به گزارش خبرنگار سیاسی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، در جلسه علنی امروز دوشنبه - ۱۵ بهمن ماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی طرح فهرست تصویب نامههای قانونی نامعتبر دوره فترت در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با کلیات و جزئیات این طرح موافقت کردند.
پیش از رای گیری علی آذری سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی در این باره گفت: در دورهای که قانون گذاری به کندی انجام میشد یا اصلا انجام نمیشد، به دوران فترت قوانین معروف است به مانند زمانی که محمدعلی شاه قاجار، مجلس را به توپ بست و به دلیل فاصله بین آغاز دوباره مجلس، برخی از قوانین کهنه و منسوخ شدند.
وی افزود: دسترسی به قوانین معتبر برای مردم و کشور بسیار مهم است و از طرفی آشفتگی در قوانین و دیوان سالاری سبب بروز بسیاری از مشکلات شده است. به عبارتی تراکم قوانین در کشور زیاد است و تنقیح قوانین سبب رسیدن به قانونگذاری در بخشهای مختلف خواهد شد.
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، در فرهنگنامه سیاسی، دوران فترت را فاصله پایان یک دوره از مجلس (شورای ملی و سنا) تا انتخاب نمایندگان جدید بعد از انتخابات و استقرار آن تعریف کردهاند.
همچنین تنقیح قوانین به معنای «جمعآوری قوانین و مقررات به شکل موضوعی و تفکیک موارد ناسخ و منسوخ و در نهایت ارائه یک نسخه موضوعی قوانین و مقررات معتبر و مجری» است.
به عبارت دیگر مجموعه اقدامات و فرآیند مشتمل بر جمعآوری، طبقهبندی و پالایش قوانین «تنقیح» نامیده میشود.
دیدگاه خود را بیان کنید