
گروه جامعه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- تدوین سند هوش مصنوعی در برنامههای کلان وزارت آموزش و پرورش، حمایت از معلمان خلاق کلید توسعه پایدار کشور، لزوم نوشیدن سه لیتر آب در شبانهروز و ابتلای ۶.۶ درصد جمعیت ایران به سنگ کلیه، پرداخت بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان به داروخانههای غیردانشگاهی طرف قرارداد، تسویه کامل کسور حقوق بازنشستگان تا پایان فروردین، خطر آلودگی روغنهای سنتی فاقد نشان سیب سلامت،کاهش ۶۳ درصدی مرگ مادران باردار در ایران، ضرورت ایجاد بیمارستان جامع توانبخشی و بهرهگیری از هوش مصنوعی در رادیولوژی برای تشخیص زودهنگام بیماریها از جمله دیگر خبرهای امروز (سه شنبه) ۱۶ اردیبهشت گروه جامعه است.
معلمان در پیشگیری از وقوع جرم و بازاجتماعی کردن مجرمان کمک کنند
رئیس قوه قضاییه گفت: معلمان و اعضای نظام آموزش و پرورش کشور میتوانند کمککار قوه قضاییه در امر بازاجتماعی کردن و اصلاح مجرمان و زندانیان باشند.
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در دیدار با جمعی از معلمان نمونه کشوری به همراه وزیر و معاونین آموزشوپرورش، گفت: نظام آموزشوپرورش کشور با بهرهمندی از حدود ۱۶ میلیون دانشآموز و بیش از یک میلیون کادر مدرسه و حدود ۳۰ میلیون خانواده دانشآموزان، یک نظام متکثر و موسّع است.
حمایت از معلمان خلاق کلید توسعه پایدار کشور
معلمان خلاق نقش بیبدیلی در شکلدهی به آینده هر جامعه ایفا میکنند و علاوه بر انتقال دانش، محرک اصلی خلاقیت و نوآوری در نسلهای آینده هستند و حمایت از این قشر تاثیرگذار و متعهد، کلید توسعه پایدار کشور محسوب میشود.
روز شمار گرامیداشت هفته معلم در سال جاری اعلام شده که براساس آن، جمعه ۱۲ اردیبهشت، معلم، سرشار از اندیشه مطهر، شنبه ۱۳ اردیبهشت، معلم، نقطه طلوع مهر و دانایی، یکشنبه ۱۴ اردیبهشت، معلم، محور وفاق و همدلی، دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، معلم، نماد فرهنگ و هویت، سه شنبه ۱۶ اردیبهشت، معلم، محرک خلاقیت و نوآوری، چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت، معلم، معمار تمدن آینده و پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت نیز معلم، راوی عشق و ایثار نامگذاری شده است.
مشکل اصلی سیستم آموزش و پرورش نمره محور بودن است
معلم نمونه کشوری از استان چهارمحال و بختیاری گفت: مشکل اصلی سیستم آموزش و پرورش فعلی این است که گفتمان غالب بین معلمان، دانشآموزان و خانوادهها موفقیت محور است؛ یعنی بر بهبود نمره تأکید می شود، اما این امر شدنی نیست؛ چراکه نمیتوان انتظار داشت همه دانشآموزان در سیستم آموزشی معدل بالایی کسب کنند.
عیسی مرادی که فعالیت خود در آموزش و پرورش را از سال ۱۳۸۳ به عنوان معلم (دبیر ریاضی) در روستایی در منطقه پشتکوه فلارد آغاز کرده است، اظهار کرد: حدود ۱۰ سال به عنوان دبیر ریاضی سابقه تدریس دارم و نزدیک به ۱۱ سال است که مشاور هستم. در این مدت هم در حوزه آموزشی و هم در حوزه پرورشی فعالیت کردهام و از هر دو زاویه به دانشآموزان نگاه میکنم.
ثبتسفارش کتب درسی از اول تیر/چاپ حدود ۱۵۷ میلیون جلد کتاب
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با بیان اینکه ۱۵۷ میلیون جلد کتاب چاپ سپاری شده است، گفت: ثبتسفارش کتابهای درسی پایههای ورودی از اول تیر انجام میشود.
حجتالاسلام والمسلمین علی لطیفی درباره چاپسپاری کتابهای درسی اظهار کرد: چاپ کتابها آغاز شده است و اکنون تقریباً دو سوم از کتابها به استانها ارسال کردهایم و این فرآیند از بهمن و اسفند شروع شده است.
ابتلای هزار نفر به سرخک/بیشتر مبتلایان اتباع خارجی هستند
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از ابتدای امسال تاکنون هزار فرد مبتلا به سرخک در کشور شناسایی شده اند که بیشتر این افراد از اتباع خارجی هستند.
علیرضا رئیسی افزود: علت شیوع سرخک به دلیل ورود اتباع بیگانه از افغانستان و پاکستان از مرزهای شرقی به کشور بوده و در این کشورها درصد واکسیناسیون سرخک پایین است و هر سال موارد ابتلا با ورود این افراد به کشور را شاهد هستیم.
۶.۶ درصد جمعیت ایران سنگ کلیه دارند/لزوم نوشیدن سه لیتر آب در شبانهروز
عضو جامعه اورولوژی ایران با اشاره به شیوع سنگ کلیه در ایران گفت: مطالعات ملی نشان میدهد ۶.۶ درصد از جمعیت کشور سنگ کلیه دارند و سهم مردان از آن ۲.۲ درصد است که وضعیت جسمی آنها را تحتالشعاع قرار میدهد بر این اساس نوشیدن سه لیتر آب در شبانه روز برای جلوگیری از این عارضه ضروری است.
امیر حسین کاشی افزود: شیوع ابتلا به سنگ کلیه در دنیا ۱۵ درصد است که ایران نیز از این آمار مستنثی نیست.
وی با اشاره به اینکه غلظت املاح آب باعث بروز سنگ کلیه نمی شود تاکید کرد: نخوردن آب برای بدن بسیار مضر است.
خطر آلودگی روغنهای سنتی فاقد نشان سیب سلامت
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: روغنهایی که در واحدهای سنتی و بدون نظارت بهداشتی تهیه میشوند، میتوانند برای سلامت مصرفکنندگان بسیار خطرناک باشند.
عبدالعظیم بهفر با اشاره به تهیه برخی روغنها بهصورت دستی و خارج از زنجیره کنترل، افزود: در این فرایندها، احتمال استفاده از دانههای مانده، آلوده یا کپکزده وجود دارد که ممکن است حاوی سم آفلاتوکسین باشند؛ ترکیبی سرطانزا که بهویژه برای کبد بسیار مضر است.
ضرورت ایجاد بیمارستان جامع توانبخشی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به خلأ ساختاری در نظام سلامت کشور در حوزه توانبخشی، گفت: هیچ جراحی قلب باز، بدون توانبخشی معنایی ندارد و هیچ بخش مراقبت ویژهای بدون خدمات توانبخشی کامل نیست؛ بنابراین ایجاد بیمارستان جامع توانبخشی، همواره یکی از ضروریات است.
تدوین سند هوش مصنوعی از برنامههای کلان وزارت آموزش و پرورش است
وزیر آموزش و پرورش به برنامههای اساسی این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: اجرای سند تحول بنیادین، تحول در برنامه درسی، ارتقای برنامههای پرورشی و فرهنگی، تدوین سند هوش مصنوعی، پایش آسیبهای اجتماعی از برنامههای کلان وزارت آموزش و پرورش است که در صدر این برنامه، توسعه عدالت با دو رویکرد توسعه فضا و کیفیت بخشی قرار دارد.
علیرضا کاظمی در دیدار با وزیر کشور با بیان اینکه وزارت کشور با همراهی و حمایتهای همه جانبه کمک بسیاری در پیشبرد اهداف نظام تعلیم و تربیت داشته است، افزود: در کنار همه اقدامات مؤثر همکاری بسیار خوبی میان این وزارتخانه با ستاد مبارزه با مواد مخدر شکل گرفته است که مبدع آن وزیر کشور بود.
بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان به داروخانههای غیردانشگاهی طرف قرارداد پرداخت شد
عاون درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: سهم این سازمان از مطالبات داروخانههای غیردانشگاهی طرف قرارداد مربوط به اسناد تا پایان دی ماه۱۴۰۳، با پرداخت مبلغ هزار و ۵۲۸ میلیارد تومان تسویه شد.
شهرام غفاری افزود: با تأمین مالی انجام شده، روز گذشته مطالبات دی ماه داروخانههای غیردانشگاهی (مستقل، خصوصی، خیریه، نیروهای مسلح و...) که بیش از ۱۵ هزار و ۲۶۴ داروخانه در سراسر کشور هستند، پرداخت شده است.
کسور حقوق بازنشستگان تا پایان فروردین کامل تسویه شد
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: همه کسور حقوق بازنشستگان کشوری تا پایان فروردین ۱۴۰۴ تسویه شد و ابتدای اردیبهشت، کسورات مربوط به بهمن و اسفند ۱۴۰۳ نیز پرداخت شده است.
حجت اله میرزایی روز سه شنبه با بیان اینکه این اقدام در راستای ساماندهی پرداختها و شفافسازی عملکرد صندوق انجام شده است، افزود: از این پس همه کسوری که از حقوق بازنشستگان کشوری بابت بازپرداخت وام و خرید اقساطی احکام قضایی کسر شده است؛ همزمان با پرداخت حقوق ماهانه به حساب صندوقها، موسسات و بانکهای ذیربط واریز خواهد شد.
فعالیت غیرمجاز روانشناسان فاقد صلاحیتهای حرفهای تهدیدی برای جامعه است
غلامعلی افروز روانشناس برجسته و مؤسس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با هشدار به افزایش تخلف در حوزه ارائه خدمات روانشناسی، از ضعف نظارتی بر روانشناسان و افزایش تخلفات در این حوزه انتقاد کرد و گفت: فعالیت غیرمجاز روانشناسان بدون پروانه و فاقد صلاحیتهای لازم حرفهای و اخلاقی تهدیدی جدی برای خانوادهها و جامعه است.
افروز اظهار کرد: نبود سازوکارهای مؤثر برای رسیدگی به تخلفات در این حوزه در برخی موارد زمینه تبلیغات ناروا و دریافت هزینههای گزاف و بسیار فراتر از تعرفه مصوب از مراجعان را فراهم میکند.
آسم؛ بیماری قابل پیشگیری با بازنگری در سبک زندگی
سیدحسامالدین نبویزاده فوق تخصص بیماریهای آلرژی و ایمونولوژی بالینی در یادداشتی اظهار کرد: افزایش شیوع آسم یکی از پیامدهای مهم سبک زندگی جدید در کودکان است. کاهش تماس آنها با میکروارگانیسمهای طبیعی به دلیل زندگی در فضاهای بسته و استریل، از مهمترین عوامل افزایش بروز این بیماری به شمار میرود.
وی ادامه داد: عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز این بیماری نقش دارند، اما در سالهای اخیر، عوامل محیطی سهم بیشتری در این زمینه یافتهاند. افزایش آمار سزارین، یکی از این عوامل است؛ نوزادانی که از طریق سزارین متولد میشوند، از تماس با میکروبهای مفید هنگام تولد محروم میمانند و این امر زمینهساز رشد میکروبهای مضر در روده و افزایش احتمال ابتلا به آلرژی و آسم میشود.
سفر رادان به آفریقا؛ توسعه همکاری پلیسی ایران و بورکینافاسو
فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران با هدف تعمیق همکاری پلیسی جمهوری اسلامی ایران و بورکینافاسو به این کشور سفر کرد و در بدو ورود به بورکینافاسو مورد استقبال فرمانده کل پلیس ملی این کشور و سفیر ایران قرار گرفت.
بازدید از قسمتهای مختلف پلیسی و همچنین گفت و گو با مقامات ارشد پلیس بورکینافاسو از دیگر اهداف سفر سردار رادان و هیات همراه به این کشور است.
اعتراض به جرایم رانندگی در صدر گلایههای مردم از پلیس راهور
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه عمده مسائل مطرحشده از سوی مردم به جریمههای رانندگی و اعتراض به آنها مربوط است، گفت: بیش از ۹۷ درصد از این درخواستها با نگاه مثبت بررسی و رسیدگی شد.
سردار سید تیمور حسینی با حضور در مرکز ۱۹۷ (نظارت مردمی پلیس)، به سوالات و مشکلات مراجعان پاسخ داد و افزود: عمده مسائل مطرحشده شامل اعتراض به جریمههای رانندگی، موضوعات مرتبط با آموزشگاههای رانندگی و پیشنهاداتی درباره مدیریت بهتر ترافیک بود.
کدام استانها بیشترین سهم در تصادفات معابر شهری را دارند؟
رئیس پلیس ترافیک شهری پلیس راهور فراجا گفت: استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، خوزستان، فارس، قم، مازندران، کرمان، کرمانشاه، گیلان، یزد، تهران بزرگ و ویژه غرب تهران بیشترین سهم در تصادفات معابر شهری را دارند.
سرهنگ حسین ولی تویسرکانی در جلسهای با حضور دبیران شورای هماهنگی ترافیک استانها و دبیر شورای عالی ترافیک کشور با استناد به آمار تصادفات شهری سه ساله کشور (۱۴۰۰-۱۴۰۲) افزود: ۷۷درصد سهم تصادفات و جانباختگان مربوط به استانهای یادشده است.
برای اطلاع از آخرین اخبار و گزارشهای حوزه اجتماعی به صفحه گروه جامعه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد مراجعه کنید.
دیدگاه خود را بیان کنید