
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران گفت: برای بهبود وضعیت زیرساختهای اقتصاد کشور، راهی بهجز برقراری ارتباط بینالمللی و دسترسی به بازارهای متنوع بینالمللی وجود ندارد. اقتصاد ایران برای رفع ناترازی ارزی، توسعه تجارت خارجی، رشد اقتصادی و رشد تراز تجاری و رونق صادرات نیازمند توسعه تجارت خارجی است.
مرتضی حاجیآقا میری در گفتوگو با «اتاق ایران آنلاین»، ادامه داد: بهبود شاخصهای کلان اقتصادی در گرو برقرار ارتباط بینالمللی است. فرآیندهای تولید از تأمین مواد اولیه تا صادرات محصولات تولیدشده، نیازمند سرمایهگذاری خارجی است.
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران تصریح کرد: برای حل ناترازیهای مختلف نیازمند همکاری با اقتصاد جهانی هستیم. برای رفع ناترازیها به سرمایه خارجی نیاز است و این مسئله به توفیق در مذاکرات و بستگی دارد.
او اظهار کرد: یکی از موانع اصلی تولید در کشور بالا رفتن هزینهها تحت تأثیر تحریمها است. در این شرایط رقابتپذیری تولید ما پایین آمده است. اگر در نتیجه مذاکرات، تحریمها رفع شود و بتوانیم از خدمات بانکی، تکنولوژی، سرمایه و حملونقل در سراسر دنیا استفاده کنیم، قطعاً این مسئله در رونق اقتصاد کشور مؤثر خواهد بود.
او تصریح کرد: مذاکره ایران و آمریکا اثرات بلندمدت و کوتاهمدت زیادی بر اقتصاد ایران خواهد داشت. با انجام این مذاکرات، شاهد ثبات نسبی در بازار ارز کشور خواهیم بود؛ کما اینکه در چند ساعت بعد از مذاکرات، نرخ ارز کاهشی شده است. البته ممکن است کسانی هم باشند که در مقابل مذاکرات مانعتراشی کنند ولی امیدواریم با تکیه بر عقلانیت، موانع موجود در مسیر توسعه اقتصادی، رفع شود. با رفع تحریمها در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت میتوانیم رشد اقتصادی را تجربه کنیم.
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران تاکید کرد: ایران فرصت زیادی برای رشد و توسعه دارد و این ظرفیتها به رفع تحریم و برقرار روابط با کشورهای مختلف دنیا و آمریکا بستگی دارد.
حاجیآقا میری ادامه داد: بخش خصوصی باید یکصدا از منافع ملی دفاع کند و پیام خود را بهصورت واضح به گوش سیاستگذاران برساند که راهی بهجز مذاکره برای اقتصاد کشور، وجود ندارد.
بهگفته حاجیآقا میری، اتاق ایران ظرفیت و فرصتهای سرمایهگذاری در کشور را بهصورت کارشناسی و علمی بررسی کرده. دولت باید از کمک و نظر بخش خصوصی در مسیر سیاستگذاری اقتصادی استفاده کند و در اصلاح نظام حکمرانی اقتصادی، به برنامههای بخش خصوصی توجه کند. با حکمرانی خوب میتوانیم به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کنیم.
دیدگاه خود را بیان کنید