بیمه سلامت، چتر حمایتی بیماران کم درآمد

همدان- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- بیمه سلامت را باید یکی از نمادهای عدالت اجتماعی و تلاش برای دسترسی برابر به خدمات درمانی در میهن اسلام دانست که با پوشش مناسب اقشار پایین جامعه به چتری مستحکم بالای سر بیماران کم درآمد و قشرهای ضعیف تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، بیمه سلامت با پشتیبانی مالی از بیماران، آرامش در مسیر درمان، کسب سلامتی بدون دغدغه مالی، گسترش دسترسی عادلانه به خدمات درمانی را برای افراد زیر پوشش که ۶۰ درصد مردم استان همدان را شامل می شود به همراه داشته است.

همه می دانند که هیچ دردی آزار دهنده تر از دست و پنجه نرم کردن اعضای خانواده با بیماری نیست اما با افزایش هزینه های دارو و درمان، به جای نگرانی و دغدغه خانواده برای بهبود حال ناخوش بیمارشان، دغدغه تامین هزینه های درمان بر سر آنها آوار شده است.

هزینه هایی که نه تنها جسم بیمار و خانواده او بلکه آرامش روحی و روانی خانواده ها را تحت تاثیر قرار داده و برخی مواقع خانواده را مجبور به عقب نشینی و انصراف از درمان های ضروری، می کند.

رهبر معظم انقلاب نیز با علم و اشرافیت به این موضوع که دغدغه بسیاری از خانواده ها شده بود در سخنرانی های مختلف به بیان اهمیت و ویژگی های بخش درمان پرداختند و تاکید کردند "باید کاری کنیم که بیماران جز رنج بیماری درد و دغدغه دیگری نداشته باشند".

بنابراین با توجه به اینکه رضایت مردم، مهم‌ترین شاخص موفقیت در نظام‌ بهداشتی و درمانی به شمار می رود، این مجموعه در راستای تحقق این هدف، بیمه سلامت همگانی را با رویکرد مردم و عدالت محور کلید زد تا به جای سایه سنگین مخارج دارو، بستری و خدمات درمانی، آرامش را به بیماران هدیه کند.

سازمان بیمه سلامت با درک عمیق از نیازهای واقعی جامعه و با هدف کاهش دغدغه‌های درمانی آحاد مردم سعی کرد با گسترش پوشش بیمه‌ای، بهبود فرآیندهای خدمت‌رسانی، توسعه زیرساخت‌های فناورانه و تقویت هم‌افزایی بین‌بخشی، گامی مؤثر در راستای ارتقا رفاه عمومی و کارآمدسازی نظام سلامت بردارد.

و هم اینک پس از چند سال از راه اندازی بیمه سلامت همگانی دیگر برای کسی در استان همدان اهمیت بیمه سلامت در کاهش دغدغه‌های درمانی پوشیده نیست چرا که حدود یک میلیون نفر معادل ۶۰ درصد جمعیت استان زیر پوشش بیمه سلامت همگانی هستند و از خدمات این بیمه بهره مند می شوند.

پرداخت هزینه درمان ۵۷ هزار بیمارخاص

مدیرکل بیمه سلامت همدان گفت: ۱۲ هزار و ۵۴۰ میلیارد ریال از هزینه درمان بیماران صعب العلاج و سخت درمان این استان از سال ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۳ از سوی بیمه سلامت پرداخت شده است.

فریبرز نیاستی اظهارکرد: بیمه سلامت با هدف همراهی بیماران خاص و سخت درمان، کاهش هزینه ها و افزایش امید به زندگی برنامه هایی را در دستور کار قرار داده است که مهمترین آن افزایش حمایت مالی از بیماران صعب العلاج بود که در این راستا سال ۱۴۰۱ صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج در سازمان بیمه سلامت ایران تشکیل شد.

بیمه سلامت، چتر بالای سر بیماران کم درآمد

وی اضافه کرد: ۱۲۹ گروه بیماری در این صندوق تحت حمایت دولت قرار گرفته است که شامل سرطان ها، شیمی درمانی، رادیوتراپی، تالاسمی، هموفیلی، ام اس، بیماران دیالیزی خونی و صفاقی، بال پروانه‌ای، انواع تیپ‌های SMA، سیستیک فیبروزس، اوتیسم، پرفشاری شریان ریوی، سکته مغزی، پیوند اعضا شامل سلول‌های بنیادی خونساز، کلیه، کبد، قلب، پانکراس، روده، ریه، مزمن روانی، رتینوپاتی دیابتی، صرع مقاوم به درمان، جراحی‌های DBS (برای بیماران پارکینسون، دیستونی، ترمور، تیک، تورت) بیماران با آسیب شنوایی شدید و دیستروفی‌های عضلانی می شود.

مدیرکل بیمه سلامت همدان افزود: ۱۲ هزار و ۵۴۰ میلیارد ریال بابت هزینه های درمانی ۵۷ هزار و ۸۲۹ بیمار خاص، سخت درمان و مزمن استان (بیماران نشان دار) از سوی این دستگاه از ابتدای تاسیس صندوق حمایت از بیماران سخت درمان تاکنون تامین و پرداخت شده است.

نیاستی با بیان اینکه ۲۵۲ هزار بیمار خاص استان در سامانه بیمه سلامت نشان دار شدند اظهار کرد: در راستای حمایت مالی از بیماران سخت درمان در سال ۱۴۰۱ افزون بر یک هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال، سال ۱۴۰۲ حدود چهار هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال و از پارسال ۶ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال بابت هزینه های درمانی ۵۷ هزار و ۸۲۹ بیمار پرداخت شده است.

توسعه بیمه سلامت همگانی

مدیرکل بیمه سلامت همدان در این باره گفت: در این راستا جمعیتی افزون بر یک میلیون و ۴۸ هزار و ۵۱۵ نفر حدود ۶۰ درصد جمعیت استان زیر پوشش بیمه سلامت هستند که صندوق روستاییان با پوشش ۶۵۰ هزار و ۳۹۹ نفر بزرگترین صندوق بیمه سلامت محسوب می شود.

نیاستی یادآوری کرد: مرداد ماه سال ۱۴۰۲ به منظور گسترش پوشش بیمه سلامت همگانی با تصویب دولت پنج دهک اول درآمدی از پرداخت حق بیمه معاف شدند و به صورت رایگان زیرپوشش بیمه سلامت قرار گرفتند.

وی اضافه کرد: پنج دهک درآمدی معادل ۸۵۰ هزار نفر یعنی ۸۰ درصد افراد زیر پوشش به طور رایگان بیمه شدند که شامل ۶۵۰ هزار و ۳۹۹ نفر از روستاییان و ۱۹۴ هزار و ۴۰۳ نفر هم افراد پنج دهک درآمدی هستند.

مدیرکل بیمه سلامت همدان گفت: مشمولان دهک های ۶ تا ۹ نیز از ۵۰ تا ۸۰ درصد تخفیف در پرداخت حق بیمه بهره مند شدند یعنی بین ۲۰ تا ۵۰ درصد سرانه حق بیمه سالانه را پرداخت می کنند.

نیاستی اظهارکرد: با احتساب جمعیت بیمه شدگان روستایی استان و پنج دهک اول درآمدی در صندوق ایرانیان معادل ۱۹۴ هزار و ۴۰۳ نفر هم اکنون جمعیتی بیش از ۸۵۰ هزار نفر معادل حدود ۸۰ درصد جمعیت بیمه شدگان استان به صورت رایگان از خدمات بیمه سلامت بهره مند شدند.

کاهش هزینه باروری، از آرزو تا واقعیت

بر اساس آخرین داده های آماری از سوی دانشگاه علوم پزشکی همدان ۱۵ هزار زوج نابارور در استان شناسایی شده است که بالا بودن هزینه درمان ناباروری موجب شده بسیاری از این زوجین بر خلاف میل باطنی از ادامه فرایند درمان خودداری کنند اما در سال های اخیر با توجه به سیاست حاکمیت مبنی بر افزایش نرخ جمعیت، سیاست های حمایتی در اولویت قرار گرفت.

هر چند میل به باروری روز به روز کاهش یافته به گونه ای که میانگین سن والدین در تولد اولین فرزند از ۳۰ سالگی عبور کرده و در بهترین حالت والدین دنبال تک فرزندی هستند اما بسیاری از زوجین نابارور امید به درمان نازایی و در آغوش گرفتن فرزندشان را دارند که با سیاست های حمایتی دولت از طریق بیمه سلامت، بسیاری به این آرزو دست یافتند.

بیمه سلامت، چتر بالای سر بیماران کم درآمد

در همدان نیز به گفته مدیرکل بیمه سلامت، در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت زوجین نابارور می توانند تا سن ۴۹ سالگی و تا سه دوره درمانی از خدمات درمانی نازایی و ناباروری به صورت بیمه ای بهره مند می شوند.

نیاستی با بیان اینکه ۹۰ درصد هزینه های درمان ناباروری و نازایی در مراکز دولتی و در بخش خصوصی ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیر دولتی توسط بیمه سلامت پرداخت می شود افزود: سال ۱۴۰۱ حدود ۱۶ میلیارد ریال از هزینه های درمان نازایی و ناباروری ۷۱۲ زوج نابارور پرداخت شد که این رقم در مقایسه با پرداخت سال ۱۴۰۰ که ۳۶۰ میلیون ریال برای ۱۳ زوج بوده رشد قابل توجهی داشته است.

وی یادآوری کرد: سال ۱۴۰۲ نیز ۷۲ میلیارد ریال برای هزینه های درمان ناباروری و نازایی، هزار و ۵۹۷ زوج نابارور و سال گذشته بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال برای ۲ هزار و ۱۵۵ نفر در استان پرداخت شده است.

قرارداد با یک هزار و ۷۲ مرکز درمانی

مدیرکل بیمه سلامت همدان گفت: به منظور افزایش میزان رضایتمندی بیمه شدگان و گسترش دسترسی به خدمات تحت پوشش بیمه سلامت، این اداره کل تلاش کرد تا با تعداد بیشتری از مراکز و موسسات درمانی استان قرارداد همکاری منعقد کند.

نیاستی افزود: هم اکنون این اداره کل با یک هزار و ۷۲ مرکز تشخیصی درمانی طرف قرارداد است که این مراکز شامل بیمارستان‌های دولتی، خصوصی و خیریه، مطب‌های پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص، دندانپزشکان، مراکز تصویربرداری، داروخانه ها و آزمایشگاهها می شود.

پرداخت ۱۳ هزار میلیارد ریال از هزینه درمانی بیمه شدگان

وی اظهارکرد: با توجه به نقش اثرگذار تامین مالی منابع مورد نیاز در موسسات درمانی طرف قرارداد به منظور ارائه خدمات مطلوبتر به بیماران، اداره کل بیمه سلامت استان از سال گذشته تمام توان خود را به کار گرفته است تا با پرداخت به روز مطالبات موسسات طرف قرارداد، پزشکان و داروخانه ها نسبت به تسویه مطالبات موسسات و مراکز درمانی استان مبادرت کند.

مدیرکل بیمه سلامت همدان افزود: در این راستا مطالبات داروخانه های خصوصی و پزشکان بخش خصوصی (مطب ها) تا پایان بهمن ۱۴۰۳ و پزشکان ارجاع شهری تا پایان اسفند پارسال، آزمایشگاههای خصوصی تا پایان آذر و بیمارستانهای دولتی تا مهر ۱۴۰۳ پرداخت شده است.

نیاستی ادامه داد: خسارت متفرقه بیمه شدگان نیز به صورت هفتگی پرداخت می شود که تا نیمه دوم بهمن امسال پرداخت شده و از ابتدای سالجاری تاکنون حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال برای هزینه های درمانی بیمه شدگان به مراکز و موسسات درمانی استان توسط بیمه سلامت همدان پرداخت شده است.

وی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برای هزینه های درمانی بیمه شدگان به مراکز و موسسات درمانی استان توسط بیمه سلامت همدان پرداخت و همه مطالبات سال ۱۴۰۲ مراکز و موسسات درمانی استان به مبلغ بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال تسویه شده است.

مدیرکل بیمه سلامت همدان یادآوری کرد: همچنین بیش از ۱۳ هزار و ۴۰ میلیارد ریال برای هزینه های درمانی بیمه شدگان به مراکز و موسسات درمانی استان در سال ۱۴۰۳ پرداخت شده است.

ارجاع ۱۷۱ هزار بیمار به پزشکان خانواده

مدیرکل بیمه سلامت همدان اظهارکرد: با توجه به نقش موثر پزشک خانواده در سلامت فرد، خانواده و جامعه، می توان گفت خدماتی که پزشک خانواده به جمعیت تحت پوشش خود می دهد، خدماتی با کیفیت، مطمئن، ارزان و سهل الوصول است.

نیاستی افزود: با اجرای طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده در استان همدان هم اکنون ۱۷۱ هزار نفر از بیمه شدگان صندوق بیمه سلامت همگانی (ایرانیان) به ۱۱۸ پزشک خانواده منتسب و تمام جمعیت یاد شده از خدمات و مزایای بیمه سلامت بهره مند شده اند.

وی اضافه کرد: خدماتی که در این صندوق به بیمه شدگان ارائه می شود از نظر نوع خدمت و تعرفه هیچ تفاوتی با سایر صندوق ها ندارد.

اجرای ۱۰۰ درصدی نسخه نویسی الکترونیکی

مدیرکل بیمه سلامت همدان گفت: طرح ملی نسخه نویسی الکترونیکی به عنوان زیرساخت تشکیل پرونده الکترونیک سلامت شهروندان، هم اکنون در همه موسسه های درمانی خصوصی و دولتی طرف قرارداد در استان به صورت ۱۰۰ درصدی اجرا می شود.

بیمه سلامت، چتر بالای سر بیماران کم درآمد

نیاستی افزود: کاهش خطاهای مربوط به نسخه خوانی در داروخانه ها، مدیریت و ساماندهی هزینه های نظام سلامت کشور، صرفه جویی در مصرف کاغذ و رفع مشکلات مربوط به حفظ و نگهداری سوابق پزشکی از فواید طرح نسخه نویسی الکترونیکی است.

وی تسریع در انتقال و رصد داده‌ها، پایداری اطلاعات، کاهش خطا، پایش و نظارت فنی و دقیق و نیز صرفه‌جویی در هزینه ها را از دیگر مزایای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک برشمرد.

هزینه رادیوتراپی بیماران سرطانی رایگان شد

مدیرکل بیمه سلامت همدان اظهار کرد: به منظور افزایش رفاه حال بیماران صعب العلاج به ویژه بیماران سرطانی و کاهش مشکلات این بیماران در خصوص پرداخت هزینه های درمانی با پیگیریهای متعدد انجام شده توسط این اداره کل، تفاهم نامه ای با مرکز رادیوتراپی مهدیه همدان منعقد شد.

نیاستی اضافه کرد: با انعقاد این تفاهم نامه برای نخستین بار در کشور، ۷۸ درصد هزینه های رادیوتراپی بیماران صعب العلاج و سرطانی در مرکز تشخیصی و درمانی مهدیه همدان از محل صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت می شود.

وی با بیان اینکه ۲۲ درصد مابقی نیز از سوی مرکز مهدیه به بیماران تخفیف داده می شود افزود: بنابراین بیمار برای دریافت خدمت رادیوتراپی هیچ گونه هزینه ای را در این مرکز پرداخت نکرده و فقط فرآیند درمان خود را پیگیری می کند.

مدیرکل بیمه سلامت همدان، انعقاد قرارداد با بیمارستان خصوصی بوعلی همدان و کلینیک تخصصی افق، پوشش بیمه سلامت ویژه محلات کم برخوردار استان، استقرار نیروی فنی در داروخانه دانشگاه علوم پزشکی برای تایید داروی بیماران، اصلاح، ارتقا و بهسازی فضای میز خدمت اداره کل به منظور افزایش میزان رضایتمندی مراجعان و تسهیل در خدمت رسانی به بیمه شدگان را از خدمات مهم بیمه سلامت همدان برشمرد.

وی دیگر اقدامات و خدمات مهم این مجموعه را شامل افزایش دسترسی بیمه شدگان کمیته امداد امام خمینی (ره) به پزشکان متخصص و فوق تخصص، تاکید به روسای ادارات بیمه سلامت شهرستان ها برای ارائه خدمت حداکثری در شهرستان و ارجاع نکردن بیمه شدگان به مرکز استان و توسعه قرارداد با دفاتر پیشخوان دولت به منظور تسهیل در خدمت رسانی به بیمه شدگان و افزایش میزان رضایتمندی آنان دانست.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه