صالحی امیری: ایران امکان میزبانی ۲۰ نوع گردشگری تعریف‌شده جهانی را داراست

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: ایران تنها کشور در منطقه است که امکان میزبانی و توسعه ۲۰ نوع گردشگری تعریف‌شده جهانی را داراست؛ از گردشگری سلامت و میراث گرفته تا گردشگری خوراک، کویر، دریا، بوم‌گردی و معنوی. این تنوع بی‌نظیر، ایران را به یک مقصد فراژئوپلتیک برای گردشگران بدل کرده است.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی میراث فرهنگی، سیدرضا صالحی امیری در حاشیه اجلاس رسمی وزرای گردشگری کشورهای عضو دی‌هشت (D-۸)، در قاهره در گفت‌وگو با شبکه بین‌المللی CNBC، ضمن تشریح ظرفیت‌های ژرف‌ریشه فرهنگی، تمدنی و توریستی ایران، با نگاهی راهبردی و از منظر دیپلماسی فرهنگی، جهان اسلام و ملت‌های عرب را به بازتعریف تصویر ایران در ذهن جهانیان و تجربه‌ای مستقیم از یک سرزمین امن، جذاب و تمدن‌محور فراخواند.

وی ایران را «گنجینه تمدن‌های تاریخی» و «کانون تعاملات فرهنگی جهان اسلام» توصیف کرد و اظهار داشت: آنچه امروز در ایران در اختیار ماست، نه‌تنها مجموعه‌ای از ظرفیت‌های فیزیکی و ملموس، بلکه سرمایه‌ای راهبردی برای گفت‌وگوی تمدن‌ها، ارتقاء تصویر منطقه‌ای و تقویت دیپلماسی فرهنگی است.

صالخی امیری ادامه داد: بیش از یک میلیون اثر تاریخی شناسایی‌شده، ۴۳ هزار اثر ثبت‌شده رسمی، و حضور فعال یک میلیون هنرمند در صنایع‌دستی مؤید آن است که ایران نه‌فقط یک مقصد گردشگری، بلکه یک الگوی فرهنگی و تمدنی برای جهان اسلام است.

ورود هفت میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر خارجی به ایران

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به ظرفیت‌های نوین ایران در حوزه گردشگری بین‌المللی بیان کرد: در سال ۲۰۲۴ بیش از هفت میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر وارد ایران شدند. برنامه پنج‌ساله ما با افقی راهبردی، دستیابی به هدف ۱۵ میلیون گردشگر را دنبال می‌کند. این هدف، بر بستر توسعه زیرساختی، ارتقای کیفیت خدمات و بازتعریف برند گردشگری ایران تحقق می‌یابد.

صالحی امیری با تأکید بر شتاب توسعه زیرساخت‌ها گفت: ظرفیت اقامت‌پذیری کشور هم‌اکنون به ۴۵۵ هزار تخت رسیده و ما در چارچوب برنامه‌ریزی کلان ملی، افزایش صد درصدی زیرساخت‌های گردشگری را در دستور کار داریم.

وی تصریح کرد: ایران تنها کشور در منطقه است که امکان میزبانی و توسعه ۲۰ نوع گردشگری تعریف‌شده جهانی را داراست؛ از گردشگری سلامت و میراث گرفته تا گردشگری خوراک، کویر، دریا، بوم‌گردی و معنوی. این تنوع بی‌نظیر، ایران را به یک مقصد فراژئوپلتیک برای گردشگران بدل کرده است.

وزیر میراث‌فرهنگی با بهره‌گیری از گفتمان وحدت امت اسلامی خاطرنشان کرد: از این تریبون جهانی، صمیمانه و با اعتماد به میراث و امنیت ملی‌مان، از همه کشورهای اسلامی و جهان عرب دعوت می‌کنم تا از ایران دیدن کنند. ایران کشوری امن، ریشه‌دار، مهمان‌نواز و واجد تمامی شاخص‌های تمدنی است. آنچه به‌عنوان «ایران‌هراسی» در برخی رسانه‌ها القا می‌شود، تصویری تحریف‌شده، غیرواقعی و بخشی از پروژه جنگ روانی علیه استقلال فرهنگی ملت ماست.

چهارمین نشست دو روزه وزرای گردشگری کشورهای عضو اجلاس رسمی وزرای گردشگری کشورهای عضو دی‌هشت (D-۸) سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت در قاهره پایتخت جمهوری عربی مصر، با حضور مقامات عالی‌رتبه از جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، مالزی، اندونزی، نیجریه، آذربایجان و مصر برگزار شد. در این نشست، وزیران گردشگری و رؤسای هیات‌های نمایندگی بر تعهد مشترک خود نسبت به ارتقای همکاری‌های گردشگری، تبادل دانش و توسعه پایدار با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مشترک تأکید کردند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه