سرمایه‌گذاری برای تولید نیازمند رفع موانع توسط دولت است

رئیس اتاق اراک با بیان اینکه بخش خصوصی برای تحقق شعار سال مصمم و توانمند است، گفت: در صورت تسهیل و رفع موانع تولید، به‌نوبه خود شرایط را برای افزایش سرمایه‌گذاری در بخش تولید فراهم می‌آورد.

نود و ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی با حضور استاندار، رئیس مجمع نمایندگان استان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیران دستگاه‌های دولتی، اعضای شورای گفتگو و فعالان بخش اقتصادی استان تشکیل شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک در نطق پیش از دستور این جلسه گفت: خبر آغاز مذاکرات بین‌المللی در بهار امسال نور امیدی در دل فعالان اقتصادی تاباند و به نظر می‌رسد هم شروع خوبی برای سال باشد و هم فتح بابی در راستای تعاملات ایران و جهان و اتفاقات مطلوب اقتصادی و تجاری به شمار رود.

ناصر بیکی افزود: اگر این مذاکرات رویه مثبتی را طی کند می‌توان به اثرات چشمگیر آن در همه حوزه‌ها به‌ویژه اقتصاد کشور امید داشت، کما اینکه پیش از آغاز این گفتگوها و تنها با شنیدن خبر آن، تأثیرات روانی خوبی در کاهش نرخ ارز ایجاد شد.

او ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود انجام مذاکرات فارغ از نتیجه آن، همچنان بازارهای مالی همچون ارز و بورس و… را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد که به فال نیک گرفته می‌شود.

بیکی بیان داشت: تولیدکنندگان به رونق روابط و مناسبات اقتصادی خارجی که نتیجه بهبود تعاملات سیاسی است نگاه دوخته‌اند.

او ابراز داشت: آمار صادرات استان در سال ۱۴۰۳ مطابق مستندات، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است که ۲۳ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۲ را نشان می‌دهد و حکایت از همکاری بخش دولتی و خصوصی و تراز تجاری بهینه‌تر در مقایسه با سال پیش از خود دارد.

دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان خاطرنشان ساخت: به زعم فعالان اقتصادی، این رقم هنوز زیبنده استان صنعتی مرکزی نیست اما می‌توان افزایش آن را با هموار شدن مسیر صادرات انتظار داشت.

او با اشاره به شعار سال اظهار داشت: اگر مذاکرات ثمربخش باشد رخدادهای خوشایندی هم در سرمایه‌گذاری به وقوع خواهد پیوست و درآمدهای ارزی و بودجه عمومی هم بالا رفته و فشارها بر بانک مرکزی کم می‌شود.

بیکی تاکید کرد: بخش خصوصی خود را برای تحقق شعار سال مصمم و توانمند می‌بیند و در صورت تسهیل و رفع موانع تولید و بسترسازی‌های مناسب، به‌نوبه خود شرایط را برای افزایش سرمایه‌گذاری در بخش تولید فراهم می‌آورد.

 

رئیس اتاق بازرگانی اراک تصریح کرد: ظرفیت‌های خالی که آماده هستند تا به فعلیت درآیند؛ در استان مرکزی کم نیست و اگر زمینه‌های مناسب ایجاد شود علاوه بر این ظرفیت‌ها، سرمایه‌های سرگردان هم راه خود را پیدا کرده و وارد عرصه تولید می‌شوند.

او اضافه کرد: یکی از منابع اصلی تأمین نقدینگی و حمایت از سرمایه‌گذاری برای تولید، بانک‌ها هستند چراکه نظام پولی و مالی کشور در دست بانکداران است و با توجه به شعار سال، می‌طلبد بانک‌ها حضور پررنگ‌تری در این گستره داشته باشند.

بیکی با انتقاد از اینکه قسمت عمده تسهیلات پراختی بانک‌ها در تهران پرداخت می‌شود و سهم ۳۰ استان کشور در این میان بسیار ناچیز است خواستار بازنگری تصمیم‌گیران و همچنین قانونگذاران در این ارتباط شد.

او خاطرنشان کرد: بخش خصوصی متعهدانه قول مساعد برای حضور جدی در سرمایه‌گذاری در تولید را می‌دهد اما این امر مستلزم مولفه‌هایی است که آماده‌سازی آن توسط مسوولان باید انجام گیرد.

دبیر شورای گفت و گوی استان، بهبود محیط کسب و کار ایران در سطح جهان را نامطلوب دانست و افزود: ما سربازان اقتصادی کشور برای بهتر شدن این وضعیت به میدان آمده‌ایم.

او ادامه داد: عدم حذف معافیت‌های مالیاتی برای بخش تولید بویژه در حوزه کشاورزی یکی از گام‌هایی است که می‌تواند برای پشتیبانی از سرمایه‌گذاری تولید به کار گرفته شود و این امر در گرو همت والای سیاستگذاران کشور و مجریان تصمیمات دولتی است.

سپس رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: در سال سرمایه‌گذاری برای تولید، اهمیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و تعامل این دو بخش با یکدیگر از هر زمان بیشتر است.

نادر قلی ابراهیمی با بیان اینکه مطابق ارزیابی‌های صورت گرفته هم‌اکنون دوهزار هزار میلیارد تومان نقدینگی ریالی مازاد در اختیار مردم است ابراز داشت: زمینه‌های هدایت این سرمایه‌ها به بخش تولید باید مهیا شود.

او مذاکرات را فرصت جدیدی برای کشور دانست که نتایج مورد انتظار آن می‌تواند به رویدادهای مثبت اقتصادی منجر شود.

ابراهیمی با اشاره به اینکه نامگذاری روز همت اقتصادی جهت تعامل بیشتر با تولید و حرکت در جهت تحقق شعار سال را یک اقدام ارزنده و قابل تحسین در استان دانست.

او بکارگیری تمهیدات برای مشارکت بیشتر مردم در امر سرمایه‌گذاری را ضروری عنوان کرد و افزود: اصناف، انجمن‌ها، شرکت‌ها، قشر عظیم کارگری، موضوعات زیست‌محیطی، کشاورزی و هرآنچه در رشد و رونق اقتصادی اثرگذار است از موضوعات مهمی می‌باشد که باید همراستا و متوازن به آنها پرداخته شده تا میدان برای عرض اندام داشته باشند.

رئیس مجمع نمایندگان استان امنیت غذایی را پیش‌نیاز امنیت ملی برشمرد که باید به صورت ویژه مورد عنایت قرار گیرد و برای ایجاد آن اراده و یاری تولیدکنندگان و بخش خصوصی لازم و انکارناپذیر است.

استاندار مرکزی هم در این نشست گفت: مطلوب است برنامه‌ریزی‌های کاربردی به منظور هدایت منابع موجود در اختیار مردم، بخش خصوصی و عمومی کشور به سمت و سوی تولید انجام شود.

مهدی زندیه وکیلی افزود: سرمایه‌گذاری در بخش تولید به شکوفایی اقتصادی و رشد و توسعه کشور کمک شایانی می‌نماید لذا ظرفیت‌های مغفول مانده (از سال‌های گذشته) در این راستا باید شناسایی شده و مورد بهره‌مندی قرار گیرد.

مدیر ارشد استان بهره‌گیری از توان و پتانسیل بخش خصوصی را در امر سرمایه‌گذاری بسیار اثر بخش شمرده و افزود: هر جا هم این امکان فراهم نباشد باید از مشارکت بخش عمومی استفاده شود.

او شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را مرجعی جهت اصلاح ساختارها و شیوه‌ها برای بهبود شرایط حاکم بر تولید خواند.

گفتنی است در نود و ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان سه دستور کار شامل: تعیین و تصویب تقویم زمانی برگزاری جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی در سال ۱۴۰۴، بحث و بررسی در خصوص مصوبه رؤسای ۳ اتاق بازرگانی، اصناف و تعاون پیرامون انتخاب ۸ تشکل بخش خصوصی به عنوان اعضای اصلی شورای گفت و گوی استان در سال ۱۴۰۴ مطابق با دستور العمل تشکیل و نحوه اداره جلسات شورای های استانی، بحث و بررسی و استماع نظرات و پیشنهادات فعالین اقتصادی در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ (سرمایه گذاری برای تولید) با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته در بخش دولتی و بخش خصوصی مورد طرح، تبادل نظر و تصمیم‌گیری واقع شد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه