
به گزارش خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، مسعود نصرتی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: منابع نوکردن واگنهای مترو در بانک مرکزی موجود است و امیدواریم این کار با موفقیت صورت گیرد و در شهرهایی که فضای مهندسی آنها آماده است، واگن وارد شود.
وی خاطرنشان کرد: برای نوسازی اتوبوس ها، ۳۰ همت به صورت انتشار اوراق مشارکت صادر شده و موافقت بانک مرکزی را گرفتیم که تا ۲۸ اسفند ماه نهایی میشود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: برای خرید اتوبوس ۵۰۰ میلیون دلار منابع مالی داشتیم که یک سوم آن وصول شده و امیدواریم دوسوم باقیمانده نیز وصول شود، نتایج این اقدامات را امیدواریم در سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ را شاهد باشیم.
نصرتی افزود: تعدادی اتوبوس و ون خریداری شده که امیدواریم تا سه ماه آینده به تسویه حساب نهایی برسیم.
جایگزینی زباله خشک با سوخت گاز برای نخستین بار
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور با اشاره به مساله مدیریت پسماند گفت: یکی از کارهایی که در حوزه پسماندها انجام دادیم، تحویل زباله خشک به کارخانه سیمان به جای سوخت گاز است که در کرمانشاه به صورت پایلوت اجرا شده است.
نصرتی خاطرنشان کرد: روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور تولید می شود که ۱۵ درصد آن، زباله خشک است، بنابراین برای جایگزینی زباله خشک با سوخت گاز، ۲۲ شهر برای این کار آماده هستند تا کارها برای سال ۱۴۰۴ اجرایی شود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: روزانه ۹۷۰۰ تن زباله خشک را تحویل ۸۸ کارخانه سیمان در سراسر کشور خواهیم داد که با انجام این کار، ۵۰ درصد در مصرف انرژی گاز صرفهجویی میشود چون کارخانه سیمان با سوخت گاز کار خود را انجام میدهد، از سوی دیگر ۱۵ درصد از مشکل زباله هم برطرف میشود.
نصرتی تاکید کرد: جایگزینی زباله خشک با سوخت گاز برای نخستین بار است که در ایران انجام میشود.
پیشبینی ۲.۲ همت برای مدیریت پسماند در کشور
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: مدیریت پسماند با اولویت استان های شمالی انجام میشود، ۲.۲ همت منابعی بود که تا امروز وصول نشده و با شیوه پایان سالی، پیگیری کردیم تا فروش اوراق و طرح صورت بگیرد که ۲ بانک همراه شدهاند و امیدواریم چهار همت فروش صورت بگیرد که ۲.۲ همت آن برای پسماندها است.
تلاش برای تثبیت جمعیت روستایی کشور
وی گفت: تلاش می کنیم جمعیت روستایی کشور را با امتیازاتی که داده می شود، تثبیت کنیم.
نصرتی افزود: یکی از اتفاقاتی که به دلایل مختلف اتفاق افتاده است، به هم خوردن توازن جمعیت شهری و روستایی است. ۷۶ درصد جمعیت کشور را جامعه شهرنشین و ۲۴ درصد را جامعه روستایی نشین تشکیل می دهند که به هیچوجه منطقی نیست.
وی خاطرنشان کرد: در گام نخست در نظر داریم ۲۴ درصد جمعیت روستایی را تثبیت کنیم تا از مهاجرفرستی جلوگیری شود و به مرور تلاش خواهد شد که فضای روستایی، قابلیت اشتغال داشته باشد تا جمعیت شهری به روستاها بازگردد.
برنامه ریزی برای تجهیز کامل کلانشهرها به دوربینهای کنترل سرعت
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: از ماده ۲۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی استفاده می کنیم که منابع خرید دوربین های نظارتی و دوربین های کنترل سرعت بازگردد.
نصرتی خاطرنشان کرد: از حدود ۲۰ هزار نفر کشته تصادفات در سال، ۲۵ درصد کشته ها معادل پنج هزار نفر مربوط به تصادفات درون شهری است. تجهیز شهرها به امکانات، حتما تاثیرگذار است و برای این موضوع برنامه ریزی کردیم.
وی ادامه داد: امیدواریم در سال ۱۴۰۴ با تامین مالی و ابلاغ شاهد باشیم که کلانشهرها، تجهیزات کامل داشته باشند.
قابلیت سرمایه گذاری روی ۹ هزار همت سرمایه بخش خصوصی
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: حدود ۹ هزار همت سرمایه بخش خصوصی است که قابلیت سرمایه گذاری روی آن وجود دارد. این سرمایه اکنون سرگردان است. اگر مدیریت وجود نداشته باشد این فرصت به تهدید تبدیل می شود.
نصرتی افزود: تجربه سالهای قبل نشان داده که ۳۰ درصد از این نوع سرمایه ها در صنعت ساختمان و مسکن بهره برداری می شده است. در حوزه اشتغال، هر واحد ۶۰ متر مربعی ۱.۲ واحد نفر ظرفیت اشتغال زایی دارد، یعنی بخشی از مشکلات اشتغال در حوزه مسکن قابل رفع است.
وی یادآور شد: تولیدکنندگان مصالح ساختمانی زیادی در کشور داریم که اگر فعال شوند و شروع به کار کنند بخش اعظم چرخ اقتصاد کشور به حرکت در خواهد آمد چراکه صنعت ساختمان در ایران صنعت پیشاهنگ است، سالانه ۶ میلیون واحد مسکونی در سطح کشور نیاز است که ساخته شود.
باید مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی و صنعت کنترل شود
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: ایران یکی از کشورهایی است که همیشه با کمبود آب مواجه بوده و با توجه به شرایط اقلیمی، باید مدیریت مناسب برای مصرف آب داشته باشیم.
نصرتی افزود: میزان مصرف آب شرب در کشور هفت درصد و ۹۳ درصد مصرف آب در حوزه کشاورزی و صنعت است. در اکثر استان ها هفت درصد نیاز آب شرب در اولویت تامین است، باید مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی و صنعت کنترل شود و کشت منطقی براساس میزان آبی که در کشور وجود دارد، انجام شود.
وی اضافه کرد: برای استان تهران، میزان مصرف آب شرب هفت درصد نیست بلکه ۴۶ درصد است و بیشتر بهرهبرداری آن، آب شرب است. توازن مدیریت آب در استان تهران متفاوت و سخت تر است، قرار است در این زمینه به طور روزانه، جلساتی برگزار شود.
یک سوم ایستگاه های مترو شرایط مناسب سازی ندارند
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: در چند سال گذشته یکی از ارکان صدور پایان کار بناها، رعایت مناسب سازی است و تغییرات خوبی در این زمینه به وجود آمده است.
وی گفت: ۱۵۹ ایستگاه مترو داریم که یک سوم آنها شرایط مناسب سازی ندارند و این مساله در دستور کار ابلاغی بوده است و امیدواریم این ایرادات برطرف شود.
وی افزود: همچنین اتوبوس هایی که خریداری می شوند، ابلاغ مناسب سازی را به آنها داده ایم.
شائبههای درآمد ناپایدار شهرداری
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور در پاسخ به سئوالی در رابطه با اختلاس برخی اعضای شورای شهر و شهرداران به تشریح چالش های موجود در زمینه درآمد ناپایدار شهرداری ها پرداخت و گفت: اداره شهرها به صورت خودکفا از سال ۱۳۶۳ در کشور رقم خورد به این معنا که شهرداری ها خودشان باید تولید درآمد کنند و خود نیز هزینه ها را پوشش دهند. در تشکیلات دولتی، ذیحسابی وجود دارد اما در شهرداری ها این تشکیلات وجود دارد. شهرداری ها به طور مستقل و همزمان با دولت باید بودجه خود را تدوین و تصویب کنند.
نصرتی افزود: اینکه واقعیت بودجه شهرداری چقدر است پیچیدگی های خود را دارد چراکه بسیاری از درآمدها جنبه توافقی دارد و باعث می شود که پرونده ها به کمیسیون ماده پنج ارسال شود که این خود ممکن است شائبه هایی ایجاد کند. به تناسب بودجه شهرداری، شهرداری ها شاید با سلامت ترین شرایط اجرایی را دارند. البته در این جریان باید در نحوه تولید درآمد بازنگری هایی صورت گیرد.
۱۲۳ هزار هکتار بافت فرسوده شهری در کشور
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: ۹۰۰ هزار هکتار محدوده شهری در کشور وجود دارد که ۱۲۳ هزار هکتار آن بافت فرسوده است.
نصرتی افزود: ماه گذشته جلسه ای با معاونان میراث فرهنگی داشتیم و از آنها خواستیم که در اهداف و ماموریت های خود بازنگری داشته باشند.
وی ادامه داد: بافت ها و تک بناهای تاریخی باعث شده ما صاحب بافت فرسوده شویم، ضوابطی برای بافت های تاریخی وجود دارد که صد در صد اشتباه است.
ضوابط اشتباه برای حریم های تاریخی باعث ایجاد بافت فرسوده می شود
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: گاهی حریم های تاریخی برای مجاورین خود بازدارندگی ایجاد می کنند و باعث می شوند بافت مجاور آنها، فرسوده و آسیب پذیر و مهاجرفرستی ایجاد شود، گاهی به خاطر ضوابط اشتباه حریم های تاریخی، ظرف چنددهه با بافتی مواجه می شویم که امنیت ندارد که وارد آن حریم شویم.
نصرتی افزود: اگر بهترین سازه های تاریخی را داشته باشیم وقتی قرار باشد از بافت فرسوده و ناایمن وارد آن بافت شویم، دیگر آن اثر تاریخی چه جاذبه ای دارد. باید در قوانین، بازنگری صورت گیرد. اینکه از ۹۰۰ هزار هکتار بافت شهری، ۱۲۳ هزار هکتار آن فرسوده باشد به معنای آن است که دچار انحراف از معیارهای بین المللی شده ایم.
وی با اشاره به بحث طرح الحاقی گفت: با توجه به نیاز به مسکن در طرح الحاقی مطرح شده است که ۷۵ هزار هکتار از اراضی مجاور شهرها را به شهرها الحاق کنیم که هیچ زیرساختی در آن نیست، درحالیکه بافت های فرسوده هم داخل شهر هستند و هم زیرساخت و روساخت دارند.
متولی رسوب برداری رودخانه های درون شهری، شهرداری ها هستند
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: برای اینکه متولی رسوب برداری و نظافت بستر یا حریم رودخانه های درون شهری با وزارت نیرو یا شهرداری است، اختلاف نظرهایی وجود داشت که به این جمع بندی رسیدیم که رسوب برداری رودخانه های درون شهری توسط شهرداری ها انجام شود.
نصرتی در ادامه به تاکسی های برقی اشاره کرد و گفت: سازمان برنامه و بودجه برای خرید ۶ هزار تاکسی برقی در ۹ کلانشهر ورود پیدا کرده که ابلاغ آن انجام شده است، براساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، بخشی از هزینه خرید تاکسی برقی به عنوان تسهیلات داده می شود و سازمان برنامه برای عبور از نگرانی ماده ۱۲ که آیا عملیاتی می شود یا خیر، در کنار ماده ۱۲ دو بانک عامل و ضمانتی مهیا کرده است که اگر ماده ۱۲ موفق نبود این بانک راهگشا باشند.
دیدگاه خود را بیان کنید