تمرکززدایی از تهران و توسعه متوازن استان‌ها با دستورالعمل‌های راهبردی وزیر تعاون

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- استاندار گیلان معتقد است: با اجرایی شدن دستورالعمل اخیر "احمد میدری" وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در ماهشهر ابلاغ شد، تمرکززدایی واقعی از تهران اتفاق خواهد افتاد، انگیزه مدیران در شهرستان‌ها و استان‌ها افزایش پیدا می‌کند و منجر به کارایی و کارآمدی بیشتر شرکت‌ها خواهد شد.

"هادی حق شناس" امروز (شنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد درباره دستورالعمل شش‌گانه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: اگر شرکت‌ها مسئولیت‌های اجتماعی‌شان را به درستی انجام دهند، بهسازی شهرها و استان‌ها بهتر خواهد شد و توجه به ورزش، مدارس، بخش درمانی و اشتغال بیشتر خواهد شد.
حق شناس افزود: اساسا به دلیل تمرکز بالای امکانات و زیرساخت‌های درمانی در تهران است که همه ایران تمایل دارند برای مداوا و درمان به پایتخت منتقل شوند. اگر این تمرکز زدایی به مرحله اجرایی برسد، سیستم و ساختار درمانی کشور نیز از این منظر اصلاح و در کل کشور توزیع خواهد شد. امکانات زندگی استاندارد در شهرستان‌ها برای کارگران، مهندسان و مدیران فراهم خواهد شد.

وی ادامه‌داد: به عبارت دیگر اگر به دنبال توزیع متوازن عدالت اقتصادی هستیم این بخشنامه می‌تواند نقطه شروع خوبی باشد.
استاندار گیلان با تاکید بر ممنوعیت مدیران پروازی به عنوان یکی از مفاد دستورالعمل راهبردی وزیر کار، اضافه‌کرد: بخش دیگر این دستورالعمل ممنوع شدن مدیران پروازی است. اگر مدیران، پروازی نباشند و در محل استقرار شرکت سکونت داشته باشند، دغدغه کارکنان خودشان را به درستی درک خواهند کرد و دغدغه توسعه شرکت، کارخانه و بنگاه خودشان را خواهند داشت و مهمتر اینکه انتظاراتی که مردم استان از مدیران دارند را بهتر درک خواهند کرد.
به گفته حق‌شناس، انتقال حساب‌ها و خرید شرکت‌ها از شهرستان نیز منجر به ایجاد رونق در شهرستان خواهد شد و به جای اینکه کارپردازها از شهرستان‌های مختلف به تهران بیایند، ترافیک ایجاد کنند و تمرکز ثروت و دارایی‌ها در تهران باشد، به شهرستان‌ها بازخواهند گشت و در کنار این خریدها، مالیاتی که اخذ می‌شود، به خود استان می‌رسد.

وی اظهارداشت: امروز شهرستان‌ها و استان‌ها ثروت تولید می‌کنند، اما این ثروت و آورده آن، تحت عنوان مالیات در تهران متمرکز می‌شود. همین مساله سبب شده تا توسعه استان‌ها توازن و تناسبی با پایتخت نداشته باشد.
استاندار گیلان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی دیگر از بندهای این دستورالعمل که درباره استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی در این شرکت‌ها از طریق آزمون‌های استخدامی است، را چگونه می‌بینید؟ تصریح کرد: تا کنون هر مدیری به شرکتی رفته، تعدادی نیرو همراه خودش آورده و استخدام کرده است، اما وقتی از آن مجموعه رفته، نه فقط این نیروها همراه او نرفتند بلکه در شرکت رسوب شده و مجددا مدیر جدید همین فرآیند را تکرار کرده است. اگر نگاهی به شرکت‌های دولتی بیاندازید می‌بینید که کارکنان آن‌ها متناسب با نیازشان نبوده و بسیار بیشتر از نیاز شرکت‌هاست، چرا که هر مدیرعاملی از اختیاراتش استفاده کرده و ده‌ها نیروی جدید جذب کرده و این منجر به افزایش هزینه‌های جاری این شرکت‌ها شده است.
وی با بیان اینکه انباشت نیروی انسانی مازاد سبب شده تا شرکت‌های دولتی از سودزایی به سمت هزینه‌زایی و زیان‌دهی حرکت کنند، گفت: استانداران می‌توانند ناظر بر اجرای این بخشنامه وزیر باشند و در استان گیلان از این بخشنامه استقبال می‌کنیم و معتقدیم که در واقع این بخشنامه اجرا شود در واقع استان‌ها به سمت توسعه متوازن خواهند رفت.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، دستورالعمل احمد میدری در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر ۶ محور داشت:

نخست، به کارگیری «بومی» اعضای هیات مدیره شرکت‌های اقتصادی.

دوم، استخدام نیرو در شرکت‌ها در قالب آزمون.

سوم، اینکه نباید در مجموعه‌های اقتصادی مدیران پروازی باشند.

چهارم، اینکه حساب‌های بانکی شرکت‌ها باید به منطقه محل فعالیت برگردد.

پنجم، خرید تجهیزات، داخل استان انجام شود.

ششم، مبنی بر اینکه صنایع باید در انجام مسئولیت‌های اجتماعی، «آموزش و پرورش و فنی و حرفه‌ای» را اولویت اصلی درنظر بگیرند. 

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه