دانشگاه ملی اوراسیا خواهان اعزام دانشجویان رشته دکتری به ایران است

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- استاد دانشگاه ملی اوراسیا گسترش همکاری‌ در زمینه اعزام پژوهشگران و دانشجویان رشته دکتری به ایران برای دانش افزایی و شناسایی منابع مربوط به تاریخ قزاقستان و تبادل مقالات علمی و پژوهشی را ضروری برشمرد.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از تارنمای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی‌اکبر طالبی‌متین رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان و قورالای سیتکازینا مدیر گروه تاریخ قزاقستان دانشکده تاریخ دانشگاه ملی اوراسیا دیدار و زمینه‌های گسترش همکاری فرهنگی و پژوهشی بین دو کشور را بررسی کردند.

قورالای سیتکازینا با تأکید بر توسعه مناسبات علمی و دانشگاهی بین مؤسسات آموزشی دو کشور گفت: قزاقستان با توجه به تجربه و تمدن غنی بیش از هزارساله جمهوری اسلامی ایران، به کمک همسایه دوست و برادر خود جهت جمع آوری منابع تاریخی و همچنین، نگهداری و مرمت کتب و نسخ خطی تاریخی نیاز دارد.

وی با اشاره به برگزاری باشکوه نشست تخصصی فارابی و مشارکت فعال رایزنی فرهنگی ایران در این نشست گفت: این برنامه برای اساتید، پژوهشگران و دانشجویان بسیار مفید بود و از سخنرانی‌های سفیر و رایزن فرهنگی ایران و مستندی که درباره زندگی و آثار فارابی در ایران از سوی رایزنی فرهنگی ایران تهیه شده بود، بهره بردیم.

مدیر گروه تاریخ قزاقستان دانشگاه ملی اوراسیا ابراز امیدواری کرد که چنین برنامه‌های محتوایی بیشتر و گسترده تر برگزار شده تا اساتید و دانشجویان رشته تاریخ، پیشینه غنی و واقعی مربوط به تاریخ خود را به درستی بیابند.

قورالای سیتکازینا گسترش همکاری‌ها در سایر زمینه‌ها نظیر اعزام پژوهشگران و دانشجویان رشته دکتری به ایران برای دانش افزایی و شناسایی منابع مربوط به تاریخ قزاقستان و تبادل مقالات علمی و پژوهشی را ضروری برشمرد.

وی تأکید کرد: امیدواریم به زودی بتوانیم در فرصت بیشتری از منابع و پیشینه تاریخی قزاقستان که با تاریخ غنی جمهوری اسلامی ایران گره خورده است، استفاده کنیم.

رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان نیز، از آمادگی این نمایندگی فرهنگی برای انجام برنامه‌های علمی و فرهنگی مشترک با دانشکده تاریخ دانشگاه ملی اوراسیا خبر داد.

وی همچنین، به ظرفیت‌های ایران در حوزه نگهداری، مرمت نسخ خطی و ترجمه منابع تاریخی قزاقستان که در کشورمان موجود است، اشاره کرد و گفت: ما نیز علاقه‌مندیم ملت قزاق تاریخ و پیشینه واقعی خود را به درستی بیابد و می‌توانیم با برنامه ریزی مشخص و انعقاد تفاهمنامه همکاری با مراکز علمی و فرهنگی ایران این مسیر را هموار کنیم.

در پایان این دیدار مقرر شد، ظرف دو ماه آینده با مشارکت رایزنی فرهنگی ایران، دانشکده تاریخ دانشگاه ملی اوراسیا و نیز مرکز ملی نسخ خطی قزاقستان نشست مشترک علمی با دعوت از متخصصان کتاب شناسی، مرمت و نگهداری نسخ خطی ایرانی با موضوع «تاریخ قزاقستان بر اساس منابع فارسی و عربی» برگزار شود.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه