به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، « شهرام شفیعی» روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک و هفته پژوهش افزود: در بخش آب نیز باید تا پایان برنامه هفتم میزان مصرف آب به ۶۵ میلیارد مترمکعب و تا افق سال ۱۴۱۱ این میزان به ۵۲ میلیارد مترمکعب برسد.
وی با بیان اینکه تولیدات کشور و استان نیز تحت تاثیر محدودیت آب و خاک قرار دارد، اظهار کرد: با توجه به این محدودیت باید به ازای هر متر مکعب به مقدار استاندارد محصول کشاورزی تولید شود.
تکلیف قانون هفتم توسعه به خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید محصولات کشاورزی
رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی با تاکید بر اینکه تامین امنیت غذایی کافی و سالم مردم از سیاست ها و تکالیف این وزارتخانه و سازمان است، گفت: در فصلهای هفت و هشت برنامه هفتم توسعه، وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده تا پایان این برنامه، رشد اقتصادی سالانه بخش کشاورزی را به ۵.۵ درصد برساند و در تولید محصولات راهبردی ۹۰ درصد خودکفایی ایجاد کند.
شفیعی، با بیان اینکه تا پایان این برنامه باید میزان واردات سالانه محصولات تراریخته پنج درصد کاهش یابد، ادامه داد: با توجه به محدودیت های مختلف در بخش کشاورزی، نظام بهره برداری در این بخش با مشکل مواجه است.
وی با اشاره به وجود مشکل در کیفیت خاک و منابع آبی آلوده، یادآور شد: برای بهره وری در بخش کشاورزی باید از کارهای تحقیقی و پژوهشی و یافته های مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی استان استفاده شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی با تاکید بر اینکه برای مصرف بهینه آب و خاک نیازمند فرهنگسازی هستیم و این کار باید از مدارس و در بین دانش آموزان آغاز شود، گفت: در این راستا این سازمان با آموزش و پرورش همکاری می کند.
شفیعی، افزود: صرفه جویی و استفاده بهینه از آب در اولویت قرار گرفته و توجه به خاک همیشه در اولویت بعدی بوده است در حالی که آب قابلیت تجدیدپذیری و واردات دارد ولی خاک تجدیدناپذیر است.
وی با اشاره به موضوع احیای دریاچه ارومیه، یادآور شد: اجرای این طرح فشار دوچندانی بر بخش کشاورزی استان وارد کرده و اقدامات انجام شده در این زمینه نتایج مطلوبی نداشته است.
بزرگترین وظیفه آموزش و پرورش فرهنگ سازی است
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان اینکه بزرگترین وظیفه این نهاد فرهنگ سازی است، گفت: این نهاد باید افراد مناسب، مطلوب و جامعه آینده را تربیت کند.
«مسعود سعادتی» با تاکید بر اینکه برای کاهش هزینه های مادی و اجتماعی جامعه و کاهش هزینه حکمرانی باید در آموزش و پرورش هزینه شود، افزود: استفاده درست از منابع آب و صرفه جویی در آن، استفاده بهینه از خاک و کاهش آلودگی محیط زیست نیاز به فرهنگ سازی درست در بین دانش آموزان دارد و این کار موجب کاهش هزینه های اجتماعی می شود.
وی با اعلام آمادگی برای همکاری با دستگاه های متولی برای فرهنگ سازی در حوزه های خاک، آب و هوا، اظهار کرد: نوع برخورد در این حوزه ها باید عقلانی و بنیادی باشد.
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، در این مراسم از ۲۰ پژوهشگر برتر و ۲۰ خادم خاک بخش کشاورزی استان تجلیل شد.
دیدگاه خود را بیان کنید