
حمید مَلا روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، با بیان اینکه روشهای کنونی رمزنگاری، تبادل کلید و امضاهای دیجیتال در برابر حملات مبتنی بر توان پردازشی رایانههای کوانتومی آسیبپذیر خواهند بود، افزود: تحولات، استفاده از سامانههای رمزنگاری پساکوانتومی را به ضرورتی اجتنابناپذیر تبدیل کرده است.
وی اظهار داشت: با توجه به سرعت پیشرفت و ظهور رایانههای کوانتومی، کشورها برای حفاظت از داراییهای اطلاعاتی و منافع ملی خود باید هرچه سریعتر به سامانههای پساکوانتومی مهاجرت کنند.
عضو شورای اجرایی انجمن رمز ایران با اشاره به اینکه، اهمیت روزافزون علم و فناوری کوانتوم در حوزههای مختلف زندگی بشر، مجمع عمومی سازمان ملل متحد را برآن داشته که سال ۲۰۲۵ را بهعنوان «سال بینالمللی علم و فناوری کوانتوم» نامگذاری کند، ادامه داد: در همین راستا، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) از دولتها، سازمانهای منطقهای، نهادهای دانشگاهی، جامعه مدنی و بخش خصوصی دعوت کرده تا در برنامهریزی فعالیتهای خود در سال ۲۰۲۵ به علوم و فناوری کوانتوم توجه ویژهای داشته باشند و برنامههایی برای آموزش و کاربردیسازی این حوزه اجرا کنند.
مَلا در ادامه تصریح کرد: به همین منظور، انجمن رمز ایران با همکاری مرکز علوم و فناوری کوانتوم دانشگاه اصفهان و انجمن اپتیک و فوتونیک ایران، دوره «مدرسه ارتباطات و رمزنگاری پساکوانتومی» را از ۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ بهصورت حضوری در دانشگاه اصفهان برگزار خواهد کرد.
وی هدف از برگزاری این رویداد را آگاهیبخشی عمومی، تبیین چالشهای علمی این حوزه، و زمینهسازی برای بهرهبرداری صنعت از سامانههای پساکوانتومی عنوان کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان، مباحث پایهای مرتبط با موضوع از جمله مبانی امنیت در دوران پساکوانتومی، مبانی رمزنگاری مشبکهمبنا و کدمبنا، طرح های رمزگذاری و تبادل کلید مشبکهمبنا، طرح های امضای دیجیتال مشبکهمبنا، طرح های رمزگذاری و تبادل کلید کدمبنا، امضاهای دیجیتال کدمبنا، امضاهای دیجیتال چکیدهمبنا، شبکههای ارتباطی همزیست کلاسیک-کوانتومی و الزامات مهاجرت به شبکههای ارتباطی با امنیت پساکوانتومی را از محورهای این دوره برشمرد.
مَلا همچنین از تمدید ثبت نام در مدرسه ارتباطات و رمزنگاری پساکوانتومی در دانشگاه اصفهان تا ۱۵ اردیبهشت خبر داد و افزود: علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در این مدرسه میتوانند به وبگاه انجمن رمز ایران به نشانی http://www.isc.org.ir/ مراجعه کنند.
دیدگاه خود را بیان کنید