فریدون شهبازیان مجوز نخستین اثرم را صادر کرد

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- خواننده پیشکسوت موسیقی پاپ با اشاره به نقش موثر فریدون شهبازیان در ایجاد و رشد موسیقی پاپ بعد از انقلاب، گفت: این استاد فقید دهه ۷۰، بستری را برای فعالیت هنرمندان در حوزه پاپ فراهم و مجوز نخستین اثرم را صادر کرد.

قاسم افشار در گفت‌وگو با خبرنگار موسیقی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت استاد فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر، اظهارداشت: آشنایی من با استاد شهبازیان، به دهه ۷۰ بازمی‌گردد، در آن زمان علی معلم دامغانی مدیر مرکز موسیقی صداوسیما و فریدون شهبازیان قائم‌مقامی این نهاد را برعهده داشت و آغاز کار حرفه‌ای‌ام در حوزه موسیقی پاپ بود.

وی گفت: در این زمان، اثر «وقف پرنده‌ها» را با شعری از زنده یاد محمدعلی شیرازی، آهنگسازی اکبر آزاد و تنظیم بهروز صفاریان به عنوان نخستین اثرم برای دریافت مجوز به مرکز موسیقی صدا و سیما ارائه داده بودیم و استاد شهبازیان مجوز این اثر را صادر کرد. استاد شهبازیان در آن زمان اثر و صدای مرا شنید و ضمن تبریک، به من گفت که اثر خیلی خوبی ساخته‌اید و فعالیت در این زمینه را ادامه دهید.

افشار افزود: متاسفانه در این سال‌ها فرصت و امکان همکاری با استاد شهبازیان را نداشتم؛ او در دهه ۷۰ نقش موثری در ایجاد و رشد موسیقی پاپ بعد از انقلاب داشت و بستری را برای حضور هنرمندان در این حوزه فراهم کرد.

این خواننده موسیقی پاپ بیان کرد: در زمانی که استاد شهبازیان مدیریت موسیقی صداوسیما را برعهده داشت، زمینه و بستری برای فعالیت هنرمندانی همچون بنده، خشایار اعتمادی، محمد اصفهانی، علیرضا عصار در حوزه موسیقی پاپ فراهم کرد و این هنرمندان فعالیت حرفه‌ای خود را از صداوسیما آغاز کردند.

وی با اشاره به ویژگی‌های حرفه‌ای زنده‌یاد شهبازیان اظهارداشت: او آثار موسیقایی را کارشناسی و به صورت تخصصی مورد بررسی قرار می‌داد. در حوزه موسیقی بسیار باسواد، جدی و حرفه‌ای بود و باید هم در این حوزه جدی باشیم و استاد شهبازیان به واسطه این ویژگی‌ها با هنرمندانی همکاری می‌کرد که حرفه‌ای بودند.

افشار گفت: استاد شهبازیان، به دلیل جدی بودن، ابتدا به نظر می‌رسید که انسان بداخلاقی است اما اینطور نبود، بسیار انسان شریفی بود، جای استاد شهبازیان در حوزه موسیقی خالی است و جایگزینی نخواهد داشت. خداوند روح ایشان را قرین رحمت کند.

فریدون شهبازیان مجوز نخستین اثرم را صادر کرد
فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر فقید

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر ۲۲ دی ماه به دلیل مشکلات حاد تنفسی دار فانی را وداع گفت، پیکر این آهنگساز فقید دیروز-دوشنبه- ۲۴ دی ماه- تشییع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) به خاک سپرده شد.

شهبازیان ۲۱ خرداد ۱۳۲۱ در تهران متولد شد. وی با تشویق و راهنمایی پدرش حسین شهبازیان، به موسیقی گرایش پیدا کرد و در هنرستان عالی موسیقی به تحصیل موسیقی و فراگیری ساز ویلن پرداخت. نخستین معلم ویلن او عطاالله خادم میثاق بود که پس از چندی او را به معلم روسی خود سرژ خوتسیف معرفی کرد.

وی تا پایان دوره ابتدایی نزد خوتسیف آموزش دید. پس از آن فراگیری ویولن را تا اخذ دیپلم نوازندگی این ساز، در کلاس‌های شبانه لوئیجی پاساناری که در آن زمان کنسرت‌مایستر ارکستر سمفونیک تهران بود ادامه داد. شهبازیان در ۱۷ سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری درآمد پس از آن همکاری خود را با ارکستر گل‌های رادیو آغاز کرد. در آن هنگام ارکستر گل‌ها به رهبری روح‌الله خالقی و پس از او جواد معروفی فعالیت می‌کرد. در سال ۱۳۴۵رهبر گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو شد.

شهبازیان فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. شهبازیان در دهه ۶۰ آهنگسازی برای فیلم را نیز آغاز نمود. وی به همراه علی معلم دامغانی شورای موسیقی را در صدا وسیما تشکیل دادند که وظیفه نظارت و حمایت از موسیقی پاپ را به عهده داشت.

شهبازیان از مهرماه ۱۳۹۵ تا فروردین ماه ۱۳۹۸ چوب رهبری ارکستر ملی ایران را در دست داشت. وی پس از استعفا از مدیریت هنری و رهبری دائم ارکستر ملی ایران، به عنوان مشاور موسیقی بنیاد رودکی منصوب شد که در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ از این سمت نیز کناره‌گیری کرد.

این آهنگساز از اواسط دهه ۵۰ ساخت موسیقی فیلم را نیز آغار کرد. پس از انقلاب اسلامی و در دهه ۶۰ نیز شهبازیان بیشتر تمرکز خود را بر ساخت موسیقی متن فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی معطوف کرد؛ او برای بسیاری از فیلم‌های سینمایی ماندگار و موفق موسیقی ساخت که برخی از این آثار موسیقایی جوایز بسیاری را در جشنواره‌های داخلی و خارجی برایش به همراه داشت. از جمله آثار موسیقی فیلم که برخی به صورت آلبوم‌های مستقل موسیقی نیز منتشر شده‌اند باید موسیقی متن فیلم‌های «آوار» به کارگردانی سیروس الوند، «شیر سنگی» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی، «پائیزان» به کارگردانی رسول صدرعاملی، سریال «باغ گیلاس» به کارگردانی مجید بهشتی و فیلم‌های سینمایی «هیوا» به کارگردانی رسول ملاقلی‌پور، «اخراجی‌ها» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی و «خاموشی دریا» به کارگردانی وحید موسائیان اشاره کرد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه