به گزارش خبرنگار فرهنگی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد صد و هفتاد و پنجمین شماره از ماهنامه خیمه با مروری بر رویدادهای ماه گذشته به زندگی نامه پرویز خرسند به عنوان «چهره ماه» پرداخت و نوشت: ۸۵ سال زندگی در گذر از تلاش های انقلابی و آثار عاشورایی؛ روزگار سپری شده یک انقلابی سالخورده.
کدام حسین؟ کدام عاشورا؟ در گفت و گو با استاد پرویز خرسند با عنوان «این حرف ها دیگر فایده ای ندارد»، «خرسند؛ فریادگر مفاهیم کربلا» به قلم محمدرضا سنگری نویسنده، «خرسند؛ خداوند کلمات خورشیدی» به قلم جواد محقق نویسنده و شاعر و «خرسند؛ سرآمد نثر عاشورایی» از سهیل محمودی شاعر، مطالبی است که در این شماره آمده است.
نگاهی به کتاب برزیگران دشت خون نوشته پرویز خرسند با عنوان «سوگنامه شاعرانه دشت نینوا»، دو کتاب اثرگذار خرسند نوشته حجت الاسلام رسول جعفریان محقق و استاد دانشگاه تهران، از خروش کربلا تا غربت خراسان در دلنوشته ای برای امام رضا(ع) با عنوان «در اوج تنهایی و غربت» و «در میان خواندن برزیگران دشت خون» به قلم امیرحسین فطانت مترجم از دیگر مطالبی است که درباره خرسند در ماهنامه خیمه منتشر شده است.
پرویز خرسند، نویسنده و روزنامه نگار، متولد ۱۳۱۹ از مشهد است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نخستین سردبیر هفته نامه با نام سروش بود. وی سال ها ویراستاری و سردبیری آثار و نشریات حسینیه ارشاد را بر عهده داشت و به دلیل نوشته ها و سخنرانی هایش در دوران پهلوی زندانی بود. اثر «هابیل و قابیل» به قلم و با صدای او، نخستین برنامه ای بود که از رادیو و تلویزیون پس از انقلاب پخش شد.
او روزنامه نگاری و نویسندگی را در دوران نوجوانی در دهه ۳۰ آغاز کرد. بعدها در مشهد به کانون نشر حقایق (کانون استاد محمد تقی شریعتی) پیوست. وی در سال ۱۳۴۱ تحت تعقیب قرار گرفت و به یک روستا گریخت که در آنجا دو کتاب «آنجا که حق پیروز است» و «مرثیهای که ناسروده ماند» را نوشت. سپس به دانشگاه فردوسی مشهد رفت و در آنجا با نگارش مقاله های ادبی و انقلابی، بازداشت و زندانی شد و در این وقت کتاب «برزیگران دشت خون» را نوشت و سپس به تهران آمد.
خرسند بعد از تعطیلی حسینیه ارشاد، به بنیاد شاهنامه رفت و زیر نظر جلال الدین همایی به کار مشغول شد. وی بعدها در گذر زمان خانه نشین شد و به تدریس نثر ادبی در خانه خود و پرورش شاگردان پرداخت.
سرمقاله این شماره خیمه به قلم حجت الاسلام محمدرضا زائری با عنوان «چرا آنچه خود داریم از بیگانه تمنا می کنیم؟» به چاپ رسیده و در بخش رویدادها و روایت ها به ۶ رویداد مهم دینی در دی ماه با عنوان «از جنجال مجالس مداحی در رسانه ها تا درگذشت تنها زن عضو مجلس خبرگان» اشاره شده و مطالبی همچون «ماجرای اظهارات توهین آمیز علی رضایی به مولوی عبدالحمید چه بود؟»، «تبعات جهانی رفتارهای زشت و حرف های ناروا؛ روایت ها و واکنش ها نسبت به توهین های فردی در مجلس مذهبی اردبیل» و «به یاد بانو منیره گرجی استاد حوزه و قرآن پژوه معاصر» منتشر شده است.
جشن های خیابانی و تطبیق های آخرالزمانی از دیگر عناوین این شماره از خیمه است که شامل نگاهی به سابقه تاریخی جشن های نیمه شعبان تهران در گفت و گو با محمدحسین همایون فال استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ و همچنین مراسم میلاد حضرت مهدی(عج) در تهران قدیم از بازار تا شمیران در مصاحبه با نصرالله حدادی تهران پژوه است.
«سیدحسن نصرالله ارتباط اتفاقات منطقه با ظهور و آخرالزمان را چگونه می دید؟»، «آیا تطبیق تحولات شامات با روایات آخرالزمانی شیعی درست است؟» یادداشتی از اسماعیل شفیعی سروستانی مدیر مسئول موسسه فرهنگی هنری موعود عصر و نگاهی به کتاب جشن های اسلامی شیعی در ایران به روایت ۵۰۰ سفرنامه نویس از دیگر مطالب شماره بهمن است.
در این شماره همچنین مطالبی همچون پاسداشت چهره و آثار مکتوب حجت الاسلام رسول جعفریان با عنوان «جست و جوگر گذشته، دغدغهمند آینده»، «سوریه جدید و آینده اسلام گرایی» در گفت و گو با حجت الاسلام محمد مسجدجامعی، «هیاتی که در یزد دوره های مشاوره اقتصادی برگزار می کند»، «عقل حسابگر و انتخاب گری در کربلا به قلم حجت الاسلام قاسم ترخان استاد دانشگاه، «چرا حوادث فرعی عاشورا به داستان تبدیل نشده اند؟» به قلم سیدسعید هاشمی نویسنده، «آیت الله طبسی که بود و چه کرد؟» با عنوان «پایه گذار تبلیغ در حوزه های علمیه با ذکر مصائب اباعبدالله» و «آیا در جبهه اباعبدالله هستیم؟» از احمد شاکری نویسنده و منتقد منتشر شده است.
همچنین در بخش راویان به «روزگار حاج آقا مجتبی» پرداخته شده و مطالبی همچون «ناگفته های حاج آقای مجتبی تهرانی در کتاب شمع محفل» در گفت و گو با محمدعلی عباسی اقدم و «چند سطری از دلتنگی هایم برای حاج آقامجتبی تهرانی» به قلم مهدی کلهر برادر کوچک حاج آقا مجتبی به چاپ رسیده است.
دیدگاه خود را بیان کنید