اسماعیل اسفندیاری پور روز یکشنبه در حاشیه بازدید از طرح های جهش تولید شهرستان سملقان خراسان شمالی به آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد اظهار کرد: افزایش تولید گندم، جو و سایر محصولات طرح جهش تولید تمامی حمایت ها را به سمت این طرح سوق داد.
وی افزود: این طرح از سال ۱۳۹۹ با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و وزارت جهاد کشاورزی آغاز به کار کرد و با توجه به نتایج مثبت به مدت پنج سال تمدید شد.
ناظر ملی طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور تصریح کرد: این طرح با هدف افزایش تولید و بهره وری در سطح دیمزارها، افزایش درآمد کشاورزان، کاهش هزینه های تولید، استفاده از آب سبز، حفظ بقایای گیاهی، حفاظت از خاک در دیمزارها اجرا شد.
وی بر آموزش کشاورزان در دیمزارها برای کشت فنی و علمی تاکید کرد و گفت: با اجرای این طرح کارشناسان به بهره برداران شیوه های علمی و دانش فنی را آموزش می دهند تا منجر به افزایش تولید در واحد سطح شود.
اسفندیاری پور تصریح کرد: اجرای این طرح در برنامه پنجم توسعه تمرکز بر روی اصول فنی و مهندسی کشاوری دارد تا هرچه بیشتر تولید در واحد سطح بدون هزینه های بیشتر فراهم شود.
وی گفت: ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در این راستا دستگاه و ماشین آلات لازم برای فعالیت در دیمزارها را در اختیار کشاورزان قرار می دهد.
ناظر ملی طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور بر کشت انواع گیاهان علوفه ای نیز تاکید کرد و افزود: تامین جو و سایر علوفه دامی یکی از نیازهای اساسی کشور برای خوراک دام است که در این طرح انواع علوفه دامی در دیمزارهای کشور زیر کشت می رود.
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، اکنون ۶۹.۲ درصد از وسعت خراسان شمالی درگیر خشکسالی است و ۲۰ درصد از وسعت این استان با خشکسالی خیلی شدید روبه رو است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
دیدگاه خود را بیان کنید