محمدرضا نجیب زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، بی توجهی به هشدارهای متخصصان و صاحب نظران حوزه کشاورزی و آب و خاک در زمینه نابودی مراتع را بسیار زیانبار دانست و افزود: ادامه روند کنونی تخریب مراتع تصویری تاریک توأم با فقر و گرسنگی را برای آینده ای نه چندان دور در جهان ترسیم می کند.
وی با بیان اینکه ارزش مراتع تنها از دیدگاه تغذیه دام و تولید فرآوردههای دامی و لبنی نیست، یادآور شد: این اهمیت و ارزش از لحاظ یک پوشش مفید گیاهی نیز بسیار تعیین کننده است که در تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش عمل می کند.
نجیب زاده تعیین ظرفیت درست و علمی در حفظ مراتع را بسیار تاثیرگذار دانست و ادامه داد: تعیین ظرفیت درست و جلوگیری از ورود دام مازاد تاثیرگذار خواهد بود و باید توجه داشت این موضوع راهکاری مفید برای حفظ مراتع در کشور و آذربایجان شرقی است.
به گفته وی حفظ مراتع درپی تقویت و احیای پوشش گیاهی با استفاده از گونه های بومی سازگار با شرایط منطقه باید تحقق یابد.
نجیب زاده از جنگلها و مراتع به عنوان ثروت ملی کشور نام برد و گفت: منابع طبیعی تجدید شونده از جمله جنگلها و مراتع ثروت ملی کشور محسوب میشوند که فقط به نسل حاضر تعلق نداشته بلکه میراثی است که باید برای آیندگان باقی بماند.
وی اضافه کرد: تنظیم گردش آب در طبیعت، ایجاد فضای سبز در تلطیف هوا، تامین غذا و مأمن برای حیات وحش به ویژه پرندگان، تامین علوفه مورد نیاز دام، تولید محصولاتی از قبیل گیاهان دارویی و صنعتی با حفاظت از مراتع امکان پذیر است.
نجیب زاده یادآور شد: حفظ کاربری اراضی کشاورزی از طریق جلوگیری از تخریب مراتع میسر می شود.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی نقش زیربنایی برای اقتصاد کشور دارد و زمینه ساز حرکت برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار است، افزود: اگر بخواهیم در آینده، جامعه پایداری داشته باشیم باید برای احیا و توسعه این منابع ارزشمند بیش از پیش بکوشیم.
دیدگاه خود را بیان کنید