رشد ۱۸ درصدی تبادلات ایران و آذربایجان در سه ماه اول ۲۰۲۵ | بالغ‌بر ۱۷۳۹ شرکت ایرانی در آذربایجان فعال هستند

مدیر اجرایی دفتر توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری آذربایجان گفت: در سه ماه اول سال میلادی سطح مناسبات ایران و آذربایجان بالغ‌بر ۱۵۷ میلیون دلار بوده و رشد ۱۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه قبل تجربه کرده است.

مدیر اجرایی دفتر توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری آذربایجان از رشد ۱۸ درصدی تبادلات تجاری ایران و آذربایجان در سه ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل سخن گفت و تاکید کرد:  بخش بازرگانی ایران در آذربایجان بسیار فعال است. بالغ بر ۱۷۳۹ شرکت ایرانی در آذربایجان سرمایه‌گذاری کردند و در مجموع ۵.۲ میلیون دلار حجم سرمایه‌گذاری ایرانیان در آذربایجان بوده است.

یوسف علی‌اف، مدیر اجرایی دفتر توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری آذربایجان با ابراز خرسندی نسبت به سفر هیات تجاری ایران به آذربایجان و تلاش برای تقویت روابط و همکاری‌های تجاری، گفت: حضور روسای جمهور دو کشور نقطه عطفی در استحکام بخشیدن به روابط است و در عین حال وحدت اسلامی به عنوان پایه محکم برای رسیدن به اهداف مشترک، روابط اقتصادی را تقویت می‌کند. در راستای همین موضوع، اقداماتی از جمله افزایش تماس‌ها بین مقامات دو دولت شکل گرفته که نقش بزرگی در مسیر مناسبات دارد.

او ادامه داد: در اجلاس شانزدهم کمیسیون مشترک ایران و آذربایجان که برگزار شد درباره سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف صحبت شد و در کنار تجربه خوبی هم که برای سرمایه‌گذاری داریم، می‌توانیم به بهبود شرایط کمک کنیم.

یوسف علی‌اف با بیان این مطلب که در سه ماه اول سال میلادی سطح مناسبات ایران و آذربایجان بالغ‌بر ۱۵۷ میلیون دلار بوده است از رشد ۱۸ درصدی روابط در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد.   

مدیر اجرایی دفتر توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری آذربایجان تصریح کرد: بخش بازرگانی ایران در آذربایجان بسیار فعال است. بالغ بر ۱۷۳۹ شرکت ایرانی در آذربایجان سرمایه‌گذاری کردند و در مجموع ۵.۲ میلیون دلار حجم سرمایه‌گذاری ایرانیان در آذربایجان بوده است. همچنین پروژه‌های مشترک متعددی در دست بررسی و اجرایی شدن است.

او ضمن برشمردن پروژه‌های مشترکی که بین ایران و آذربایجان در دست اجرا هستند، گفت: آژانس توسعه سرمایه‌گذاری آذربایجان پنجره واحدی است که در آذربایجان فعال شده است و حمایت‌های لازم را از تجارت در این منطقه می‌کند. معافیت‌های خوبی را تعریف کرده و مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاری و تجارت را ارائه می‌دهد.

او از امضای موافقت‌نامه‌های تجارت ترجیحی و آزاد بین دو کشور استقبال کرد و افزود: کارفرماهای ایرانی ۹۱ پروژه را شناسایی و به آنها ورود کردند.

علی‌اف صنعت قالی‌بافی را از منظر عامل وحدت بین ملت‌ها بسیار مهم ارزیابی کرد افزود: جشنواره بین‌المللی قالی قرار است در انتهای همین هفته در باکو برگزار شود.

او تاکید کرد: نشست تجاری امروز به عنوان سکوی مهمی برای تعمیق روابط عمل می‌کند و زمینه‌ساز تقویت مناسبات خواهد شد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه