صالح‌آبادی: فرهنگ می‌تواند زمینه‌ساز همدلی و همکاری‌ گسترده‌تر تهران و دوحه باشد

تهران-آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوحه به مناسبت «هفته فرهنگی ایران در قطر» نوشت: نمایشگاه‌های هنری از جمله نمونه‌هایی هستند که نشان می‌دهند فرهنگ به عنوان یک پل ارتباطی، می‌تواند زمینه‌ساز همدلی و همکاری‌های گسترده‌تر میان دو کشور باشد.

به گزارش گروه سیاست خارجی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، علی صالح‌آبادی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر به مناسبت «هفته فرهنگی ایران در قطر»، در یادداشتی اختصاصی با عنوان «پیوندهای فرهنگی ایران و قطر؛ افق‌های روشن» برای آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد نوشت:

روابط فرهنگی ایران و قطر، برخاسته از پیوندهای تاریخی، دینی و اجتماعی دو ملت، همواره از عمق و استحکام ویژه‌ای برخوردار بوده است. اشتراکات فراوان فرهنگی و تمدنی میان دو کشور، از دیرباز زمینه‌ساز تعاملات گسترده‌ای بوده که تا امروز ادامه دارد. حسن همجواری، قرابت‌های فرهنگی و دینی مشترک، سبب شده است تا ارتباط میان مردم ایران و قطر فراتر از روابط دیپلماتیک، به حوزه‌های گوناگون اجتماعی و فرهنگی نیز گسترش یابد.

یکی از برجسته‌ترین جلوه‌های این روابط، تعاملات مردمی میان دو کشور است. طی دهه‌های گذشته، حدود ۳۰ هزار ایرانی در قطر زندگی کرده و در کنار برادران قطری خود، در توسعه و پیشرفت این کشور سهیم بوده‌اند. این جامعه ایرانی، که شامل تجار، اساتید دانشگاه، پزشکان، مهندسان و هنرمندان است، نقش مهمی در معرفی فرهنگ و هنر ایران در قطر ایفا کرده است. از سوی دیگر، سفرهای متقابل میان دو کشور، چه در قالب گردشگری و چه در حوزه‌های تجاری و فرهنگی، نشانگر عمق این پیوندها و علاقه دو ملت به شناخت بیشتر یکدیگر است.

صالح‌آبادی: فرهنگ می‌تواند زمینه‌ساز همدلی و همکاری‌ گسترده‌تر تهران و دوحه باشد

یکی از رویدادهای مهم فرهنگی که در تقویت این روابط نقش بسزایی دارد، هفته فرهنگی مشترک ایران و قطر است که در هفته جاری در مجموعه فرهنگی «درب الساعی» دوحه برگزار می‌شود. این رویداد فرهنگی با حضور هنرمندان برجسته ایرانی همراه است و فرصتی ارزشمند برای معرفی جلوه‌های مختلف فرهنگ، هنر، موسیقی و صنایع‌دستی ایران به مردم قطر خواهد بود. افتتاح این هفته فرهنگی توسط وزرای محترم فرهنگ ایران و قطر، نشان از اهتمام ویژه دولت‌های دو کشور به توسعه همکاری‌های فرهنگی دارد.

علاقمندی مردم دو کشور به شناخت هرچه بیشتر از یکدیگر، در طول تاریخ همواره وجود داشته است، این علاقه را می‌توان در زمینه‌های مختلفی همچون زبان و ادبیات، موسیقی، هنرهای سنتی، آداب و رسوم مشاهده کرد. اشعار شاعران بزرگ ایرانی همچون سعدی، حافظ و مولانا همواره مورد توجه دوستداران ادبیات در قطر می باشد، از سوی دیگر، موسیقی سنتی و معاصر ایران نیز در محافل فرهنگی قطر مورد استقبال قرار گرفته است و رویدادهای مشترک هنری میان دو کشور، سبب آشنایی بیشتر مردم قطر با میراث هنری ایران شده است.

همکاری‌های فرهنگی ایران و قطر تنها به هنر و ادبیات محدود نمی‌شود، بلکه در حوزه‌های دیگری همچون گردشگری و دانشگاهی نیز گسترش یافته است. نمایشگاه‌های هنری از جمله نمونه‌هایی هستند که نشان می‌دهند فرهنگ به عنوان یک پل ارتباطی، می‌تواند زمینه‌ساز همدلی و همکاری‌های گسترده‌تر میان دو کشور باشد.

بدون شک، فرهنگ یکی از پایدارترین و مؤثرترین عناصر در روابط میان کشورهاست. ایران و قطر، با تکیه بر پیوندهای عمیق فرهنگی و تاریخی، می‌توانند افق‌های تازه‌ای را در زمینه‌های هنری، ادبی، گردشگری و میراث فرهنگی بگشایند. چنین همکاری‌هایی نه‌ تنها موجب شناخت بهتر دو ملت از یکدیگر خواهد شد، بلکه در تحکیم روابط دوستانه و تقویت دیپلماسی فرهنگی نیز نقشی کلیدی ایفا خواهد کرد. آینده روابط ایران و قطر، با تکیه بر این سرمایه‌های مشترک، روشن‌تر از همیشه به نظر می‌رسد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه