«دختران کوچه غم» به اکران آنلاین رسید/ تندیس ویژه برای جشنواره فیلم فضای باز

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- اکران آنلاین «دختران کوچه غم»، ساخت تندیس برای جشنواره فیلم فضای باز، راهیابی «جیرفت» به ایتالیا و تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، اهم اخبار سینمایی امروز چهرشنبه سوم بهمن هستند.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، مینی‌سریال سه قسمتی «دختران کوچه غم» به کارگردانی علی جعفرآبادی و تهیه کنندگی مهدی فرجی و زنده‌یاد جلیل شعبانی به زودی در سکوهای نمایش خانگی عرضه خواهد شد.

«دختران کوچه غم» پیش از این با نام «مسیح پسر مریم» و در نسخه سینمایی تولید شده بود و پس از سه سال توقیف، به‌صورت سریال ارائه می‌شود.

امیر نوروزی، پانته‌آ پناهی‌ها، بهرام ابراهیمی، المیرا دهقانی، پاوان افسر، مهرداد ضیایی، حمید ابراهیمی، الهام شعبانی، مریم ماهور، گلنوش قهرمانی، منصور نصیری، نینل یعقوبی، محرم زینال‌زاده، مجتبی لاله زاری، یاسر ساغری و دریک تکدیان بازیگران این اثر هستند.

«دختران کوچه غم» به نویسندگی علی جعفرآبادی و امیر ابیلی محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که قصه‌ای متفاوت از دهه ۵۰ شمسی را روایت می‌کند.

جشنواره فیلم فضای باز صاحب تندیسی ویژه می‌شود

شهرام امیری هنرمند پیشکسوت هنرهای تجسمی تندیس جشنواره فیلم فضای باز را طراحی می‌کند.

در نشستی با حضور سعید نجاتی موسس و رییس، سیاوش چراغی پور دبیر نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز و محمود فرضی‌نژاد پژوهشگر، کارگردان تئاتر و سینما و خواننده موسیقی فولکلور درباره ویژگی‌ها و مختصات تندیس جشنواره ملی فیلم فضای باز گفت‌وگو شد.

میری که ساخت تندیس اولین دوره این رویداد را برعهده دارد، متولد مهر ماه ۱۳۴۷، هنرمند رشته‌های معرق، منبت، مشبک، پیکره تراشی، مجسمه سازی، نقاشی و... و دارای مدرک درجه یک معادل دکترا در رشته منبت و حجم و مدرک درجه دو معادل فوق لیسانس در رشته معرق است. او همچنین دارنده مدرک درجه یک هنر پیکره تراشی و دکترای افتخاری از کشور فیلیپین و کشور بلاروس است.

امیری پیش از این موفق به کسب عناوینی از جمله هنرمند برتر استان تهران، چهره ماندگار حوزه کار و تولید شده و دارای آثار شاخصی از جمله «آدمیزاد» با تکنیک منبت دوزی و طراحی استاد فرشچیان، «تیغ و پر» با تکنیک معرق منبت و حجم، «اقیانوس» تکنیک معرق منبت چوب روی شیشه، «پاییز» با تکنیک معرق منبت، «رویای پرواز» با تکنیک منبت و... است.

نخستین جشنواره فیلم فضای باز (اپن ایر فیلم فستیوال) اردیبهشت ۱۴۰۴ در لاهیجان به همت موسسه فرهنگی هنری «موج فاخته» برگزار خواهد شد.

«جیرفت» به ایتالیا سفر می‌کند

انیمیشن «جیرفت» به کارگردانی مرجان کشانی به بخش مسابقه هفتمین جشنواره بین المللی فیلم باستان شناسی، هنر و محیط زیست «فلورانس» ایتالیا راه پیدا کرد.

هدف از برگزاری این جشنواره ترویج فیلم هایی با موضوعات باستان شناسی، تاریخی، قوم نگاری، هنری و محیط زیستی است که ۵ تا ۹ ماه مارس ۲۰۲۵ میلادی ( ۱۵ تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ ) برگزار خواهد شد.

انیمیشن «جیرفت» برگرفته از جیرفت و تمدن ایران است. روی یک ظرف سفالی دو حیوان عقاب و مار هستند. عقاب نمادی از آب‌های آسمانی، برکت و رشد و مار هم نشانی از آب‌های زیر زمینی است، هر دو نشانی از زندگی هستند.

«جیرفت» پیش از این در جشنواره هایی چون جشنواره «رَم» ایتالیا و جشنواره «هنر در راه است» فرانسه حضور داشته است.

«جیرفت» تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است.

مهلت ارسال آثار به جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت تمدید شد

مهلت ارسال آثار به دبیرخانه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت تا پایان روز پنجشنبه، پنجم بهمن‌ماه ۱۴۰۲ تمدید شد.

هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و بنیاد فرهنگی روایت فتح با شعار گفتمان مقاومت ،طوفان الاقصی و آزادی قدس شریف با دبیری جلال غفاری غدیر اسفند ماه سال جاری برگزار می شود.

«در آغوش درخت»، «استاد» و ۴ فیلم کوتاه سوره راهی بلغارستان شدند

فیلم سینمایی «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجه پاشا محصول سازمان سینمایی سوره و فیلم سینمایی «استاد» به کارگردانی عماد حسینی در دوره هفدهم Sofia Menar Film Festival در بلغارستان به نمایش در می‌آیند.

همچنین فیلم کوتاه «مینو» به کارگردانی محمد باقری محصول باشگاه فیلم سوره، فیلم های کوتاه «چسب زخم» به کارگردانی احسان صبوری، «رد پا» به کارگردانی مصطفی اعلمی و «سینما بی پول» به کارگردانی علی عارف نسب محصول سازمان سینمایی سوره در این جشنواره انتخاب شده و توجه هیئت داوران را به خود جلب کرده اند.

این جشنواره مخاطبان بلغاری را با فرهنگ و سنت های جهان اسلام آشنا می‌کند و آثاری از بهترین تولیدات سینمای خاورمیانه، آسیای مرکزی و شمال آفریقا در قالب های فیلم بلند، مستند و پروژه های کوتاه را ارائه می کند. در شانزده دوره این جشنواره از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۴ بیش از هزار عنوان فیلم از تولیدات آسیا و آفریقا به مخاطبان بلغار ارائه کرده است.

هفدهمین دوره این جشنواره امسال از ۲۳ ژانویه تا ۲ فوریه برابر با ۴ تا ۱۴ بهمن ماه سال جاری در صوفیه بلغارستان برگزار می شود.

پخش بین‌الملل تمامی این آثار به عهده مرکز بین الملل سوره است.

مستند «خسوف» در خانه هنرمندان ایران روی پرده می‌رود

فیلم مستند «خسوف» یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در قالب برنامه «مستند ماه» در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

در نودمین نشست از سلسله نشست‌های «مستندات یکشنبه»، نشست بررسی مستند «خسوف» (۱۳۹۷) ساخته محسن استادعلی (در قالب برنامه مستند ماه با موضوع «از ایده تا پرده نمایش») و با همراهی ایلیا محمدی‌نیا منتقد سینما برگزار می‌شود.

در خلاصه مستند «خسوف» آمده است: «می‌گن این خسوف، طولانی‌ترین خسوف قرن بیست و یکه. شیش ساعت و سیزده دقیقه و چهل و هشت ثانیه، سایه زمین روی ماه می‌افته و توی این مدت خبری از مهتاب نیست، خبری از نور نیست...»

در سلسله نشست‌های «مستند ماه؛ اثر مستند از ایده تا پرده نمایش» فیلم‌های منتخب حوزه سینمای مستند ایران در نخستین یکشنبه هر ماه در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید و پس از معرفی و تحلیل آن، ورک‌شاپ ساخت مستند (آشنایی با فرآیند تولید) با حضور کارگردان اثر برگزار می‌شود.

«مورچه» نامزد ۳ بخش اصلی در جشنواره هندی شد

فیلم کوتاه «مورچه» اولین ساخته فرهاد شنتیایی توانست در ادامه حضور جهانی خود در جشنواره فیلم کوتاه و مستند پریدریشیا هندوستان حضور دارد و در ۳ بهش اصلی این جشنواره نامزد شده و به رقابت می‌پردازد.

در این جشنواره، نامزد دریافت جایزه در بخش‌های «بهترین بازیگر مرد»، «بهترین فیلمنامه» و «بهترین طراحی صدا» شده است.

برای معرفی و حمایت هنرمندان جوان و بااستعداد و با رویکرد تنوع در فرهنگ سینمایی، انجمن سینمایی میسورو با همکاری بهارتیا چیتره سادانا از دهلی نو، میزبان جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کوتاه و مستند پریدریشیا است.

دوره جدید این جشنواره ۱۳ و ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ برابر با اول و دوم فوریه ۲۰۲۵ در ایالت کارناتاکا هندوستان برگزار می‌شود.

مهدی قربانی بازیگر این فیلم کوتاه، پیش‌تر نیز برای ایفای نقش در «مورچه» نامزد جوایز شده و با بازی درخشان خود، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. همچنین، طراحی صدای این فیلم که به شکلی خلاقانه و نوآورانه انجام شده، پیش‌تر مورد تحسین منتقدان داخلی و خارجی قرار گرفته و نامزد جوایز مختلفی بوده است. طراحی صدا، از نقاط قوت اصلی «مورچه» به شمار می‌رود و نقشی کلیدی در موفقیت آن داشته است.

«مورچه» پیش از این جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران و دو جایزه بهترین فیلم از چلکینوفست روسیه و جایزه اول جشنواره فیلم کوتاه زندگی را از رضا میرکریمی گرفته بود.

مهدی قربانی، علیرضا محمدی، شیرین محسنی، نیکی بنی اسدی، مهراد فتحی، ملیکا خالقی، فاطمه میرزایی، صدرا اصغری، سید علی پرپنچی و محمد عزیزی در این فیلم کوتاه ایفای نقش دارند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه