
به گزارش خبرنگار کتاب آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، دومین روز از سیوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، به پایان رسید. امروز زمان بازدید از نمایشگاه کتاب یک ساعت تمدید شد و درهای آن تا ساعت ۲۱ بر روی دوستداران کتاب باز بود. با توجه به شرایط اقتصادی، عشق به کتاب باید حد و مرزهای خود را بشکند تا مخاطب بتواند کتاب مورد علاقه خود را تهیه کند، شاید به همین دلیل است که جمعیتی کمتر از آنچه ناشران برای آخر هفته انتظار داشتند، در نمایشگاه حاضر شدند. از طرفی دستِ دوستداران کتاب گاه خالی ماند و گاه چشم بر علایق خود پوشاندند و کتابهایی کمبرگ را که از نظر قیمت مناسبتر هستند، انتخاب کردند.
بسیاری از بازدیدکنندگان در غرفه ناشران به دنبال کتابهایی هستند که در سالهای گذشته منتشر شده و به همین دلیل قیمتی کمتر نسبت به کتابهای تازه انتشاریافته، دارد. به گفته ناشران، کتابی که در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است، صفحهای هزار تومان و کتابی که در سال ۱۴۰۴ منتشر شده است، صفحهای هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارد.
ناشران در این دوره شاید زمانی برای بررسی رفتار خرید مخاطبان هم پیدا کردند، برخی از آنها ناپایدار بودن قیمتها را دلیل دیگر خرید محدود مخاطبان میدانند. به گفته آنها ثبات در قیمت بهتر از بیثباتی و حتی کاهش قیمت بدون پشتوانه است. البته ناشران تاثیر فروش مجازی بر حضوری را هم نادیده نمیگیرند، به گفته سخنگوی نمایشگاه در مدت یک روز و نیم، بخش مجازی سیوششمین دوره نمایشگاه کتاب بیش از ۲۲ میلیارد تومان کتاب فروخت.
خالی بودن برخی غرفهها و فعال نبودن کارتخوان برخی از ناشران
در دومین روز نمایشگاه هنوز نمایشگاه شایسته مخاطب ایرانی نیست، ابراهیم حیدری سخنگوی این دوره نمایشگاه در نخستین نشست خبری به همین دلیل از مردم عذرخواهی و اعلام کرد، کاستیها در سومین روز رفع خواهند شد. یکی از مهمترین این مسائل خالی بودن برخی از غرفهها است در حالی که برخی از ناشران به دلیل محدود بودن فضای اختصاص داده شده ناراضی هستند و همچنین تعدادی از ناشران نتوانستند در نمایشگاه غرفهای داشته باشند. بر اساس گفته قائم مقام نمایشگاه کتاب این مشکل در روز سوم به کلی حل خواهد شد، چرا که بر اساس آییننامه نمایشگاه طی دو روز ابتدایی نمایشگاه نباید غرفهها به ناشران دیگر واگذار شود.
مسالهای که تا دومین روز نمایشگاه ادامه دارد، فعال نبودن دستگاه کارتخوان برخی از ناشران است، هرچند این مساله در نشست خبری به عنوان خطای ناشران در روند و مراحل ثبتنام اعلام شد، اما ناشران حاضر اعلام کردند که به شکل دقیق در دورههای مختلف مراحل را طی کردند و از ریزهکاریهای آن مطلع هستند.
در این دوره خلاف دوره قبل که چند سردر برای ورودیهای شبستان طراحی شده بود، فقط یک سردر با کمی فاصله از ورودی بخش بینالملل نمایشگاه جایگذاری شده است، این سازه در نخستین روز به رنگ سفید درآمد و روز دوم برخی از قسمتهای آن رنگ طوسی به خود گرفت. این سازه که گویی نشان از قرار گرفتن چند کتاب کنار هم دارد در صورت تکمیل، زینت بخش فضایی فرهنگی نمایشگاه خواهد شد.
خاک نمایشگاه را خوردیم
دوستداران کتاب، از ناشران تا خبرنگاران، از کودکان تا بزرگسالانی که در این رویداد فرهنگی شرکت کردند، در این دو روز خاک نمایشگاه را خوردند چون کف نمایشگاه هنوز خاکآلود است. همچنین زبالههایی که توسط غرفهداران و مردم در گوشه و کنار سالنها و فضای آزاد رها شده، چشم را آزار میدهد.
در روز دوم مساله پارکینگ هم برای برخی ناشران و خبرنگاران تعجب برانگیز شد، زیرا هر دو گروه مبلغ ۵۰ هزار تومان را برای یک روز پرداخت کردند.
هرچند که معمولا یکی از تقاضاهای مسئولان از دوستداران کتاب در هر دوره استفاده از وسائل نقلیه عمومی برای حضور در نمایشگاه است، هنوز فاصله قطارهای ایستگاههای مصلی و شهید بهشتی کاهش پیدا نکرده است. سخنگوی نمایشگاه در این زمینه از خبرنگاران خواست تا این خواست مردمی را از شهرداری پیگیر شوند، زیرا این مسئولان نمایشگاه تا جایی که ممکن بود، برای کاهش فاصله قطارها تلاش کردهاند.
دوستداران کتاب به رفع مشکلات و برگزاری هرچه شایستهتر آن در روزهای آینده امیدوار هستند.
نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در دومین روز فعالیت خود میزبان سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و محمدرضا شفیعی کدکنی ادیب، نویسنده، پژوهشگر و شاعر بود.
دیدگاه خود را بیان کنید