به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، علی دارابی اظهار داشت: در جریان بررسی طرحهای الحاق اراضی به شهرها در قالب نهضت ملی مسکن انجام مطالعات فرهنگیتاریخی در مرحله مکانیابی برای الحاق اراضی ضروری است.
وی افزود: براساس آییننامه اجرایی بند ج ماده ۱۱۴ قانون برنامه چهارم توسعه و بند الف ماده ۱۰۰ قانون برنامه ششم دستگاههای اجرایی مکلفند قبل از اجرای پروژههای بزرگ نسبت به انجام مطالعات فرهنگی و تاریخی و پیوست میراث فرهنگی و گردشگری اقدام کنند.
دارابی گفت: بحث عمده نمایندگان مجلس در مورد حرایم بود. زمانی که برنامه هفتم نوشته می شد مخالفتم را در این زمینه ابراز کردم همچنین در مجمع تشخیص مصلحت نظام مخالفتم را با نهضت بازنگری اعلام کردم و موضع من به عنوان خادم میراث فرهنگی مشخص و تصویب شد.
قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی در پانزدهمین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری که روز دوشنبه ۱۵ بهمن، برگزار شد افزود: در بحث بازنگری حرایم صاحب نظران موجه بر کار نظارت دارند، بازنگری اگر چه تکلیف است اما به معنای تقلیل نیست مثلاً در بحث بازنگری حریم باغ عباس آباد هزار هکتار هم به این حریم اضافه می شود یعنی بازنگری به معنای تقلیل نیست.
وی افزود: در ضمن صیانت و حفاظت از میراث فرهنگی باید به توسعه و عمران کشور کمک کنیم و دفاع از حقوق عامه مردم را مد نظر داشته باشیم. در محوطهٔ باستانی سیلک باید زمین های معوض به صاحبان زمین داده شود تا ما بتوانیم این مجموعه را حفظ کنیم.
دارابی در خصوص الحاق شهرهای جدید توضیح داد: ماه گذشته مخالفتم را در خصوص موضوع الحاق شهرهای جدید و فرونشست ها که نگرانی هایی را برای بافت های تاریخی ایجاد می کند، به متولیان اعلام کردم. بخشی از فرونشست مربوط به اقلیم و بخشی مربوط به راهبرد در زمینه کشت است که دستور دادم در شورای عالی شهرسازی قرار گیرد، برگزاری چند نشست علمی با پژوهشگاه میراث فرهنگی برای مبانی نظری در نظر گرفته شده است.
دیدگاه خود را بیان کنید