اجرای نظام‌نامه مددکاری و طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری/ تفویض اختیار به استان‌ها

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران از اجرای نظام‌نامه مددکاری و طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری و معاون بهداشت و درمان این بنیاد از تمرکززدایی و تفویض اختیار به استان‌ها خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از پایگاه اطلاع‌رسانی «ایثار»، نشست مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان‌های تابعه امروز (۲۷ فروردین) در سالن اجتماعات بنیاد شهید برگزار شد. معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در این نشست به شعار سال و نامگذاری آن از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: رویکرد بنیاد و معاونت تعاون و امور اجتماعی در راستای تحقق شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است.
فریده اولادقباد با اشاره به رسالت بنیاد ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت افزود: تنها ۳۰ درصد قوانین جامعه ایثارگری محقق شده است. باید تلاش کنیم اهداف بنیاد شهید و امور ایثارگران را در سال ۱۴۰۴ به نقطه مطلوب برسانیم.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به فعالیت‌های اداره مددکاری و مشاوره از جمله طرح سپاس و معتمدین معین، گفت: نظام‌نامه مددکاری به عنوان یک سند جامع مددکاری و طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری در بنیاد شهید و امور ایثارگران اجرایی خواهد شد.

اولادقباد به ارائه گزارش عملکرد پرداخت‌های ماهانه به ایثارگران از جمله پرداخت پاداش جانبازان، افزایش ۱۵ درصد فوق‌العاده ویژه برای احکام حالت اشتغال، پرداخت معوقات اجرای احکام همسان‌سازی بازنشستگان، پرداخت مطالبات ماده ۳۸ جانبازان، پرداخت.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین گزارشی از عملکرد صندوق اشتغال و کارآفرینی در سال ۱۴۰۳ از جمله تقویت و توسعه کارآفرینی در بین ایثارگران ارائه کرد که مورد تاکید جدی مقام معظم رهبری است.

اجرای نظام‌نامه مددکاری و طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری/ تفویض اختیار به استان‌ها

رعایت قوانین، تمرکز زدایی و تفویض اختیار به استان‌ها

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست، به تبیین رویکردهای بنیاد در خصوص اهداف معاونت بهداشت و درمان پرداخت و گفت: این معاونت سه هدف را مدنظر قرار دارد که حفظ و ارتقا سطح سلامت ایثارگران، افزایش رضایتمندی ایثارگران در حوزه سلامت و تامین نیازهای درمانی و توانبخشی جامعه هدف از مهمترین آنهاست.

عبدالرضا عباسپور، افزود: رویکردهای ما در بنیاد شهید و امور ایثارگران رعایت قوانین است و در ادامه تمرکز زدایی و تفویض اختیار به استان‌ها در دستور کار قرار دارد، امروز بیش از ۹۰ درصد اختیارات به استان‌ها تفویض و در این رابطه بخشنامه‌ای به استان‌ها ارسال شده است.

اجرای نظام‌نامه مددکاری و طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری/ تفویض اختیار به استان‌ها


وی در خصوص رویکردهاو جهت‌گیری‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: رعایت دقیق قوانین و الزامات قانونی، الکترونیکی و هوشمند سازی فرآیندهای ارائه خدمات، به حداقل رساندن حضور ایثارگران برای دریافت خدمت در بنیاد شهید همچنین تمرکز زدایی، تسریع در ارائه خدمات، گسترش و تنوع خدمات، تفویض اختیارات به استان‌ها وعدم تصدی گری، برون سپاری با تاکید بر تامین کلیه خدمات، پیگیری و مشارکت با دستگاه‌ها، نهادها، سازمان‌ها و شرکت‌های متولی خدمات رسانی به ایثارگران، توجه ویژه به مساله سالمندی و خدمات مربوط به این عزیزان با عنایت به افزایش سن ایثارگران و همچنین توزیع و ارائه خدمات به صورت عادلانه بر اساس نظام اولویت‌بندی در دستور کار قرار دارد.

عباسپور در خصوص رئوس برنامه‌های معاونت بهداشت و درمان نیز گفت: از جمله برنامه‌های این معاونت؛ درمان غیرمستقیم (بیمه ایثارگران) و درمان مستقیم (خدماتی که توسط واحدهای سازمانی بنیاد ارائه می‌شود)، پایش سلامت عمومی و تخصصی، آموزش عمومی و تخصصی گروه‌های هدف (ایثارگران، خانواده، همیاران و پزشکان)، دارو و تجهیزات پزشکی، اردوهای درمانی و آموزشی، مرکز ملی تماس ایثار، کمیسیون پزشکی، پیشگیری و واکسیناسیون، نظارت بر درمان، امور آسایشگاهی، مراقبتی و بیمارستانی همچنین تفویض اختیار در کلیه امور درمانی و بهداشتی به استان‌ها است.

مخاطب‌محوری اصل بنیادین فعالیت‌ها

مدیرکل امور هنری بنیاد نیز در این نشست به تشریح سیاست‌ها و برنامه‌های آینده این معاونت، تبیین رویکردهای بنیاد در حوزه فرهنگی و آموزشی پرداخت و گفت: ما ناظر به برنامه‌های آینده هستیم و تلاش داریم در قالب ۱۲ سیاست کلی معاونت فرهنگی و آموزشی، به صورت یکپارچه و منسجم حرکت کنیم تا اهداف عالیه بنیاد در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت محقق شود.

محمد کرم‌اللهی، با انتقاد از موازی‌کاری در نهادهای مختلف فعال در حوزه ایثار و شهادت، اظهار داشت: مرجعیت بخشی به نهاد مقدس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، ضرورتی انکارناپذیر است. موازی‌کاری‌هایی که در نهادهای متعدد وجود دارد، شرایطی نامتوازن ایجاد کرده که باید با هماهنگی و تمرکز بر نقش بنیاد، اصلاح شود.

اجرای نظام‌نامه مددکاری و طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری/ تفویض اختیار به استان‌ها



وی با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت عظیم جامعه ایثارگری به‌ویژه تشکل‌ها و نخبگان ایثارگر در فرآیند جریان‌سازی فرهنگی، تصریح کرد: موضوع تشکل‌ها از اولویت‌های جدی بنیاد است و این موضوع مورد تأکید مقام عالی بنیاد و نهاد نمایندگی ولی‌فقیه نیز قرار دارد. علاوه بر ظرفیت بالقوه موجود در این حوزه، برنامه‌ریزی‌های جدید موجب تقویت جایگاه تشکل‌ها خواهد شد.

باید به سمت جلب مشارکت و ایجاد هم‌افزایی بین دستگاهی حرکت کنیم. ظرفیت‌هایی نظیر مشاورین وزرا، شورای ترویج فرهنگ ایثار و طرح شاهد می‌توانند در تحقق این رویکرد مؤثر باشند. با تشریک مساعی و برنامه‌ریزی جامع، حرکت فرهنگی بنیاد را با انسجام و وحدت هدف پیش خواهیم برد.

وی ضمن تأکید بر تمرکز بر حوزه‌های تخصصی فرهنگ ایثار و شهادت، اظهار داشت: گاهی با موضوعاتی مواجه می‌شویم که ارتباطی با مأموریت بنیاد ندارند. ورود به این حوزه‌ها نه‌تنها باعث اتلاف منابع می‌شود، بلکه از اثرگذاری اقدامات اصلی ما نیز می‌کاهد. از این‌رو، تمرکز تخصصی و اجتناب از فعالیت‌های کم‌اثر باید اولویت ما باشد.

معاون فرهنگی بنیاد شهید، حضور مؤثر در رویدادهای فرهنگی داخلی و بین‌المللی را از دیگر رویکردهای راهبردی بنیاد برشمرد و گفت: در سطح بین‌المللی نیز باید با نگاه ویژه‌تری وارد عمل شویم تا پیام ایثار و شهادت به عنوان یک فرهنگ تمدن‌ساز به درستی منعکس شود.

کرم‌اللهی در ادامه به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره صرفه‌جویی در منابع و پرهیز از موازی‌کاری اشاره کرد و افزود: با اولویت‌بندی دقیق و هدف‌گذاری منسجم، می‌توانیم ضمن کاهش هزینه‌ها، بهره‌وری فرهنگی را افزایش دهیم.

وی همچنین مخاطب‌محوری در برنامه‌ریزی و تولید محصولات فرهنگی را اصل بنیادین فعالیت‌ها دانست و گفت: توجه ویژه به حوزه اثرگذاری محصولات و تطبیق آن با نیاز مخاطب از ارکان اساسی موفقیت در فعالیت‌های فرهنگی است.

کرم‌اللهی از تدوین طرح پیوست فرهنگی برای کلیه خدمات‌رسانی‌های بنیاد خبر داد و بیان کرد: برنامه‌ای جامع تحت عنوان پیوست فرهنگی در حال تدوین است که تا پایان اردیبهشت‌ماه به تمامی مدیران بنیاد شهید ارائه خواهد شد تا به عنوان نقشه راه فرهنگی در تمامی سطوح اجرایی مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به ساختار برنامه‌ریزی در معاونت فرهنگی، اعلام کرد: ما در قالب ۱۵۲ برنامه عملیاتی، ۶۲ هدف مشخص را دنبال می‌کنیم که این برنامه‌ها به‌صورت مستقیم منجر به تحقق اهداف تعیین‌شده خواهند شد. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به توسعه و تعمیم مراکز فرهنگی، اجرای طرح گلزارهای شهدا با رویکرد فرهنگی، رشد کمی و کیفی پیشتازان قرآنی، گسترش فعالیت‌های تبلیغاتی در فضای مجازی و افزایش تعداد راویان و پیام‌آوران ایثار اشاره کرد.

محمد کرم‌اللهی در پایان به نقش اداره‌کل آموزش در ساختار فرهنگی بنیاد اشاره کرد و آن را یکی از ادارات چالش‌برانگیز توصیف کرد و گفت: با وجود مظلومیت و حجم بالای مسئولیت‌ها، اداره‌کل آموزش عملکرد مطلوبی داشته و امسال نیز اقدامات تازه‌ای در دستور کار دارد که می‌تواند به ارتقاء سطح آموزش‌های فرهنگی و تخصصی در بنیاد کمک کند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه