صالحی‌امیری وارد قاهره شد/ گشایش دروازه‌های نوین دیپلماسی فرهنگی ایران در جهان اسلام

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- در آستانه برگزاری چهارمین اجلاس وزرای گردشگری سازمان همکاری‌های اقتصادی دی‌هشت (D-8)، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز وارد قاهره شد؛ سفری با بار معنایی عمیق در ساحت سیاست فرهنگی و نقطه عزیمتی تازه در مسیر بازتعریف نقش‌آفرینی منطقه‌ای ایران از رهگذر تمدن، گفت‌وگو و گردشگری.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از روابط عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی؛ این سفر که در چارچوب دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و به دعوت رسمی دولت مصر انجام شده، مقدمه‌ای برای حضور فعال ایران در یکی از مهم‌ترین مجامع چندجانبه گردشگری جهان اسلام به‌شمار می‌رود؛ اجلاسی که طی روزهای ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت‌ماه با حضور وزرای گردشگری کشورهای عضو دی‌هشت، از جمله ترکیه، پاکستان، بنگلادش، نیجریه و مصر، همچنین نمایندگانی از مالزی، اندونزی و آذربایجان در قاهره برگزار می‌شود.

در بدو ورود به فرودگاه بین‌المللی قاهره، نسرین عثمانلی مشاور مسئول در بخش گردشگری مصر و محمدحسین سلطانی‌فرد رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در مصر، از وزیر استقبال کردند.

صالحی‌امیری در این نشست، در قامت سخنران اصلی، با تبیین راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه هم‌افزایی تمدنی و توسعه همکاری‌های فرهنگی و گردشگری، بر اهمیت دیپلماسی فرهنگی، نگفت‌وگوی تمدن‌ها و پیوندهای بین‌المللی در شکل‌دهی به نظم نوین منطقه‌ای تأکید خواهد کرد.

در حاشیه این اجلاس، دیدارهای دوجانبه‌ای با وزرای گردشگری کشورهای عضو نیز برنامه‌ریزی شده که مهم‌ترین آن، گفت‌وگو با وزیر گردشگری مصر درباره سازوکارهای اجرایی‌سازی مصوبه تاریخی اخیر دولت قاهره درخصوص صدور رسمی مجوز سفر گردشگران ایرانی به مصر خواهد بود؛ اقدامی که می‌تواند نقطه عطفی در تقویت پیوندهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دو ملت بزرگ ایران و مصر تلقی شود.

نقش‌آفرینی فعال جمهوری اسلامی ایران در اجلاس دی‌هشت، بازتابی از رویکرد تمدنی‌محور و نرم‌افزارمحور دولت چهاردهم در سیاست خارجی است؛ رویکردی که بر مزیت‌های فرهنگی، تاریخی و گردشگری ایران تکیه می‌کند و در پی ترسیم الگویی جدید از دیپلماسی انسانی و مردم‌نهاد در منطقه است.

سفر وزیر میراث‌فرهنگی به قاهره، نه‌تنها تداوم‌بخش روابط فرهنگی تهران و قاهره در مسیر عقلانیت و هم‌گرایی است، بلکه می‌تواند سرآغازی باشد برای فصلی نوین در مناسبات منطقه‌ای ایران، بر پایه اعتماد، تمدن و تعامل نخبگانی.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه