تکریم دکتر «سبوحی»، استاد دانشگاه شریف در زادگاهش مراغه

مراغه- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- دکتر «یدالله سبوحی» استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف و بنیانگذار اولین آزمایشگاه سیار ممیزی انرژی کشور در زادگاهش مراغه مورد تجلیل و تکریم قرار گرفت.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد رییس دانشگاه مراغه یکشنبه‌شب در این آیین که در سالن اجتماعات این مرکز آموزش عالی برگزار شد، افزود: دکتر «سبوحی» از سرمایه‌های علمی و اجتماعی کشور و کهن‌شهر مراغه به شمار می‌رود.

دکتر «محمد زادشکویان» حضور این دانشمند را فرصتی برای ارتقای کیفیت خدمات آموزشی و پژوهشی دانشگاه مراغه دانست و افزود: دکتر «سبوحی» از دانشمندان برتر حوزه انرژی کشور به شمار می‌روند و تجربه‌های ارزشمندی دارند.

تکریم دکتر «سبوحی»، استاد دانشگاه شریف در زادگاهش مراغه
دکتر زادشکویان در مراسم تکریم دکتر «یدالله سبوحی»

وی ابراز امیدواری کرد که دانشگاه مراغه با یاری این دانشمند برجسته کشورمان بتواند با موسسه‌های بین‌المللی دنیا وارد همکاری شود تا بتواند در حوزه امنیت غذایی گام‌های موثرتری بردارد.

رییس دانشگاه مراغه با بیان اینکه دانشگاه مراغه در ۲ سال اخیر فعالیت‌های چشمگیری را در حوزه امنیت غذایی شروع کرده است، اضافه کرد: این فعالیت‌ها به همت دکتر «سبوحی» می‌تواند بیش از پیش تقویت شود.

به گفته وی در این جلسه برخی دیگر از پژوهشگران برتر دانشگاه مراغه نیز به برکت حضور دکتر «سبوحی» در زادگاهش، مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

تاکید فرماندار بر مسئله‌محوری در پژوهش

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز در این آیین مسئله‌محوری در فعالیت‌های پژوهشی را مورد تاکید قرار داد و افزود: کارهای پژوهشی دانشگاه باید به سمت حل مسایل محلی سوق داده شود.

تکریم دکتر «سبوحی»، استاد دانشگاه شریف در زادگاهش مراغه
مینویی: بستر پژوهش‌محوری باید بیش از پیش در دانشگاه‌ها فراهم شود

«مرتضی مینویی» پژوهش و آموزش را ۲ بال جدایی‌ناپدیر مراکز علمی خواند و افزود: بستر پژوهش‌محوری باید بیش از پیش در دانشگاه‌ها فراهم شود زیرا پژوهش عامل اصلی توسعه جوامع است.

وی با تاکید بر اینکه دنیای امروز دنیای تحقیق و پژوهش است، افزود: کشورمان دانشمندان بسیاری دارد و در سایه فعالیت‌های پژوهشی آنان، بسیاری از قله‌های موفقیت فتح شده است.

«مینویی» افزود: با این وجود در برخی از عرصه‌ها با مشکلاتی مواجه هستیم که توجه به اساتید پژوهش‌محور می‌تواند آن مشکلات را هم برطرف کند.

«مومنان»، «مجاهدان» و «اهل علم» نزد خداوند دارای درجه هستند

امام جمعه موقت مراغه نیز در این آیین بیان کرد: «مومنان»، «مجاهدان» و «اهل علم» به مصداق آیه ۱۱ سوره «مجادله» مبنی بر «یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ...» سه گروه دارای درجه در نزد خداوند هستند.

تکریم دکتر «سبوحی»، استاد دانشگاه شریف در زادگاهش مراغه
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی‌راد در مراسم تکریم دکتر یدالله سبوحی

حجت‌الاسلام والمسلمین «حمید محمدی‌راد» با بیان اینکه خداوند «درجه» اهل علم را به صورت جمع بیان کرده، افزود: درجه‌های علمی به مانند ایمان انسان‌ها مختلف هستند و کسی به آخرین درجه علم نرسیده است.

وی با بیان اینکه بر اساس آیات قرآن کریم انسان‌ها به بخش اندکی از علم دست می‌یابند، افزود: انسان از دانستن نباید مغرور شود و به علم بی‌نهایت خداوند واقف باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدی‌راد» تصریح کرد: درجه اهل علم به اندازه دانش آنان می‌باشد و خداوند قبل از انسان‌ها، اهل علم را تکریم کرده است.

وی تجلیل اهل علم را وظیفه دانست و ادامه داد: دانش ریشه همه خوبی‌ها و نادانی ریشه همه فلاکت‌هاست؛ بر همین اساس صاحبان علم باید تکریم شوند.

امام جمعه موقت مراغه افزود: دانشمندان نیز باید همواره در فکر آموختن و پیشرفت باشند و علم «مسموع» را به علم «مطبوع» تبدیل کنند.

وی همچنین با بیان اینکه تولید علم پیشران پیشرفت کشور در زمینه‌های مختلف است، اضافه کرد: اگر بخواهیم در کشاورزی، اقتصادی و دیگر عرصه‌ها پیشرفت کنیم اول باید تولید علمی داشته باشیم.

به گفته وی در سایه تولید علم و داشتن مرجعیت علمی، می‌توانیم در سطح جهان برای خودمان جا باز کرده و به دنبال آن دین خودمان را صادر کنیم.

وی این را هم بیان کرد: عمده تاثیر فرهنگ غرب در کشورمان از طریق تولید علم بوده است و بر همین اساس نیز به سادگی نمی‌توان در مقابل این فرهنگ مقاومت کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدی‌راد» همچنین با بیان اینکه مرجیعت علمی در حوزه و دانشگاه ایجاد می‌شود، افزود: دانشگاه باید مادر پیشرفت‌ها باشد و به جامعه راه نشان دهد.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد در این جلسه شرکت «آرمان سازه» مراغه با مشارکت سهامداران خیرش، هزینه احداث سر درِ دانشگاه را هم تقبل کردند و این طرح با حضور دکتر «سبوحی» کلنگ‌زنی شد.

دکتر «سبوحی» را بیشتر بشناسیم

دکتر یدالله «سبوحی» متولد شهرستان مراغه است و تا ۱۵ سالگی در کوچه‌پس‌کوچه‌های محله «چهل‌پا» و خیابان خواجه‌نصیر، خاطره‌های دوران کودکی خود را رقم زد.

تکریم دکتر «سبوحی»، استاد دانشگاه شریف در زادگاهش مراغه
دکتر یدالله سبوحی ۲ اخترع ثبتی دارد

وی پس از طی مراحل تحصیلی در شهر مراغه به تهران رفت و از سال ۱۳۶۲تا ۱۳۷۰ شمسی در وزارت نیرو به عنوان کارشناس اطلاعات انرژی و سرپرست گروه مطالعات بلندمدت انرژی مشغول شد.

دکتر سبوحی از سال۱۳۷۱ تاکنون عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف بوده و در این سال‌ها به عنوان مدیر گروه مهندسی هسته‌ای، بنیانگذار اولین آزمایشگاه سیار ممیزی انرژی، بنیانگذار و رئیس پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف فعالیت کرده است.

وی همچنین از سال ۱۳۷۶ در وزارت نفت به عنوان مشاور معاونت برنامه‌ریزی و در شرکت علوم و فناوری انرژی طرشت به عنوان بنیانگذار و رئیس هیات مدیره همکاری کرده است.

این دانشمند کشورمان در کارنامه علمی خود سه پروژه صنعتی، ۲ اختراع ثبت شده، ۲ کتاب منتشر شده به زبان‌های فارسی و آلمانی، ۲۲ مورد همکاری بین‌المللی، سه مورد انتشار محتوا در کنفرانس‌ها و ۱۱۴ مقاله در ژورنال‌های بین‌المللی دارد.

گفتنی است دکتر «یدالله سبوحی» در قالب دومین دوره تجلیل از مفاخر علمی و پژوهشی مراغه مورد تجلیل قرار گرفت.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه