به گزارش خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، عملیات ساخت مسکن مهر ۴۸۰ واحدی کرند غرب مانند پروژه های مشابه دیگر نقاط کشورمان قرار بود که در مدت سه سال به بهرهبرداری برسد اما گویا مسیر ساخت این پروژه طوری دیگر رقم خورد و اکنون مسوولان را بر آن داشته تا پس از ۱۴ سال تدبیری برای به سامان رسیدن آن بیاندیشند.
فرماندار دالاهو با ارائه گزارشی از روند عملیات ساخت مسکن مهر۴۸۰ واحدی این شهرستان گفت: این پروژه پس از اخذ مجوزهای لازم، قرارداد اجاره عرصه آن در سال ۱۳۸۹ منعقد و در همان سال طی تفاهم نامه سه جانبه، ساخت واحدهای این پروژه به پیمانکار واگذار شد.
مسعود محنتی روز شنبه به خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد توضیح داد که با احداث بلوک های پروژه و با توجه به مشکلاتی از قبیل عدم واریز سهم آورده از سوی متقاضیان و دعوای حقوقی مطروحه از سوی سازنده، قرارداد پیمانکار در سال ۱۳۹۳ فسخ و در سال ۱۳۹۶ تسویه و در سال ۱۳۹۷ ابلاغ شد.
او ادامه داد: در سال ۱۳۹۴ با پیگیریهایی که از سوی تعاونی مسکن فرهنگیان شهر کرند غرب صورت گرفت، قرارداد اجاره بلند مدت جهت تکمیل واحدها با تعاونی مذکور منعقد شد که به علت عدم تأمین مالی، پروژه دوباره متوقف شده و در سال ۱۳۹۷ با توجه به توقف پروژه، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمانشاه آن را فاقد متقاضی مؤثر جهت ادامه روند ساخت و ساز اعلام و انتقال تسهیلات از شرکت پیمانکار به سازمان ملی زمین و مسکن برابر شیوه نامه تعیین تکلیف پروژههای فاقد متقاضی درخواست کرد.
فرماندار دالاهو در ادامه گفت: در سال ۱۳۹۸ با توجه به پیگیریهای مسوولان وقت و پس از مصوبه شورای مسکن استان کرمانشاه مقرر شد که پروژه در قالب ۲ فاز تکمیل شد که فاز اول آن به تعداد ۲۷۲ واحد در اختیار تعاونی مسکن فرهنگیان شهرستان دالاهو قرار گیرد و ۲۰۸ واحد نیز در قالب فاز دوم به مزایده گذاشته شود که با توجه به درخواست تعاونی فرهنگیان و رایزنیهای انجام شده از سوی فرمانداری این فاز نیز به آنها محول شد.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ در پاسخ به درخواست های مکرر تعاونی مسکن فرهنگیان در خصوص احداث ۶۰ واحد در پیلوت بلوک های واگذار شده، پس از اعلام نظر از سوی مهندسان ناظر پروژه و موافقت با تغییر کاربری طبقه همکف (پیلوت ها)، این موضوع منوط به هماهنگی با شهرداری اعلام شد که ۴۸ واحد مازاد در طبقه همکف بلوک ها نیز از سوی تعاونی به مسکونی تغییر یافته است.
محنتی گفت: در سال ۱۴۰۰ با توجه به نرخ تورم و نیاز پروژه، تسهیلات اعطایی برای هر واحد مسکن مهر از ۲۵۰میلیون ریال به ۴۵۰میلیون ریال افزایش یافت که در سال ۱۴۰۱ میزان ۲۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال اسناد خزانه و ۲ میلیارد ریال وجه نقد جهت اجرای عملیات محوطهسازی و زیر ساخت های مسکن مهر از سوی اداره کل راه و شهرسازی به تعاونی مسکن فرهنگیان پرداخت شود که این تعاونی نیز جهت تکمیل پروژه، برای هر واحد در قالب تسهیلات نهضت ملی مسکن درخواست نمود.
فرماندار دالاهو اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ لیست متقاضیان پروژه از سوی تعاونی اعلام و در سامانه مسکن مهر ثبت شد که با توجه به عدم حضور تعداد زیادی از متقاضیان و عدم احراز شرایط آنها از سوی سامانه مذکور، ارسال لیست نهایی برای بانک مسکن جهت اخذ تسهیلات متمم در قالب طرح نهضت ملی مسکن به تعویق افتاد.
وی اضافه کرد: با توجه به پیگیریهای اداره راه و شهرسازی شهرستان و استان کرمانشاه، خرید، نصب و راهاندازی آسانسور بلوکها به پیمانکار راه و شهرسازی واگذار شده و این امر بار مالی فراوانی را از دوش متقاضیان برداشت ضمن اینکه در سال جاری لیست متقاضیان پروژه برای بانک مسکن ارسال شده و با توجه به پیگیریهای مکرر از طریق فرمانداری و بانک مسکن شهرستان دالاهو، با اعطای تسهیلات موافقت به عمل آمد که پس از عقد قرارداد اجاره عرصه و ترهین اسناد تک برگ بلوکهای پروژه، قرارداد بین بانک مسکن و تعاونی فرهنگیان در حال انجام است.
او با اشاره به تاکید در جلسات ستاد مسکن شهرستان و با حضور نمایندگان استانی ادارات در خصوص تحویل هرچه سریع تر واحدها به متقاضیان و تکمیل دیوار حائل و محوطهسازی پروژه، عنوان کرد که قرار است بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمانشاه ضمن عقد تفاهمنامه با اداره کل راه و شهرسازی استان نسبت به تکمیل دیوار حائل پروژه اقدام نماید.
وی افزود: همچنین با توجه به واریز سهم آورده از سوی تعدادی از متقاضیان و تعهد تعاونی در خصوص تکمیل واحدها در موعد مقرر، عملیات تکمیل برخی از واحدها در حال انجام است که این امر با واریز سهم مشارکتی بانک مسکن برای تمام واحدها انجام خواهد گرفت.
دالاهو در غرب کرمانشاه بیش از ۴۵ هزار نفر جمعیت دارد.
دیدگاه خود را بیان کنید