
بهگزارش خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد؛ "سیدرسول حسینی" روز شنبه در جلسه بررسی مشکلات حوزه آب و فاضلاب شهرستان ملایر افزود: پروژه شبکه فاضلاب ملایر سالهاست که با کمترین پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است و انتظار داریم با تخصیص اعتبار تعیین شده روند اجرای این پروژه سرعت گیرد.
وی با بیان اینکه حق ملایر در مجتمعهای آبرسانی روستایی ضایع شده، اظهار کرد: طرح مطالعاتی مجتمع آبرسانی سد کلان به اتمام رسیده و انتظار داریم اعتبار لازم برای آبرسانی به ۳۷ روستای اطراف سد کلان هرچه سریعتر تامین شود.
فرماندار ویژه ملایر ادامه داد: از ۲۰۸ روستای دارای سکنه در ملایر، ۸۰ روستا دارای تنش آبی است و در فصل سرما به ۲۹ روستا با تانکر آبرسانی میکردیم.
حسینی یادآور شد: در حال حاضر ۱۳۵ روستای این شهرستان معادل ۸۲ درصد جمعیت روستایی، زیرپوشش خدمات آب و فاضلاب هستند و این شهرستان بیشترین نقاط دارای سکنه روستایی را در سطح استان دارد،
حق ملایر در مجتمعهای آبرسانی ادا نشده است
وی با بیان اینکه سهم ما از قراردادهای پایگاه امام حسن مجتبی(ع) بسیار کم است و تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه عملاً صورت نگرفته، گفت: احداث ۹ مجتمع آبرسانی روستایی برای ملایر مصوب شده و نیازمند تخصیص اعتبارات لازم است.
معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر اظهار کرد: با توجه به اینکه این شهرستان انبار نگهداری تجهیزات تخصصی آب و فاضلاب برای مواقع بحرانی را ندارد، انتظار داریم نسبت به رفع این مشکل پیگیری صورت لازم صورت گیرد.
حسینی همچنین شهر زیرزمینی را یک منطقه گردشگری در غرب کشور دانست و گفت: این در حالیست که بوی فاضلاب در شهر سامن موجب کاهش آمار بازدیدکنندگان و گردشگران شده و نیاز است این مشکل هرچه سریعتر پیگیری و رفع شود.
وی ادامه داد: ملایر دارای پنج شهرک و ناحیه صنعتی است و عملیات اجرایی یک شهرک صنعتی نیز به تازگی آغاز شده که تامین آب برای زیرساختهای این شهرک جدید، یکی از نیازها به شمار میرود.
۳۷ روستای حاشیه سد کلان چالش آب دارند
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در بخش مرکزی ملایر، هفت روستا وضعیت آبرسانی نامطلوبی دارند که احداث مجتمع آبرسانی کمک بزرگی به رفع این مشکل میکند.
حجت الاسلام "احد آزادیخواه" بیان کرد: روستاهای انجیره و سلطان آباد در بخش سامن و در بخش جوکار نیز چندین روستا دارای تنش آبی شدید هستند و علاوه بر آن روستاهای کمری، الفاوت، منگاوی، زمانآباد، علیجوق و عاشاق قلعه با مشکلات کمآبی دست و پنجه نرم میکنند.
وی ادامه داد: در بخش زند نیز نیازمند احداث مجتمعهای آبرسانی هستیم و ۳۷ روستای ملایر با بحران جدی تامین آب شرب و کشاورزی مواجه هستند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با توجه به اینکه هزار و ۶۰۴ هکتار اراضی دارای حقآبه پایین دست سد کلان وجود دارد، نیاز است هر چه سریعتر این اراضی احیا و تعیین تکلیف شود و آبرسانی به آنها صورت بگیرد.
دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز تامین آب شرب به روستاها، تامین آب کشاورزی و احیای قنات ها را در این شهرستان از اولویتهای مهم برشمرد و افزود: حال حاضر ساکنان بسیاری از روستاها به دلیل مشکل کمیود آب شرب و کشاورزی، مجبور به مهاجرت هستند.
"احمد آریایینژاد" بیان کرد: در روستاهای ملایر آمادگی خوبی برای مواقع بحرانی وجود ندارد و با شبکه فرسوده آبرسانی در روستاها مواجه هستیم که یک معضل جدی است.
وی با تاکید بر اینکه برای تکمیل پروژههای آبرسانی نباید زمان زیادی صرف شود، خواستار نظارت دقیق و قانونی در مزایدهها و مناقصهها شد و گفت: استقلال شرکت آب و فاضلاب ملایر موضوعی است که انتظار داریم هر چه سریعتر محقق شود.
آبرسانی به ۶۹ روستای ملایر در قرارداد دوم جهاد آبرسانی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز از آبرسانی به ۶۹ روستای شهرستان ملایر در مرحله دوم پروژه جهادآبرسانی خبر داد و افزود: در حال حاضر این شهرستان دارای ۸۳ هزار مشترک آب و ۲۶ هزار مشترک فاضلاب است و ۱۳۲ روستا زیرپوشش خدمات آب و فاضلاب قرار دارند.
"فرهاد بختیاریفر" اظهار کرد: سال گذشته اقدامات مؤثری در راستای آبرسانی به روستاها انجام شد، بهطوری که در مرحله اول از قرارداد جهاد آبرسانی، سه روستا آبرسانی شدند.
وی ادامه داد: در قالب قرارداد دوم، آبرسانی به ۳۷ روستای حوزه سد کلان در دستور کار قرار گرفته و علاوه بر آن، ۳۲ روستای دیگر نیز در نوبت بهرهمندی از طرحهای آبرسانی قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان یادآور شد: در مجموع، با ابلاغ اجرای طرح برای ۶۹ روستای شهرستان ملایر، شاهد افزایش چشمگیر پوشش آبرسانی روستایی خواهیم بود.
بختیاریفر تاکید کرد: در حال حاضر ۹ مجتمع آبرسانی در این شهرستان مصوب شده که عملیات اجرایی مجتمع آبرسانی علیآباد دمق به پایان رسیده و به زودی به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.
وی با اشاره به پروژه بزرگ آبرسانی سد کلان ملاییر، گفت: این مجتمع بیش از ۲۱ هزار نفر را زیرپوشش قرار میدهد و سه نقطه آبگیر برای آن تعریف شده و زون دوم این پروژه به دلیل تنش آبی بالا، در اولویت اجرای ما قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه برنامهریزی دقیقی برای اولویتبندی آبرسانی به روستاها انجام شده، بیان کرد: در شهر ملایر ۱۵۰ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب باید ایجاد شود و تصفیهخانه فاضلاب این شهر نیز دارای سه مدول است که در حال حاضر مدول اول در حال بهرهبرداری است و ۱۰۰ لیتر در ثانیه پساب تولید میکند.
وی با اشاره به اینکه مطالعات مربوط به ارتقای این تصفیهخانه نیز در حال انجام است، افزود: در روستای حسینآباد ناظم، ۱۴ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب اجرا شده و برای تکمیل این طرح و تکمیل تصفیهخانه فاضلاب، حدود ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
بختیاریفر یادآور شد: مطالعات مربوط به شبکه جمعآوری و احداث تصفیهخانه فاضلاب در شهرهای سامن و ازندریان نیز به اتمام رسیده و این پروژهها آماده اجرا هستند که در حال حاضر نیازمند تأمین اعتبار جهت آغاز عملیات اجرایی آنها هستیم.
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد؛ "هاشم امینی" رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور امروز شنبه به منظور بازدید از سد کلان، پروژههای آب و فاضلاب شهرستان، بررسی وضعیت پروژههای آب و فاضلاب در منطقه و پیگیری مطالبات مردمی به شهرستان ملایر سفر کرده است.
بازدید میدانی از سد کلان و مجتمع آبرسانی این سد، بازدید از عملیات اجرایی اصلاح شبکه روستای جوراب و نامیله، بازدید از پروژه شبکه فاضلاب شهر ملایر و نشست جمعبندی مصوبات با حضور نمایندگان مردم ملایر در مجلس و فرماندار ملایر از دیگر برنامههای این سفر است.
دیدگاه خود را بیان کنید