واحدهای تولیدی به دلیل کم‌اطلاعی از مفاد حقوقی قراردادها با مشکل مواجه می‌شوند

شهرام زارع، رئیس اتاق شهرکرد با تأکید بر اهمیت آموزش‌های حقوقی برای فعالان اقتصادی، اظهار کرد: واحد تولیدی به‌واسطه کم‌اطلاعی در این حوزه در بسیاری از قراردادهای خریدوفروش با مشکل حقوقی مواجه می‌شوند.

رئیس اتاق شهرکرد با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی در این استان در حوزه انعقاد قرارداد برای خرید، فروش و واردات ماشین‌آلات با مشکل مواجه می‌شوند، گفت: عموماً بندهایی در این قراردادها درج می‌شود که واحد تولیدی پس از مدتی دچار مشکل حقوقی می‌شوند.

شهرام زارع در دیدار با دبیر کل مرکز داوری اتاق ایران با اشاره به اینکه در ۲ سال گذشته مسئله آموزش در اولویت مرکز داوری اتاق شهرکرد قرار گرفت، گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی حقوقی ویژه فعالان اقتصادی، تجار و بازرگانان در دستور کار قرار گرفت و حدود ۱۰ دوره آموزشی در این راستا برگزار شد، زیرا معتقدیم پیشگیری بهتر از درمان است.

رئیس اتاق شهرکرد با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی در این استان در حوزه انعقاد قرارداد برای خرید، فروش و واردات ماشین‌آلات با مشکل مواجه می‌شوند، ادامه داد: عموماً بندهایی در این قراردادها درج می‌شود که واحد تولیدی پس از مدتی دچار مشکل حقوقی می‌شوند.

وی افزود: در آموزش مسائل حقوقی به فعالان اقتصادی، تجار و بازرگانان باید به‌صورت کلان وارد شد، استان‌های کم برخوردار در این حوزه نیازمند حمایت بیش‌تری هستند. زارع بیان کرد: واحدهای تولیدی برای آشنایی با مزایای مرکز داوری در یک همایش به اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری دعوت شوند.

در ادامه علی براتی، رئیس مرکز داوری اتاق شهرکرد نیز با اشاره به اینکه مقوله داوری در قانون پیش‌بینی شده است، گفت: داوری در قوانین قضایی مزایای بسیاری دارد. وی بیان کرد: از مزایای داوری این است که فرد در قرارداد تجاری خود می‌تواند داور خود را انتخاب کند تا در صورت بروز مشکل این داور به حل اختلاف ورود پیدا کند.

براتی با بیان اینکه ورودی پرونده‌های قضایی به دادگستری بسیار بالا است، خاطرنشان کرد: اگر در قراردادهای تجاری شرط داوری قید شود، در کمتر از سه ماه به این پرونده رسیدگی می‌شود.

ضرورت توسعه مراکز داوری اتاق‌های بازرگانی

دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران با بیان اینکه توسعه مراکز داوری در اتاق‌های استانی یک امر ضروری است، گفت: خدمت‌محوری نیز می‌تواند منجر به توسعه و درآمدزایی برای اتاق‌های بازرگانی شود.

علی مقدم ابریشمی نیز در این نشست گفت: توسعه مراکز داوری در اتاق‌های استانی یک امر ضروری است.دبیرکل مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: خدمت‌محوری نیز می‌تواند منجر به توسعه و درآمدزایی برای اتاق‌های بازرگانی شود.

وی با تأکید بر اینکه توسعه بدون آموزش امکانپذیر نیست، افزود: باید دوره‌های تخصصی در حوزه داوری و حقوقی برگزار شود.

مقدم ابریشمی با اشاره به اینکه مرکز داوری اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری در عمل به دستورالعمل‌ جدید مرکز داوری ایران بسیار مقید است، بیان کرد: این مسئله موجب می‌شود تا اعتماد فعالان اقتصادی نیز جلب شود.

دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران با بیان اینکه باید مزایای مرکز داوری در رسیدگی به پرونده‌های حقوقی و قضایی فعالان اقتصادی، تجار و بازرگانان تشریح شود، عنوان کرد: این کار موجب می‌شود تا صنعتگران و تجار در قراردادهای تجاری خود، شرط داوری را درج کنند، باید تلاش شود تا این اعتماد ایجاد شود. وی خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد اختلافات تجاری و صنعتی در مرکز داوری قابل حل و فصل است.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه