کشورهای غربی همه موضوعات را سیاسی می‌دانند/ اقدامات صادقانه ایران در مبارزه با موادمخدر

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار با سفیر دائم هلند در وین گفت: اروپا و کشورهای غربی همه موضوعات را سیاسی می‌دانند؛ در حالی که اقدامات ایران در مبارزه با موادمخدر صادقانه بوده و هرآنچه در مورد ایران گفته می‌شود خلاف واقعیت است.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از ستاد مبارزه با موادمخدر، حسین ذوالفقاری روز سه‌شنبه در حاشیه شصت و هشتمین اجلاس سالیانه کمیسیون مواد مخدر در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در وین اتریش با پیتر پوتمن سفیر دائم هلند در وین و رئیس هماهنگ‌کننده‌های سیاست‌های ملی هلند در کنترل موادمخدر دیدار و گفت‌وگو کرد.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در این دیدار ضمن تشریح برنامه‌های کاهش آسیب کشور برای افراد بیمار و بدون سرپناه و افرادی که داوطلبانه به دنبال ترک اعتیاد هستند، تجارب موفق کشور را در این رابطه تشریح کرد و گفت: به خاطر همین تجارب در سال ۲۰۱۹ مرکز منطقه‌ای مطالعات درمان ناشی از اختلالات سوءمصرف توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم (UNODC) در تهران تأسیس شده است.

وی با اشاره به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید داروهای نانو، تصریح کرد: محصول این شرکت‌ها در ایران در حال آزمایش و بررسی است البته این محصولات توسط سازمان غذا و داروی کشور مورد تأیید قرار گرفته که در صورت مثبت بودن نتایج، شاهد گسترش استفاده «نانوداروها» در درمان معتادان خواهیم بود.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد هزینه‌های مراکز درمانی در ایران، توسط مردم، خیرین، سمن‌ها و یاریگران زندگی تأمین می‌شود.

تولید هروئین و متامفتامین در افغانستان زیرزمینی شده است

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره آخرین وضعیت کشت و تولید موادمخدر در کشور افغانستان نیز یادآور شد: تولید مواد مخدر مخصوصاً هروئین و متامفتامین در این کشور زیرزمینی شده و این یک خطر جدی است که در رابطه با آن باید چاره‌جویی شود.

وی تأکید کرد: اروپا و کشورهای غربی تمام موضوعات را سیاسی می‌دانند درحالی که اقدامات ایران در مبارزه با موادمخدر صادقانه بوده و هرآنچه در مورد ایران گفته می‌شود خلاف واقعیت است.

ذوالفقاری با اشاره به شهادت حدود چهار هزار نفر و مجروحیت حدود ۱۲ هزار نفر در راه مبارزه با قاچاقچیان موادمخدر و سوداگران مرگ، گفت: ایران دو هزار کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و پاکستان دارد که این مرزها به صوررت یک‌طرفه کنترل می‌شود.

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر تصریح کرد: تا زمانی که امنیت و توسعه در افغانستان ایجاد نشود، مشکل مواد مخدر و سایر مشکلات این کشور حل نخواهد شد.

کشورهای غربی همه موضوعات را سیاسی می‌دانند/اقدامات ایران در مبارزه با موادمخدر صادقانه است

قدردانی سفیر دائم هلند در وین از ایران به خاطر میزبانی میلیون‌ها مهاجران افغانستانی

سفیر دائم هلند در وین نیز در این دیدار از جمهوری اسلامی ایران به خاطر میزبانی از میلیون‌ها مهاجران افغانستانی قدردانی کرد.

پیتر پوتمن ضمن تشریح تجارب کشور خود در رابطه با کاهش آسیب، گفت: در راستای اجرای این سیاست‌ها، موضوع اعتیاد به هروئین در این کشور تحت کنترل قرار گرفته و نرخ شیوع آن رو به منفی است.

وی اضافه کرد: مصرف‌کنندگان هروئین در هلند، افراد مسن هستند و جوانان تمایلی برای مصرف این ماده مخدر ندارند چون منجر به تخریب ظاهر و چهره آنها می‌شود.

کشورهای غربی همه موضوعات را سیاسی می‌دانند/ اقدامات صادقانه ایران در مبارزه با موادمخدر

آمادگی ایران برای همکاری‌های مرزی، اطلاعاتی و عملیاتی با پاکستان

براساس این گزارش، دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در حاشیه شصت و هشتمین اجلاس سالیانه کمیسیون مواد مخدر در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در وین با ژنرال سرتیپ عبدالمعید مدیرکل مبارزه با مواد مخدر کشور پاکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این دیدار اظهار کرد: ما مانند برادرانی هستیم که ناخواسته گرفتار یک بلای خانمان‌سوز شده‌ایم، باید باهم مذاکره کنیم و در این خصوص چاره‌ای بیاندیشیم.

ذوالفقاری افزود: با وجود برخی شیطنت‌ها،‌ روابط نزدیک دو کشور بر پایه اصل برادری و دوستی در حال تعمیق و رو به گسترش است.

وی تصریح کرد: برای ما مذاکره برای امنیت و ثبات به معنای گسترش اخوت و مودت است، ما تلاش‌های شما برای انسداد مرزی به‌ منظور مقابله با قاچاق و تردد اشرار را ارج می‌نهیم.

نماینده رئیس‌جمهور ادامه داد: با این حال،‌ هر دو طرف می‌دانند که سطح همکاری‌ها و دستاوردها متناسب به حجم مسئله نیست، انتظار داریم که نهادهای ذیربط مقابله‌ای پاکستان، ضمن تشدید کنترل در استان‌های هم مرز دو کشور، با نیروهای ما نیز همکاری نزدیکی داشته باشند تا با این اقدام آن‌ها مقابله لازم صورت پذیرد.

ذوالفقاری اضافه کرد: در چند سال اخیر قاچاقچیان موادمخدر تمایل فراوانی برای استفاده از مسیر دریایی دارند از این بابت بنادر ما و شما مورد تهدید هستند. مناسب است، در این زمینه نیز دو کشور به همکاری بپردازند؛ از اینرو جمهوری اسلامی ایران در سطح دو جانبه نیز برای همکاری‌های مرزی، اطلاعاتی و عملیاتی با پاکستان با هدف شناسایی و ضربه زدن به باندهای بین المللی قاچاق موادمخدر، آمادگی لازم را دارد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالا و تجربیات خوب جمهوری اسلامی ایران در حوزه کاهش تقاضا، گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا این ظرفیت‌ها را در اختیار شما قرار دهد.

نماینده رئیس‌جمهور یادآور شد: با همکاری دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد، «مرکز منطقه‌ای ظرفیت‌سازی و پژوهش در درمان اختلالات ناشی از مصرف مواد» در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی در تهران راه‌اندازی شد که محمل خوبی برای همکاری‌ها در زمینه کاهش آسیب بین دو کشور است.

ذوالفقاری با اشاره به بهره‌گیری جمهوری اسلامی ایران از شیوه‌های درمانی متنوع برای درمان و کاهش آسیب از جمله استفاده از شربت تریاک،‌ متادون و بوپرنورفین، گفت: آماده‌ایم در این رابطه نیز با شما تبادل اطلاعات مبتنی بر علم داشته باشیم.

وی همچنین بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای دراختیار دادن رویکردهای موفق خود در بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی به طرف پاکستانی اعلام آمادگی کرد.

نماینده رئیس‌جمهور تأکید کرد که جهان و کشورهای منطقه باید به کشاورزان افغانستانی در معاش جایگزین کمک کنند تا مسأله به صورت ریشه‌ای حل شود.

ذوالفقاری با تأکید بر اینکه همکاری سه کشور ایران، پاکستان و افغانستان در قالب ابتکار سه‌جانبه در حوزه کنترل و مدیریت مرزهای مشترک و مقابله با معضل مواد مخدر، یک ظرفیت بالقوه است، گفت: با وجود آنکه نشست وزراء را در سال ۲۰۲۳ برگزار کردیم اما منتظر دستاوردهای ملموس و عینی آن هستیم البته بخشی از آن مربوط به تحولات افغانستان و حمایت‌های دفتر UNODC است که باید با هم دفتر UNODC را برای فعال‌سازی دوباره ابتکار ترغیب کنیم و تحت فشار قرار دهیم.

کشورهای غربی همه موضوعات را سیاسی می‌دانند/ اقدامات صادقانه ایران در مبارزه با موادمخدر

مدیرکل مبارزه با مواد مخدر کشور پاکستان نیز در این دیدار ضمن بررسی آخرین تحولات مربوط به کشت و تولید مواد مخدر و متامفتامین در منطقه راه‌های ارتقای همکاری‌ها برای مقابله با قاچاق مواد مخدر را مورد بحث و بررسی قرار داد.

ژنرالسرتیپ عبدالمعید ضمن احترام و گرامیداشت شهدای مبارزه با موادمخدر ایران، اقدامات ایران را در خور شأن دانست و متذکر شد: جامعه جهانی باید به ایران و پاکستان به خاطر مبارزه برای سلامت جامعه بشری کمک کنند و آمادگی خود را برای تبادل اطلاعات عملیاتی با ایران اعلام داشت.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، نشست شصت و هشتمین کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل (CND) در وین برگزار شده است.

کمیسیون مواد مخدر نهاد مرکزی سیاستگزاری در درون سیستم ملل متحد به منظور برخورد با تمامی مسائل ناشی از مواد مخدر است که ضمن بررسی تمامی ابعاد وضعیت مواد مخدر در جهان، ساز وکار بین‌المللی کنترل مواد مخدر را ارتقا و رضایت نهادهای بین‌المللی در زمینه کنترل مواد مخدر را شناسایی می‌کند.

کمیسیون مواد مخدر از طریق بررسی و تحلیل وضعیت جهانی موادمخدر، برخورد متوازن با مسائل بهم پیوسته تقاضا، عرضه و ترانزیت غیرقانونی، نظارت بر اجرای کنوانسیون‌های بین‌المللی در زمینه مواد مخدر، داروهای روانگردان و مواد اولیه شیمیایی و ارائه توصیه به منظور تقویت فعالیت‌های بین‌المللی کنترل مواد مخدر، تسهیل تحقیقات علمی و مبادله اطلاعات، به شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد ( اکوسوک) در انجام وظایف خود مساعدت و خط مشی فعالیت‌های دفتر مواد مخدر و جرم ملل متحد (UNODC) و منابع مالی آن را تعیین می‌کند.

سخنرانی در نشست مقامات بلند پایه و انجام ملاقات های دو و چند جانبه با مقامات کمیسیون مواد مخدر، مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد (UNODC)، رئیس هیات بین المللی کنترل مواد مخدر (INCB) وزرا و روسای هیات‌های نمایندگی کشورها از برنامه های حسین ذوالفقاری نماینده رئیس جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در این سفر است.

در این سفر، در نظر است با حمایت و مشارکت معاونت بخش پیشگیری و درمان دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد مجموعه فعالیت‌ها و اقدامات کشور در حوزه کاهش آسیب، پیشگیری، درمان، بازتوانی و برگشت بهبودیافتگان به جامعه در قالب «رویداد علمی» به شرکت کنندگان، متخصصان و صاحبنظران این حوزه تبیین شود.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه