ظرفیت تولیدات فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون در کشور افزایش یافت

تهران - آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد - خطوط تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون، ضمن افزایش ظرفیت تولیدات فرآورده‌های مشتق از این فرآورده‌ها، در کشور توسعه پیدا کرده است.

به گزارش گروه علمی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، داروهای مشتق از پلاسما از بیشترین ارزبری در حوزه تجهیزات پزشکی و سلامت برخوردار است و بر همین اساس خودکفایی هر کشور در تولید این محصولات می‌تواند یکی از اهداف بلندمدت مسئولان و نهادهای ذی‌ربط این حوزه در جهت توسعه تامین داخلی و همچنین ارزآوری کلان باشد.

شرکت‌های دانش‌بنیان از اهمیت این حوزه غافل نبوده‌اند تا جایی که یک مجموعه دانش بنیان کشورمان به عنوان نخستین کارخانه تصفیه پلاسما در خاورمیانه توانسته طرح تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را به سرانجام برساند و این مجموعه تاکنون بخش قابل توجهی از نیاز داخلی کشور به فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را تامین کرده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره فعالیت‌های این مجموعه و نقش آن در تولید محصولات دارویی از پلاسمای خون در کشور گفت: این شرکت اولین و تنها پالایشگاه پلاسمای خون خاورمیانه است که مواد اولیه آن پلاسمای خون انسان‌هایی است که به صورت داوطلبانه آن را اهدا می‌کنند. فرآورده‌های استخراج شده از پلاسمای خون برای درمان بیماری‌های خودایمنی، هموفیلی یا افرادی که به هر دلیلی خون خود را از دست داده و بدن‌شان نیاز به جبران حجم خون از دست رفته دارد، کاربرد دارد.

ظرفیت تولیدات فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون در کشور افزایش یافت

به گفته بردیا فرزام‌فر محصولات اصلی این شرکت دانش‌بنیان، داروهایی چون آلبومین و ایمونوگلوبولین (IVIG) است که در درمان انواع بیماری‌ها استفاده می‌شود.

وی با اشاره به برنامه‌های آینده این شرکت جهت توسعه و راه اندازی خط محصولات جدید، تصریح کرد: شرکت ما حدود سه سال است که داروهای آلبومین و ایمونوگلوبولین را تولید و به بازار عرضه کرده است. به تازگی هم گروه تحقیق و توسعه شرکت، زمینه‌های تولید محصولات فاکتورها را هم آغاز کرده که همه تلاش ما بر این است ظرف دو سال آینده آن را تولید و به بازار عرضه کنیم.

فرزام‌فر درباره چگونگی تامین پلاسما برای تولید محصولات دارویی تصریح کرد: تقاضا از کشورهای همسایه جهت دریافت پلاسمای خون داریم، اما چون اولویت اصلی ما تامین نیاز داخلی کشور است، بهتر است که خالص‌سازی پلاسما و تولید محصولات مشتق از پلاسما در داخل کشور و برای مردم تولید شود.

وی در خصوص میزان ارزآوری طرح تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون اظهار کرد: واردات این مشتقات بسته به نوع و کشور وارد کننده از هر صد هزار لیتر خونی که بتوانیم در کشور به محصول و فرآورده‌های مشتق از پلاسما تبدیل کنیم بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون یورو در سال صرفه جویی ارزی می‌شود.

این فعال حوزه دانش بنیان افزود: در حال حاضر در تلاش هستیم که ظرفیت تولیداتمان را به ۳۰۰ هزار لیتر برسانیم که اگر این اتفاق بیفتد می‌توان شاهد کاهش ارزبری در کشور تا سقف نزدیک به ۱۰۰ میلیون یورو باشیم. با افزایش ظرفیت تولید شرکت و بهره بردن شرکت دیگری از تکنولوژی ما در تولید این دو فرآورده مشتق از پلاسمای خون و عرضه آن به بازار تقریبا نیاز کشور به (IVIG) و همچنین نیاز کشور را برای آلبومین تا ۷۰ درصد تامین می‌کنیم.

وی با اعلام اینکه «هدف ما در حال حاضر انتقال فناوری این محصولات به کشورهای دیگر است»، درباره برنامه‌های صادراتی این شرکت بیان کرد: البته محصولاتمان را در کشورهایی چون عراق و سوریه ثبت کرده‌ایم، اما چون اولویت اصلی ما تامین نیاز داخلی کل کشور است بنابراین بعد از رسیدن به این مهم، صادرات را آغاز می‌کنیم.

به نقل از صندوق نوآوری، تولید این محصولات دارویی به صورت مستقیم موجب اشتغالزایی ۲۰۰ نفر در این مجموعه دانش‌بنیان شده که البته افراد بسیاری هم در خارج از این مجموعه و در زمینه‌های متفاوتی به طور غیرمستقیم مشغول به کارند.

فرزام‌فر درباره میزان بهره‌وری این شرکت دانش‌بنیان در توسعه و تولید خط داروها از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی گفت: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از فعالیت اصلی شرکت ما تخصصی است آشنایی با رشته‌های علوم زیستی از ویژگی غیر قابل انکار نیروی متخصص شرکت محسوب می شود و ما در این مجموعه ۵ نیرو با تحصیلات دکترا داریم و در زمینه‌های دیگر چون تولید کنترل کیفی و تضمین کیفیت اداری، میانگین تحصیلات نیروهای ما کارشناسی ارشد است.

ظرفیت تولیدات فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون در کشور افزایش یافت

وی با اشاره به انتشار فراخوان مشارکت در برنامه ملی تولید داروهای مشتق از پلاسما از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: با توجه به تجربیات شرکت ما در زمینه تولید محصولات مشتق از پلاسما، به عنوان یکی از تولیدکنندگان در این طرح شرکت کرده‌ایم که امیدواریم با بهره‌بردن از این طرح ملی در جهت سرمایه‌گذاری بتوانیم ظرفیت تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را افزایش دهیم.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه