
به گزارش شب دوشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از وزارت بهداشت، در متن پیام دکتر محمدرضا ظفرقندی، آمده است:
امسال روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفهای (هشتم اردیبهشت۱۴۰۴، مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۵) را در شرایطی گرامی میداریم که متاسفانه ظرف بیست و چهار ساعت گذشته، تعدادی از شهروندان عزیزمان را در حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس از دست دادهایم و بیش از هزار نفر نیز در اثر این حادثه دچار انواع جراحتها شدهاند؛ حادثه ناگواری که اگر ایمنی محیط کار در آن بیشتر رعایت شده بود احتمالاً این حجم از خسارت جانی را به دنبال نداشت!
تلاش برای فراهمکردن محیطهای کاری ایمن و در نتیجه کار سالم و ایمن، شناسائی، ارزیابی و کنترل عوامل زیانآور موجود در محیطهای کاری، طراحی و اعمال مراقبتهای بهداشتی درمانی برای سالمسازی محیطهای کاری و حفظ سلامت نیروی کار، اهداف اصلی نامگذاری «روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفهای» بوده است.
بر اساس آمارها، در سالهای اخیر بهطور میانگین ۲.۳ میلیون نفر نیروی کار در اثر حوادث و بیماریهای شغلی جان خود را از دست دادهاند ـ یعنی بیش از ۶۰۰۰ مرگ در روز (سازمان جهانی کار). گزارشها نشان میدهد که هر سال نزدیک به ۳۴۰ میلیون حادثه در محیطهای کاری رخ میدهد و در نتیجه آن حدود ۱۶۰ میلیون نفر دچار انواع آسیبها میشوند؛ آسیبهایی که در بسیاری از موارد، به مرگ میانجامد.
مطالعات و تجربههای سالهای اخیر نشادن دادهاست که کاربرد هوش مصنوعی در سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای میتوان سطوح ایمنی و بهداشت محیطهای کاری را بهنحو چشمگیری ارتقا بخشید؛ از همین رو است که سازمان بینالمللی کار نیز در سال ۲۰۲۵ با انتخاب شعار «تحول در ایمنی و بهداشت حرفهای: نقش هوش مصنوعی و دیجیتالیشدن در سلامت کار» بر ضرورت تحول در نظامهای ایمنی و بهداشت حرفهای و بهرهگیری از فنآوریهای نوین برای افزایش سطح امنیت و ارتقای سلامت نیروی کار تأکید کردهاست.
در این مسیر، دولتها با تدوین سیاستهای هوشمند و نظارت مستمر، کارفرمایان با تأمین تجهیزات پیشرفته و ایجاد محیطهای کاری ایمن و کارگران با رعایت اصول بهداشت حرفهای و مشارکت فعال در برنامههای آموزشی میتوانند باعث افزایش سطح ایمنی و سلامت کار شوند.
بر اساس این گزارش ،با تبریک «روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفهای» به همه همکاران عزیزم در حوزه بهداشت حرفهای و طب کار، امیدوارم در سال پیش رو با همکاری و همراهی شما عزیزان شاهد توسعه سامانههای هوشمند پایش سلامت در همه محیطهای کاری، اجرای طرحهای آموزشی دیجیتال برای ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت کار و تقویت بازرسیهای هوشمند بهداشت حرفهای با بهرهگیری از فناوریهای نوین و توسعه مشارکتها و تعاملها برای ایجاد محیطهای کاری ایمنتر و سالمتر باشیم.
دیدگاه خود را بیان کنید