به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، سعید جعفری راد روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش، با اشاره به برگزاری نمایشگاه رینوتکس در ماه جاری، اظهار کرد: این نمایشگاه امسال در هشت محور شامل نمایشگاه تخصصی صنایع دفاعی و لوازم خانگی در دانشگاه تبریز، فناوری زیستی کشاورزی و صنایع غذایی در دانشگاه مراغه، صنایع شیمیایی در دانشگاه شهیدمدنی، سلامت و بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، صنایع خلاق فرهنگی در دانشگاه هنر و پیام نور، رباتیک و اتوماسیون صنعتی در دانشگاه آزاد تبریز، شهر هوشمند و نرم افزارهای کاربردی در پارک علم و فناوری و انرژی در دانشگاه بناب و صنعتی سهند برگزار میشود.
وی با اشاره به آسیب شناسی درباره دورههای قبلی این نمایشگاه، گفت: رینوتکس در ایران شناخته شده است و بعد از ۱۱ دوره در تقویم وزارت عتف ( علوم، تحقیقات و فناوری ) در ۶ ماهه دوم هر سال برگزار میشود.
جعفری راد افزود: این نمایشگاه تا سال گذشته خروجی محور نبود و حالت ترویجی و فرهنگسازی داشت بنابراین امسال مقرر شد تا در فضایی خارج از نمایشگاه برگزار شود و دستگاههای اجرایی ملزم شدهاند تا نیازهای خود را در این نمایشگاه تامین کنند و مبلغی که از سوی شرکتهای حامی هزینه میشود در راستای قرارداد باشد.
وی برگزاری رویداد کارآفرینی تقاضا محور تانا، افتتاح مرکز نوآوری و شتابدهی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا با مشارکت شتابدهنده دانش بنیان، برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استانی و رونمایی از محصولات و تکمیل عملیات مسیر رفت رمپ دسترسی به پارک از آزادراه تبریز-سهند را از جمله اقدامات پارک علم و فناوری در سه ماهه سوم سالجاری عنوان کرد.
درصدد راه اندازی پارک فناوری بین المللی هستیم
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: تعداد شرکتهای فناور مستقر در اپارک ۳۲۸ مورد و شرکتهای دانش بنیان نیز ۱۰۸ مورد است.
وی با بیان اینکه میزان فروش واحدهای فناور استان ۱.۴ همت و صادرات ۷.۲ میلیون دلار است، اظهار کرد: پارک علم و فناوری استان در سالهای اخیر جزو سه استان برتر در حوزه بین المللی بوده و در کشورهای مختلف دارای کارگزار است و حضور در نمایشگاهها و فروش محصولات از این طریق انجام می شود.
وی با بیان اینکه بنا به دستور استاندار آذربایجان شرقی، سند آمایش صنعت و فناوری استان تا بهمن ماه باید تدوین شود، ادامه داد: برنامه داریم تا از هیات دولت برای راه اندازی پارکهای بین الملل مصوبه بگیریم زیرا میخواهیم سرمایه گذار خارجی به پارکها بیاید.
جعفری راد اعلام کرد: کشورهای روسیه، ترکیه، اروپای شرقی، افغانستان و آسیای میانه کشورهای مقصد محصولات دانش بنیان استان آذربایجان شرقی هستند و شرکتهای فناور استان بر اساس اعتماد متقابل، محصولاتشان را میفروشند و محدودیتهایی در زمینه باز کردن حساب در کشورهای مقصد وجود دارد.
وی با بیان اینکه مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات تا هفته آینده میان ۷۰ شرکت دانش بنیان استان توزیع میشود، اظهار کرد: این شرکتها بر اساس میزان فروش و سرمایه ثبتی از میان بیش از ۱۴۰ شرکت انتخاب شدهاند.
دیدگاه خود را بیان کنید