زنگ خطر سکته مغزی در سمنان و ضرورت اصلاح شیوه زندگی

سمنان - آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد - آمار سکته مغری در استان سمنان زنگ خطری برای ضرورت ترویج فرهنگ تغذیه سالم و کاهش مصرف غذای ناسالم، افزایش فعالیت بدنی و کاهش کم تحرکی برای حفظ سلامتی است.

به گزارش خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، سکته مغزی به عنوان دومین بیماری دارای مرگ و میر زیاد در جهان و ایران، در سال‌های اخیر با افزایش تصاعدی همراه بوده که برای پیشگیری، درمان و جلوگیری از افزایش شمار مبتلایان، فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در زمینه اصلاح و تغییر شیوه زندگی و غذایی و توجه به ورزش لازم و ضروری است.

آثار و تبعات جانبی و مخفی سکته مغزی بسیار فراتر از هزینه‌های درمانی و توانبخشی است، چرا که شاید افراد دچار سکته مغزی سرپرست خانوار باشند و خانواده با حذف نان‌آور و سرپرست خود با چالش‌های جدی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مواجه شود؛ در عین حال که فرد مبتلا نیازمند پرستار نیز است.

طبق آمارهای جهانی از هر چهار نفر یک نفر در جهان دچار سکته مغزی و هر ۶ ثانیه نیز یک نفر بر اثر همین بیماری فوت می‌شود که نشان دهنده وسعت و همه‌گیری آن در جهان و البته ایران است.

زنگ خطر سکته مغزی در سمنان و ضرورت اصلاح شیوه زندگی

فشار خون بالا، سیگار کشیدن، بیماری‌های قلبی و عروقی از عوامل مهم و موثر در بروز سکته مغزی است و اگر این عوامل باعث اختلال در حرکت، تکلم، راه رفتن عادی، تعادل بدنی، انحراف صورت و ضعف در دست‌های فرد شود، باید در سریع‌ترین زمان ممکن به مراکز اورژانس و درمانی مراجعه کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد اظهار کرد: ۱۲۹ نفر در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ در مناطق زیر پوشش این دانشگاه دچار سکته مغزی شدند.

کامران قدس افزود: افراد درگیر سکته مغزی به ۲ دسته دچار خونریزی(هموراژیک) و بدون خونریزی(ایسکمیک) تقسیم‌بندی می‌شوند.

زنگ خطر سکته مغزی در سمنان و ضرورت اصلاح شیوه زندگی

وی ادامه داد: شمار افراد دچار سکته مغزی بدون خونریزی در نیمه نخست امسال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی استان سمنان ۱۰۴ نفر بود که برای ۱۰ نفر داروی ضد لخته خون برای از بین بردن لخته در رگ‌ها تزریق شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان تصریح کرد: آمار سکته مغزی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه زنگ خطری برای اصلاح و تغییر شیوه زندگی و غذایی و توجه به ورزش است.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، ۶ شهرستان در مرکز و غرب استان سمنان با گستره جمعیتی حدود ۵۰۰ هزار نفر زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان و ۲ شهرستان در شرق استان باگستره حدود ۲۵۰ هزار نفر زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هستند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه