حل مساله ریزگردها و تغییرات اقلیمی با همکاری دانشگاهی ایران و عراق میسر است

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به مسائل مشترک ایران و عراق که ناشی از همسایگی است، گفت: حل مسائل مشترکی همچون ریزگردها، خشکسالی و تغییرات اقلیمی، نیازمند بررسی علمی و دانشگاهی است و از طریق همکاری دانشگاهی دو کشور قابل حل است.

به گزارش روز یکشنبه گروه علمی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از دانشگاه تهران، سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران و سهیل، معاون علمی دانشگاه بغداد، در نشستی به ظرفیت‌های همکاری و راهکارهای عملیاتی کردن تفاهم‌نامه دو دانشگاه پرداختند.

در این نشست حسینی، ضمن خوش‌آمدگویی به هیأت عراقی، در معرفی دانشگاه تهران و جایگاه آن گفت: دانشگاه تهران، بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین دانشگاه مدرن در ایران با ۹۰ سال پیشینه است، هر چند آموزش عالی در ایران بیش از این قدمت دارد. این دانشگاه همچنین، به استثنای رشته‌های علوم پزشکی، تقریباً تمام رشته‌های دانشگاهی را دربر می‌گیرد و در زمینه علوم نوین همچون زیست‌فناوری، نانوفناوری، زیست‌مواد و هوش مصنوعی نیز متخصصان بسیاری دارد.

سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به نشست‌های پیشین بین مسئولان دو دانشگاه گفت: پیش از این تفاهم‌نامه‌ای میان دو دانشگاه به امضا رسیده است که البته نیازمند بازنگری است؛ محورهایی همچون خواهرخواندگی دو دانشگاه، تبادل استاد و دانشجو، فرصت‌های مطالعاتی، دوره‌های مشترک و همکاری در تربیت متخصصان می‌تواند برای تحقق اهداف این تفاهم‌نامه مدنظر قرار گیرد.

در ادامه این دیدار، سهیل، معاون علمی دانشگاه بغداد با تمجید از موقعیت علمی دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران نیازی به معرفی ندارد، چرا که در منطقه کاملاً شناخته شده است.

وی همچنین از برنامه وزارت علوم عراق برای جذب دانشجوی بین‌المللی سخن گفت: در راستای این برنامه، در سال تحصیلی گذشته ۷۰۰ دانشجو از کشورهای مختلف جذب کرده‌ایم و تمایل داریم دانشجویان ایرانی را نیز، به ویژه در دوره‌های دکتری و پسادکتری، جذب کنیم. این دوره‌ها به زبان انگلیسی و عربی برگزار می‌شوند و برخی از آنها بدون شهریه هستند.

معاون علمی دانشگاه بغداد در پاسخ به پیشنهاد حسینی مبنی بر بازنگری و عملیاتی کردن تفاهم‌نامه دو دانشگاه گفت: دانشگاه بغداد از به‌روزرسانی این تفاهم‌نامه استقبال می‌کند و آماده تنظیم متن جدید و اجرای آن است.

در ادامه این نشست، محمود کمره‌ای، معاون آموزشی، منوچهر مرادی سبزوار، سرپرست معاون پژوهشی و الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، همچنین رؤسای دانشکده حقوق و دانشکده کشاورزی دانشگاه بغداد، درباره ظرفیت‌های همکاری دو دانشگاه تبادل‌نظر کردند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه