
به گزارش خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، سردار حسین رحیمی روز یکشنبه در نشست خبری با اشاره به شعار «سرمایهگذاری برای تولید»، افزود: سال ۱۴۰۴ را با شعار «امنیت اقتصادی » و این شعار که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، به اولویت و تکلیف اصلی پلیس در انجام ماموریتها تبدیل شده است.
سردار رحیمی تصریح کرد: سال ۱۴۰۴ را با شعار «صیانت از سرمایهگذاری و امنیت اقتصاد ملی» آغاز کردهایم و هدف ما حمایت از افرادی است که در مسیر تحقق این شعار اقدام به سرمایهگذاری میکنند.
وی با بیان اینکه پلیس علاوه بر برخورد با متخلفان اقتصادی در زمینه فعال شدن مراکز صنعتی و کارگری نیز ورود کرده است، اظهار کرد: رشد تولید نیز به تکالیف پلیس افزوده شده است.
سردار رحیمی با بیان اینکه ۱۰۳ هزار پرونده مرتبط با متهمان اقتصادی و جرایم مالی در سال ۱۴۰۳ توسط پلیس امنیت اقتصادی تشکیل شد، افزود: با تشکیل این پروندهها متهمان اقتصادی به دستگاه قضایی تحویل شدند.
کشف ۴۴۹ میلیون لیتر سوخت قاچاق
سردار رحیمی برخورد با قاچاقچیان فرآوردههای نفتی را ماموریت مهم پلیس امنیت اقتصادی عنوان کرد و افزود: سال گذشته ۴۴۹ میلیون لیتر سوخت و فراورده های نفتی قاچاق کشف شد که این میزان در مقایسه با سال قبل آن (۱۴۰۲) میزان ۱۶۹ درصد افزایش یافته است.
وی برخورد با باندهای انشعاب از پالایشگاههای سوخت اشاره کرد و گفت: ۶ باند به تعداد ۲۱ نفر در این حوزه شناسایی و منهدم شدند که برخی از آنها کارمندان دولت بودند.
به گفته رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، برخی از این انشعابات ۳ کیلومتر طول داشته و بعضی از آنها سه سال قدمت داشتند.
انهدام ۴۰۳ باند جرایم سازمان یافته
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به برخورد قاطع با جرایم سازمان یافته، گفت: سال گذشته ۴۰۳ باند و گروه مربوط به جرایم سازمان یافته منهدم شدند که ۳۷ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه ۷۵۹ باند سه نفره قاچاق کالا نیز سال گذشته منهدم شدند، افزود: ارزش جرایم و فعالیت این باندها بالغ بر۲۰ میلیارد تومان بوده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا به موضوع احتکار کالا اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۹۰ میلیارد تومان انواع کالا احتکار شده کشف شد که بیشتر آنها اقلام اساسی مصرفی بود و نسبت به سال قبل آن ۳۷ درصد افزایش داشته است و بیشترین آن برنج بود، گفت: روغن و حبوبات در رتبههای بعدی قرار دارند.
سردار رحیمی گفت: در حوزه قاچاق کالا در مجموع کالاهایی به ارزش ۷۴ همت جرایم اقتصادی کشف و ۹۴ هزار نفر دستگیر شدند همچنین ۶۰ هزار خودرو در این حوزه توقیف شد.
وی اضافه کرد: بالغ بر ۱۷ میلیارد قلم انواع و اقسام کالای قاچاق به وزن پنج میلیون تن شناسایی و به توسط پلیس امنیت اقتصادی ضبط شد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا به برخورد با کالاهای قاچاق در مرحله عرضه اشاره کرد و افزود: ۲ هزار ۶۸۹ واحد صنفی توزیع کننده کالای قاچاق پلمب شد.
توقیف ۳۶ هزار خودرو شوتی
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا درباره اقدامات پلیس برای برخورد با خودروهای شوتی افزود: سال گذشته ۳۶ هزار دستگاه خودرو شوتی شناسایی و توقیف شد که برخی از آنها یک تا ۲ هفته در توقیف پلیس قرار گرفت.
وی به پیامهای مرگبار خودروهای شوتی حامل کالای قاچاق اشاره کرد و گفت: با توقیف خودروهای شوتی، شاهد کاهش ۲۰ درصدی جانباختگان در تصادف با این خودروها بودهایم؛ بهطوریکه در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۰۷ نفر و در سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۸۵ نفر در اینگونه تصادفات جان خود را از دست دادهاند.
سردار رحیمی به کشفیات حوزه پولشویی اشاره کرد و گفت: پلیس امنیت اقتصادی در سال گذشته توانسته است چهار هزار و ۲۰۳ میلیارد تومان پولشویی را کشف و شناسایی کند.
وی ادامه داد: کشف پروندههای مربوط به اختلاس در سال ۱۴۰۳، رشد ۱۱۶ درصدی داشته است و در زمینه برخورد با اخلالگران نظام اقتصادی نیز شاهد افزایش ۱۸ درصدی بودهایم.
وی نظارت بر سکوهای طلای آب شده را از دیگر ماموریت پلیس امنیت اقتصادی دانست و افزود: تاکنون هشت میلیون نفر از شهروندان با سکوهای طلا به میزان ۲ هزار و ۳۰۰ کیلو طلای آبشده، که توسط مردم خریداری شده است، در بانک کارگشایی نگهداری میشود و مراقبتهای لازم صورت گرفته تا از وقوع هرگونه اتفاق ناگوار جلوگیری شود.
سردار رحیمی خرید و فروش طلا از طریق صرافیهای رمز ارز را خلاف و جرم دانست و افزود: هرگونه معامله توکن طلا غیرقانونی است و پیگرد قانونی دارد.
به گفته رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، معامله متری زمین نیز که در سکوهای خرید و فروش انجام میشود را ممنوع اعلام کرد و گفت: این نوع معاملات هیچ وجاهت قانونی ندارد.
سردار رحیمی هشدار داد: به هیچ وجه نمی توان برای یک متر زمین سند مالکیت رسمی صادر کرد؛ بنابراین هرگونه معامله متری زمین کاملا خلاف قانون است.
کشف سه میلیارد دلار ارز خارج از شبکه
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا به کشف سه میلیارد دلار ارز خارج از شبکه اشاره کرد و گفت: ۵۱۵ نفر در رابطه قاچاق ارز دستگیر شدند که ارزش ریالی آن به بیش از ۲ همت میرسد.
سردار رحیمی گفت: در حوزه اخلال در نظام اقتصادی که شامل واردات، صادرات، بازار سکه، طلا، ارز و سایر موضوعات مشابه میشود، در مجموع هزار و ۵۷ فقره پرونده به ارزش ۳۵ هزار میلیارد تومان تشکیل و هزار و ۵۲۷ متهم نیز دستگیر شدهاند.
وی، قاچاق دارو به کشورهای همسایه را از مهمترین موضوعات کشف شده دانست و افزود: سال گذشته ۸۱ میلیون قلم انواع دارو قاچاق کشف شد که افزایش ۵۰درصدی نسبت به سال قبل از آن داشت.
۹۵۰ میلیون نخ انواع سیگار قاچاق
سردار رحیمی به افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی کشف سیگار قاچاق اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۹۵۰ میلیون نخ انواع سیگار قاچاق وارداتی کشف شد که بر اساس برآورد پلیس و دستگاههای مربوطه کشور هیچ نیازی به واردات سیگار ندارد و برعکس توان صادرات هم داریم.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در پاسخ به این سوال که پلیس در برخورد با جرایم اقتصادی آقازادهها چه اقدامی انجام میدهد، اظهار کرد: در برخورد قانونی با متمهان، آقازاده و غیر آقازاده نداریم و در فرایند رسیدگی به پروندهها هیچ وقت به متهمان نگاه نمیکنیم و با قاطعیت به آن رسیدگی میکنیم چراکه برای پلیس هیچ فرقی وجود ندارد.
وی درباره فرار مالیاتی نیز گفت: ۶ همت کشفیات پلیس درخصوص فرار مالیاتی بود که با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور این ماموریت به نحو شایسته انجام شد و نسبت به کشفیات پلیس در این حوزه در سال قبل ۳۶درصد افزایش داشتیم.
سردار رحیمی ادامه داد: در حوزه زمین خواری در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۲۶ همت کشف شد همچنین حدود چهار هزار هکتار از منابع ملی و عمومی رفع تصرف و آزاد شد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه میزان کشفیات در مسیر مبدا بیشتر است یا در مقصد، گفت: ۸۰ درصد کالاهای قاچاق در مسیر و توسط تور بازرسی کشف میشوند و ۲۰ درصد مابقی در انبارها و در گمرکات کشف میشود که البته میزان کشفیات در انبارها عدد قابل توجه نیست.
آخرین وضعیت پرونده «کوروش کمپانی»
سردار رحیمی درباره آخرین وضعیت پرونده «کوروش کمپانی»، افزود: تاکنون برای هفت نفر از متهمان این پرونده دادنامه صادر شده است همچنین اموال و داراییهای متهمان در داخل و خارج از کشور شناسایی شده که داراییهای داخلی آنان بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان است. اقدامات جدی نیز برای استرداد متهمان از طریق اینترپل در حال انجام است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا افزود: در این پرونده، ۷۳۰۰ نفر زیاندیدهاند و مبلغ کلاهبرداری صورتگرفته بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان بوده است.
کشف هزار و ۲۳۲ دستگاه خودروی لوکس
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: در سال ۱۴۰۳، تعداد هزار و ۲۳۲ دستگاه خودروی لوکس کشف شده است؛ در یک پرونده خاص، ۲۳۱ دستگاه بیل مکانیکی کشف و ۱۲ متهم دستگیر شدهاند.
وی گفت: بیش از پنج میلیون عدد انواع لوازم یدکی قاچاق کشف شده که ارزش آنها بالغ بر ۳ همت است؛ این رقم نسبت به سال گذشته، رشد ۵۵ درصدی در کشفیات این حوزه را نشان میدهد.
دیدگاه خود را بیان کنید