
به گزارش خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد،هم اکنون رویداد فرهنگی سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در حال برگزاری است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه ویژه ای را در این نمایشگاه برای ارائه فرهنگ و هنر استان های مختلف ترتیب داده است که روز گذشته به نام زنجان اختصاص داشت.
زنجان دارای گنجینههای ارزشمند و غنی در حوزه های مختلف میراث فرهنگی، تاریخی، اجتماعی، گردشگری و صنایع دستی است و بی شک توجه و سرمایه گذاری در این بخشها می تواند چشم انداز بهتری را برای توسعه استان رقم بزند.
این استان از دیرباز در حوزه فرهنگ و هنر در سطح کشور زبانزد بوده است و بر اساس آخرین آمار، یک هزار و ۵۳ نفر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان در صندوق هنر عضویت دارند که نشانگر ظرفیت های فرهنگی و هنری این استان هنرپرور است.
برای معرفی بخشی از این ظرفیت ها روز گذشته، فرصتی برای عرضه فرهنگ و هنر استان زنجان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فراهم شد تا ظرفیتهای فرهنگی و هنری استان بیشتر معرفی شود که این برنامه با استقبال مخاطبان و بازدیدکنندگان مواجه شد.
خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد به نحوه برگزاری «روز فرهنگ و هنر استان زنجان» در نمایشگاه کتاب تهران با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و رسانه استان نگاهی انداخته است.

روز فرهنگ استان زنجان با هنرنمایی گروه آشیقی زنجان کلید خورد تا غنای موسیقی و ادبی استان کهن زنجان در ذهن و حافظه مخاطبان ثبت شود.
در ادامه سخنرانی مسئولان کشوری و استانی، رونمایی از کتاب «داستان این است»، معرفی کتاب عکس «زنجان میزبان مهربان» و شعرخوانی شعرای مطرح زنجانی به برنامه های روز فرهنگ استان زنجان غنای بیشتری بخشید.

نمایشگاه کتاب تهران، فرصتی برای معرفی فرهنگ و هنر زنجان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان در این مراسم با تاکید بر اهمیت معرفی ظرفیتهای فرهنگی و بومی استان در سطح ملی، گفت: در طراحی این برنامه تلاش کردیم تصویری زنده و پرمحتوا از فرهنگ، هنر و زیستبوم مردم زنجان ارائه دهیم.
جعفر محمدی به برنامههای مختلف در این رویداد اشاره کرد و افزود: برپایی نمایشگاه کوچکی از کتابهایی با موضوع زنجان، ارائه صنایع دستی، اجرای نمایش عروسکی با موضوع ترویج کتابخوانی، اجرای موسیقی، شعرخوانی و قدردانی از فعالان ادبی استان از برنامههای روز فرهنگ و هنر زنجان بود.
وی اضافه کرد: در این رویداد از دو عنوان کتاب با موضوعات قرآنی و شعر رونمایی شد، همچنین با حضور ۶ مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان از ۶ فعال فرهنگ و ادب این استان تجلیل به عمل آمد.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، برپایی غرفه کتابهای زنجان شناسی شامل ۲۹ جلد کتاب از کتابهای جغرافیایی، تاریخی، آداب و رسوم و معرفی مشاهیر از دیگر برنامههای این روز فرهنگی بود.
وی اظهار داشت: برگزاری مراسم عروسک گردانی به منظور معرفی مناطق دیدنی و آداب و رسوم مردم زنجان، بازنمایی ۶۰ جلد کتاب با موضوعات تاریخی و فرهنگی استان که اخیرا به چاپ رسیده است نیز در این روز انجام شد.
محمدی افزود: برنامههای روز فرهنگ استان زنجان با همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و نهاد کتابخانههای عمومی استان برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان همچنین به حضور ناشران زنجان در نمایشگاه کتاب تهران نیز اشاره و خاطر نشان کرد: دو ناشر از زنجان به صورت حضوری و بقیه به صورت مجازی در نمایشگاه کتاب شرکت کردند.

منزوی شاعری زنجانی مؤثر و مبتکر در عرصه غزل معاصر ایران
سخنران دیگر مراسم روز فرهنگ و هنر زنجان معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران بود.
غلامرضا طریقی در این مراسم به همزمانی این برنامه و دهه ادبیات در زنجان (۱۶ تا ۲۶ اردیبهشت) که به مناسبت درگذشت حسین منزوی و عباس بابایی نامگذاری شده است اشاره کرد و به شرح روند شکلگیری شعر زنجان، شرایط آن در دهه ۷۰ و تاثیر برگزاری جلسات شعر حسین منزوی بر شاعران جوان پرداخت.
وی اضافه کرد:حسین منزوی یکی از شاعران مؤثر و مبتکر عرصه غزل معاصر است که توانسته در این عرصه شاعران بسیاری را معرفی کند که تعدادی از آنها در حال حاضر از شاعران شناخته شده شعر معاصر هستند.
طریقی به تاثیر شرایط زمانی و جغرافیایی زنجان نیز اشاره و خاطر نشان کرد: شاید اگر منزوی در دهه ۷۰ جلسات شعری تشکیل نمیداد و شاعران بسیاری را تربیت نمیکرد، حضورش جدی گرفته نمیشد.
در ادامه این مراسم برنامه های جنبی دیگری از قبیل عروسک گردانی با حضور هنرمندان نهاد کتابخانه های عمومی استان برای نمایش آداب و رسوم زنجان و ترویج فرهنگ کتابخوانی با زبان کودکانه اجرا شد.
همچنین نمایشگاه صنایع دستی استان زنجان شامل چاقو، چاروق، ملیله و مس در حاشیه برگزاری روز فرهنگ استان زنجان برپا شد.

همچنین از فعالان ادبی استان زنجان در روز فرهنگ استان زنجان قدرانی شد.
در این مراسم از علی محمد بیانی از انتشارات آیدین خزر، رامین سلطانی و فرشید امینی نویسنده، امیرحسین الهیاری مترجم، مختار مهدی زاده مدیر مجموعه فرهنگان و رسول سلیمانی نژاد نویسنده قرآنی قدردانی شد.
علاوه بر آن کتاب «داستان این است» مجموعه شعرهای ترکی به قلم امیر رسولی نویسنده و شاعر زنجانی و مجموعه هشت جلدی «ترجمه و مفاهیم اسلامی» به قلم رسول سلیمان نژاد رونمایی شد.
دیدگاه خود را بیان کنید