
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از وزارت جهاد کشاورزی، مجید فرزانه افزود: بر اساس برآوردها از این میزان تولید پیله تر ابریشم، حدود ۲۶۵ تا ۲۷۰ تن نخ ابریشم خام بدست میآید.
رئیس مرکز نوغانداری کشور اظهار داشت: براساس نیاز سازمان های جهاد کشاورزی، در سال جاری توزیع نزدیک به ۴۵ هزار جعبه تخم نوغان در ۳۱ استان کشور برنامهریزی شده و از این میزان ۵ هزار جعبه از محل تولید داخل و ۴۰ هزار جعبه از محل واردات تامین شده است.
فرزانه ادامه داد: از زمان آغاز توزیع تخم نوغان در سال جاری تا پایان روز ۶ اردیبهشت بیش از ۲۲ هزار جعبه در مناطق مختلف کشور توزیع شده است.
وی گفت: متناسب با زمان آغاز توزیع تخم نوغان انتظار میرود از دهه سوم اردیبهشت سالجاری بهتدریج برداشت پیله تر در مناطق مختلف بهویژه مناطق گرمسیر کشور آغاز شود و تا اواسط تیرماه ادامه یابد.
رئیس مرکز نوغانداری کشور نیاز صنعت فرش و محصولات ابریشمی به نخ ابریشم را حدود ۵۵۰ تن عنوان کرد و اظهارداشت: تقریبا نیمی از نیاز این صنعت از محل تولیدات داخلی تامین میشود.
وی تصریح کرد: به دلیل عیار نخدهی نسبتاً مناسب پیلههای حاصل از تخم نوغان تولید داخل نسبت به تخمنوغانهای وارداتی، صنایع و کارگاههای ابریشمکشی به پیلههای ایرانی تمایل بیشتری دارند.
فرزانه بیان داشت: در سال ۱۴۰۳ در مجموع هزار و ۶۲۴ تن پیله تر ابریشم در کشور تولید شد که از این میزان، نزدیک به ۵ تن مربوط به پرورش نوبت دوم (پرورش پاییزه) بود.
رئیس مرکز نوغانداری کشور با اشاره به استانهای پیشرو در حوزه نوغانداری گفت: استان گیلان با برخورداری از یکسوم سهم توزیع تخم نوغان و تولید پیله تر دارای رتبه نخست این فعالیت در کشور است و پس از آن استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، مازندران، اصفهان و آذربایجان شرقی در رتبههای بعدی قرار دارند.
فرزانه خاطرنشان کرد: استان خراسان رضوی (شهرستان تربتحیدریه - بخش بایگ) با برخورداری از تعداد قابل توجهای کارگاه ابریشمکشی خانگی در زمینه تبدیل پیله به نخ ابریشم دارای رتبه نخست تولید نخ ابریشم در کشور است.
دیدگاه خود را بیان کنید