کرد: بحث سلب صلاحیت از دادگستری در این زمینه مطرح است که اینگونه نیست و دادگستری بر اساس قوانین، مسئولیت نظارت بر این کودکان را دارد و دادستان، مدعی العموم است که این تکلیف را انجام دهد.

نظارت بر نگهداری کودکان باید بیشتر شود

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت دادگستری گفت: نظارت بر نگهداری کودکان چه داخل مراکز و چه در طرح‌های امین موقت و خانواده میزبان باید بیشتر، منسجم و هنرمندانه باشد.

کاظمی افزود: برخی خانواده ها گلایه دارند که بعد از واگذاری کودک، دیگر حالی از کودک پرسیده نمی شود و برخی خانواده ها گلایه دارند که تا پنج بار برای نظارت می آیند.

وی تاکید کرد: هیچ اولویتی در سپردن کودک به خانواده میزبان یا امین موقت وجود ندارد و اصل، خانواده محوری است؛ اصل، روش نیست، اما اگر دادگستری کودک را بسپرد، خیال ما راحت تر است.

ضرورت رصد نگهداری کودک در سامانه بهزیستی

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت دادگستری در ادامه بر الزام ایجاد سامانه رصد نگهداری کودکان بر اساس ماده ۲۳ و ۴۴ شیوه‌نامه مراقبت موقت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست تاکید کرد و گفت: سامانه بهزیستی نسبت به همه کودکان تکلیف دارد و مراقبت کودک بی سرپرست و بدسرپرست باید در این سامانه ثبت شود.

کاظمی افزود: حتی اینکه چگونه مصلحت کودک برای واگذاری تشخیص داده شده است، باید قابل رصد باشد و اینگونه نباشد که این مسئله از شبکه رعایت مصالح کودک خارج شود.

طرح خانواده میزبان نباید ظرفیتی برای قانون گریزی شود

به گزارش خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد محمدحسین صادقی مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی دادستانی کشور نیز در این نشست گفت: طرح خانواده میزبان، نتایج خوب و اثربخشی داشته است. اما این طرح نباید ظرفیتی شود که از سرپرستی و فرزندخواندگی و چهارچوب قانون فرار کنیم و نباید ظرفیت قانون گریزی شود و قطعا تلقی ما هم این نیست.

وی تصریح کرد: تحلیل آماری نشان می دهد طرح خانواده میزبان موفق بوده اما اشکالات این طرح را هم باید ببینیم.

تعلل بهزیستی در پذیرش کودکان با اختلال روان

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی دادستانی کشور گفت: کودکان بی سرپرست یا بدسرپرستی هستند که به واسطه اختلال سلامت روان در بیمارستان بستری می شوند که مجنون نیستند و بعد از خاتمه بستری به بهزیستی تحویل داده می‌شود اما گزارش هایی وجود دارد که بهزیستی به دلیل نبود ظرفیت کافی در پذیرش این کودکان تعلل می کند.

صادقی افزود: مصداق‌هایی در این زمینه بر اساس گزارشات وجود دارد. درحالیکه بیمارستان، محل اسکان نیست و اشغال یک تخت به معنای محرومیت یک بیمار دیگر از دریافت خدمات است.

وی در ادامه به مسئله ضرورت ملاقات زنان زندانی با فرزندان شان پرداخت و افزود: در زندان‌ها، زنانی هستند که دارای فرزندان بالای ۲ سال هستند و ضرورت دارد که مراکزی در مجاورت زندان‌های بزرگ زنان برای تسهیل ملاقات کودکان و زنان زندانی وجود داشته باشد.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی دادستانی کشور گفت: گاهی همکاران قضایی، موضوع سپردن کودکان به خانواده میزبان را بدون چهارچوب بهزیستی و راسا انجام می‌دهند که مورد تائید نیست.

صادقی افزود: دستگاه قضایی برای انجام بهتر ماموریت های بهزیستی آمادگی دارد.
 

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه