
به گزارش روز دوشنبه گروه علمی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از فرهنگستان علوم، محمدرضا مخبردزفولی در اجلاسیه بینالمللی ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) تمدن اسلامی را مبتنی بر کرامت ذاتی انسان و مسئولیتپذیری اجتماعی معرفی کرد و گفت: در مقابل، تمدن غرب با وجود ادعاهایش در زمینه حقوق بشر، در عمل گرفتار استثمار، مادیگرایی افراطی و نظامهای سلطهگر است.
وی جنگهای نیابتی، نژادپرستی سیستماتیک، اسلامستیزی و مهاجرستیزی را از مصادیق بارز تناقضهای تمدن غرب برشمرد و تاکید کرد: غرب با سوءاستفاده از شعارهای آزادی و برابری، در عمل استعمار مدرن را تداوم بخشیده و با جنگهای نیابتی، میلیونها انسان را در نقاط مختلف جهان آواره کرده و کشته است.
رئیس فرهنگستان علوم، عصر امام رضا (ع) را به دلیل شرایط خاص سیاسی - اجتماعی و کنشگری فرهنگی و سیاسی ایشان، بستری منحصر به فرد برای مطالعات تمدنی دانست که نیازمند پژوهشهای عمیق و چندجانبه است.
مخبردزفولی به تشبیه رهبر معظم انقلاب از حیات اجتماعی ائمه به انسان ۲۵۰ ساله اشاره و نقش امام رضا (ع) را آمیزهای از دوره های مختلف تاریخی از تثبیت تا تجلی و ظهور ارزیابی کرد و گفت: بحران هویت تمدنی غرب، بشریت را در دوگانگی گرفتار کرده است، الگوی تمدنی رضوی و بازگشت به میراث غنی اسلامی راهکاری برای برونرفت از این بحران و ارتقای سطح حاکمیت در ابعاد اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است.
وی با تشریح ابعاد کرامت انسانی در سیره و تعالیم امام رضا (ع)، این آموزهها را راهکاری برای برونرفت از بحران تمدن غرب و احیای ارزشهای انسانی در جهان معاصر معرفی کرد.
رئیس فرهنگستان علوم با استخراج اصولی از سیره و تعالیم امام رضا(ع)، آنها را شالوده یک تمدن انسانی بر مبنای کرامت معرفی کرد و با اشاره به موضوع عدالت گفت: تحقق عدالت اجتماعی به عنوان هدف اصلی حکومت و امامت در اسلام، ریشه در کرامت ذاتی انسانها و برابری آنان در برخورداری از حقوق دارد.
مخبردزفولی درباره عقلانیت در این سیره بیان کرد: تعقل، تفکر و تدبر در آیات الهی، به عنوان ویژگی ممیز انسان و موهبتی الهی، نقش اساسی در شکوفایی استعدادهای او و رسیدن به کمال انسانی دارد. در این زمینه به دیدگاه علامه طباطبایی در تبیین عقل به عنوان موضوع و متعلق ذاتی انسان نیز اشاره شد.
دیدگاه خود را بیان کنید