استاندار چهارمحال و بختیاری: ارائه خدمات درمانی به عشایر مورد توجه بیمه سلامت باشد

شهرکرد – آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد – استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در زمان حاضر بیش از ۱۲۰ هزار نفر به عنوان جمعیت عشایری ییلاق خود را در استان سپری می‌کنند که ارائه خدمات درمانی به این قشر از جمله مهمترین مواردی است که نیاز است مورد توجه مسوولان بیمه سلامت باشد.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، جعفر مردانی روز یکشنبه در نشست با مشاور مدیرعامل بیمه سلامت ایران افزود: امروز کمبود پزشک خانواده به خصوص در مناطق دوردست و سخت‌گذر این استان به یک چالش تبدیل شده است و در همین ارتباط افزایش سرانه دریافتی پزشک خانواده به عنوان یک عامل انگیزشی در دستور کار قرار گیرد.

وی اضافه کرد: با توجه به شرایط جغرافیایی(توپوگرافی) استان و دارا بودن مناطق کوهستانی و سخت‌گذر، حمایت از پزشکان خانواده امری ضروری برای این استان است.

مردانی بر ضرورت پرداخت مطالبات بیمارستان‌های دانشگاهی، درمانگاه‌ها، کلینیک‌ها و داروخانه‌ها از سوی بیمه سلامت تاکید کرد.

وی با بیان اینکه بیشترین نارضایتی‌ها در تعطیلات مربوط به حوزه بهداشت و درمان است گفت: پرداخت‌ به موقع مطالبات بر کیفیت خدمات درمانی تاثیرگذار است.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: اگر قرار است پرداختی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از سوی بیمه سلامت انجام شود باید تمام استان‌ها به صورت یکنوانخت دیده شود.

مردانی اظهار داشت: با توجه به اینکه بیمه سلامت نیمی از جمعیت استان را پوشش می‌دهد به طور یقین اگر کار خوب پیش برود رضایت‌مندی نسبی در بین مردم ایجاد می‌شود به خصوص در شرایط سخت اقتصادی که باید به سمت اعتماد سازی و امید آفرینی حرکت کرد.

تمرکز بیمه سلامت بر گسترش پوشش بیمه‌ای اقشار کم‌درآمد

مشاور مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: راهبرد اصلی این سازمان در سالجاری افزایش خدمات بیمه‌ای و بهبود وضعیت افراد زیرپوشش است که اجرایی شدن این امر نیازمند حمایت حوزه سیاسی و اجتماعی استان‌ها است.

علیرضا اعرابی افزود: با اجرایی شدن این راهبرد ممکن است نارضایتی‌هایی در جامعه پزشکی اتفاق بیافتد که با افزایش نظارت، حمایت و هدایت مسوولان این نارضایتی‌ها کاهش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه هدف بیمه‌های پایه و سلامت ، صیانت از سلامت مردم در مقابل خطر است گفت: براساس شاخص‌های جهانی تعریف شده زمانی که بیمه پایه خوب عمل کند پرداختی از جیب مردم و هزینه‌های نیازمندان کم می‌شود و مردم مجبور نمی‌شوند در زمان بروز بیماری هزینه درمان را از جیب خود پرداخت کنند و دچار « تله فقر » شوند.

اعرابی با تاکید بر اینکه در سال‌های گذشته به دلایلی در این شاخص‌ها خوب عمل نشد گفت: سازمان بیمه سلامت در چند سال اخیر با راه‌اندازی صندوق بیماران خاص، صعب‌العلاج و نادر از این گروه‌ها به عنوان قشرهای آسیب‌پذیر حمایت ویژه انجام داد.

وی افزود: بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری جزو استان‌های خوب کشوربه لحاظ پوشش بیمه‌ای و جمعیت زیرپوشش است و بالای ۶۴۰ هزار نفر از جمعیت این استان زیرپوشش این بیمه قرار دارند.

مشاور مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: شمار مووسسه‌های بخش خصوصی در چهارمحال و بختیاری کم است و بیشتر خدمات از سوی بخش دولتی ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: همین امر موجب شده تا هزینه پرداختی سازمان بیمه سلامت درچهارمحال و بختیاری نسبت به خیلی از استان‌های دیگر بالاتر باشد.

اعرابی گفت: اوایل سال گذشته ماهانه نزدیک به ۲.۵ همت از سوی سازمان بیمه سلامت برای درمان هزینه می‌شد در حالیکه با افزایش قیمت دلار و تورم این هزینه‌ها در نیمه دوم سال گذشته به ۶.۵ همت افزایش یافت.

مشاور مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران شمار کیلینک‌ها، بیمارستان و مطب پزشکان طرف قرارداد با بیمه سلامت را ۱۳۸ هزار اعلام کرد.

وی افزود: در زمان حاضر ۴۶۰ هزار روستایی و عشایری، ۷۰ هزار بیمه شده کارمندان دولت در چهارمحال و بختیاری زیرپوشش بیمه سلامت هستند و مابقی بیمه شدگان درقالب صندوق همگانی و سایر اقشار است.

اختصاص هزار میلیارد ریال بیماران صعب العلاج

سرپرست اداره کل بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری گفت: صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج این استان سال گذشته هزار میلیارد ریال به بیماران پرداختی داشته و حمایت‌های خوبی انجام داده است.

محمد حیدری ادامه داد: همچنین در بحث ناباروری و حمایت از جوانی جمعیت نیز ۶۰۰ میلیارد ریال به زوج‌های نابارور پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه ۶۰ الی ۶۵ درصد جمعیت این استان زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند گفت: زیر پوشش قرار دادن این شمار جمعیت برای بیمه سلامت خوشحال کننده نیست چون این بیمه تنها خدمات درمانی ارائه می‌کند و خدمات بازنشستگی ندارد.

حیدری افزود: سال گذشته به طور تقریبی یک همت پرداختی داشته است که از این میزان هشت میلیارد ریال مربوط به بخش دولتی و دانشگاه‌ها و مابقی مربوط به بیمارستان‌های خصوصی و موسسه‌ها بوده است.

وی اظهار داشت: اداره کل بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری به طور تقریبی با ۸۲۴ موسسه شامل مطب، آزمایشگاه و داروخانه طرف قرارداد است.سرپرست اداره کل بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری گفت:

حیدری با اشاره به افزایش ۵۷ تا ۱۲۰ درصدی تعرفه ها در سالجاری گفت: با وجود افزایش تعرفه‌ها اما سازمان بیمه سلامت نیز روز به روز تعهدات خود را افزایش داده است.

وی ادامه داد: حق بیمه و خدمات تناسبی با هم ندارند و یک سری عقب ماندگیهایی وجود دارد که تلاش می‌شود این موارد برطرف شود.

حیدری بیان اینکه اینکه پرداخت‌ها در استان به روز است افزود: براین اساس پرداختی‌های بیمه سلامت به بیمارستان‌های دانشگاهی تا آبان، موسسه‌های خصوصی تا دی و داروخانه‌ها تا اسفند است.

وی اضافه کرد: همچنین طرح پزشک خانواده نیز با جدیت در حال پیگیری است.

سرپرست اداره کل بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری در خصوص پیشگیری سطح چهار گفت: ۶۵ تا ۷۰ درصد هزینه‌های پاراکلینیکی شامل دارو، آزمایش و رادیولوژی غیر ضروری است و باید به سمت کاهش هزینه‌ها حرکت کرد.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از جمعیت حدود یک میلیون نفری این استان ۶۲۰ نفر زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند که از این تعداد ۴۶۱ هزار نفر در صندوق روستاییان، ۷۷ هزار نفر در صندوق کارکنان دولت، ۵۹ هزار نفر در صندوق بیمه ایرانیان و ۲۲ هزار نفر نیز در صندوق سایر اقشار عضو هستند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه