فرماندار: سد آبسرده بروجرد ۱۷ میلیون متر مکعب آب شرب را تامین می‌کند

بروجرد - آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد - معاون استاندار و فرماندار بروجرد با تاکید بر تسریع پروژه‌های آبرسانی و سدسازی بروجرد گفت: سد ابسرده ۱۷ میلیون متر مکعب آب شرب بروجرد را تامین و سه هزار و ۵۰۰ هکتار زمین کشاورزی را پوشش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، قدرت اله ولدی روز یکشنبه در جلسه بررسی پروژه‌های مربوط به آبرسانی شهرستان با اشاره به پیشرفت طرح‌ها و مشکلات اعتباری، بر اهمیت اجرای سریع‌تر این پروژه‌ها تاکید کرد و افزود: سد آبسرده اکنون با پیشرفت ۵۳/۵ درصدی نیازمند سه هزار میلیارد ریال اعتبار است و براساس برنامه ریزی برای سال جاری پیشرفت ۶ درصدی برای این طرح در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: تکمیل پروژه های ابرسانی و تکمیل سدهای بروجرد به منظور تحقق پیش بینی های صورت گرفته نیازمند سرعت در اعتبار بخشی بیشتری است که پیگیری آن باید در دستور کار قرار بگیرد.

فرماندار بروجرد لزوم تخصیص دقیق بودجه برای رفع تنش آبی و پیشبرد برنامه‌های زیرساختی شهرستان را خواستار شد و بیان کرد: طرح سد شهید بروجردی با هدف تامین آب شرب روستاهای شمال شهرستان بروجرد در حال احداث است که اعتبار کافی به این طرح که از سال ۱۳۹۱ آغاز شده تاکنون تخصیص نیافته است.

ولدی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات مرتبط با سد شهید بروجردی مسئله جابجایی خطوط انتقال برق و گاز است که اجرای پروژه را با چالش مواجه کرده که برنامه ریزی برای حل آنها در اولویت قرار دارد.

وی با اشاره به مسئله آب شرب شهر و کندی پیشرفت فیزیکی پروژه‌های مرتبط به ۱۵ مورد از طرح‌های آبرسانی شهرستان ادامه داد: همه این طرح ها نیازمند یک هزار میلیارد ریال اعتبار است.

فرماندار بروجرد همچنین بر نقش حیاتی این طرح‌ها در کاهش تنش آبی در شهرستان تاکید کرد و از نهادهای مسوول و از جمله امور آب استان خواست تمام تلاش خود را برای تکمیل هرچه سریع‌تر پروژه‌ها به کار گیرند.

ولدی با تاکید بر نیاز به توجه ویژه به موضوع تامین آب شرب و توسعه کشاورزی، خواستار تخصیص اعتبارات کافی، رفع موانع اجرایی و تسریع در اجرای طرح‌های نیمه‌تمام شد.

وی بیان کرد: تکمیل این طرح‌ها می‌تواند بخش بزرگی از نیازهای شهرستان را برطرف کند و گامی موثر در توسعه اقتصادی و اجتماعی بروجرد باشد.

معاون استاندار با گلایه از اینکه چرا برای احداث هشت حلقه چاه آب در بروجرد تا کنون هیچ اقدامی از سوی امور آب استان صورت نگرفته است، گفت: اینکه برای هشت حلقه چاه بروجرد تاکنون هیچ اعتباری اختصاص نیافته باید پیگیری و بررسی شود.

ولدی افزود: برای حل مشکلات مرتبط با اجرای طرح های مرتبط با آب در بروجرد همه باید پاسخگو باشیم، مسوولان استانی را وارد کار کرده ایم تا اتمام این طرح ها سرعت عمل بیشتری بگیرد.

پنج همت برای تکمیل سد آبسرده و شهید بروجردی و تصفیه‌خانه آب شرب بروجرد نیاز است

معاون آب منطقه‌ای لرستان در خصوص پروژه‌های تامین آب شرب و ساخت سدهای بروجرد اظهار کرد: پروژه‌هایی که سال‌هاست مورد بی توجهی بوده اند در دولت چهاردهم مورد توجه قرار گرفته‌ و با پیگیری‌های مجموعه مدیریتی استان و استاندار در مسیر اجرا قرار دارد.

سیاوش زیدعلی افزود: طرح‌های مرتبط در کارگروه‌های مربوطه بررسی شده با توجه به زیرساخت‌های اساسی استان در حال پیشرفت است.

وی با اشاره به سد آبسرده بروجرد گفت: عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۸۶ آغاز شده و حدود ۱۷ میلیون متر مکعب از حجم ۳۳ میلیون مترمکعبی آب شرب مورد نیاز بروجرد را تامین کند.

به گفته زیدعلی، دولت در سال جاری سه هزار میلیارد ریال از محل منابع پیوستگی برای این سد در نظر گرفته است و همچنین همه‌ساله از ردیف متفرقه نیز اعتبارات محدودی برای این طرح اختصاص می‌یابد.

وی اظهار امیدواری کرد که تخصیص به‌موقع این مبلغ می‌تواند به پیشرفت پروژه کمک کند.

معاون آب منطقه‌ای لرستان بیان کرد: با توجه به موقعیت کوهستانی لرستان و فصل های سرد سال برخی کارها قابل انجام نیست، اما کارگاه این پروژه در حال حاضر در سه نقطه فعال است.

زیدعلی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود سد آبسرده طبق برنامه تدوین شده تا سال ۱۴۰۴ به پیشرفت ۶۰ درصدی برسد و کل نیاز طرح برای تکمیل تا سال ۱۴۰۷ حدود ۱۶ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.

وی با اشاره به سد شهید بروجردی یادآور شد: این سد از سال ۱۳۹۲ کلنگ‌زنی شده و تاکنون فقط ۲۵۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده که برای تکمیل این سد، ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است، در حالی که امسال فقط ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار تامین شده که بسیار ناچیز است.

معاون آب منطقه‌ای لرستان تاکید کرد: سال گذشته نیز در حدود ۱۰۰ میلیارد ریال به این طرح اختصاص یافت که تخصیص آن انجام نشده در حالی که سد شهید بروجردی به دلیل مقیاس کوچک‌تر، در صورت توجه بیشتر سریع‌تر از سد آبسرده به مرحله بهره‌برداری خواهد رسید.

زیدعلی همچنین به موضوع تامین اعتبار برای خطوط گاز و برق در مراحل آبگیری سدها اشاره کرد و گفت: که این خطوط اکنون برای اجرای پروژه نیستند و طرح‌هایی برای جابجایی آن‌ها تدوین شده است.

وی افزود: برای تکمیل سدهای شهید بروجردی و آبسرده، در مجموع چهار هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است که این موضوع نیازمند پیگیری جدی استاندار، نمایندگان استان و سایر مسوولان مربوطه است.

تامین آب شرب پایدار بروجرد

زیدعلی درباره طرح تامین آب شرب بروجرد گفت: این پروژه از سال ۱۳۸۱ آغاز و تاکنون ۲۰ حلقه چاه حفر، تجهیز و بهره‌برداری شده است که از میان ۵۰ هزار متر مکعب مخزن پیش‌بینی‌شده که تاکنون ۳۰ هزار متر مکعب تحویل و ۲۰ هزار متر مکعب در مرحله اجرا باقی‌مانده است.

وی همچنین به هشت حلقه چاه آهکی اشاره کرد که مطالعات آن در سال ۱۴۰۲ توسط شرکت مهندسی آبفای کشور صورت گرفت، اما هیچ‌گونه توجه یا تخصیص اعتبار برای آن انجام نشده است.

زیدعلی تاکید کرد: تامین آب شرب پایدار بروجرد نیازمند یک زنجیره مدیریتی منسجم است که همه ارکان آن باید به‌هم متصل باشند که این امیدواری وجود دارد با پیگیری‌های جدی استاندار، نمایندگان استان و مسوولان وزارت نیرو، این طرح‌ها به مراحل تکمیل و بهره‌برداری برسد تا مشکل آب شرب شهر بروجرد به‌صورت پایدار برطرف شود.

انسداد ۳۰ حلقه چاه غیرمجاز در بروجرد

مدیر منابع آب شهرستان بروجرد با اشاره به اهمیت موضوع آب در کشور و شرایط خاص اقلیمی گفت: آب حیاتی‌ترین مسئله کشور است و با توجه به کاهش نزولات آسمانی، ضرورت توجه به مدیریت و حفاظت از منابع آبی بیش از پیش احساس می‌شود.

حمزه حسن‌وند افزود: یکی از اقدامات مهم در راستای حفاظت از منابع آبی، اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی است که این طرح شامل اقداماتی نظیر انسداد چاه‌های غیرمجاز و نصب کنتورهای هوشمند آب می‌باشد.

وی بیان کرد: درشش‌ماهه دوم سال، با برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگی لازم، موفق به انسداد ۳۰ حلقه چاه غیرمجاز شدیم که این رقم حدود ۳۰ درصد از کل عملکرد استان لرستان در انسداد چاه‌های غیرمجاز را شامل می‌شود.

مدیر منابع آب شهرستان بروجرد اضافه کرد: براساس آمار ۱۱۰ حلقه چاه غیرمجاز در بروجرد شناسایی شده که با کاهش آب‌دهی چاه‌ها، گرایش به حفر چاه‌های جدید افزایش می‌یابد که لازم است با جدیت بیشتری کنترل شود.

حسن وند درباره کنترل مصرف آب با استفاده از فناوری‌های جدید بیان کرد: در سال گذشته ۴۶ کنتور هوشمند برای چاه‌های مجاز نصب شده و در سال جاری نیز تاکنون چند مورد نصب‌ شده در حالی هر کنتور هوشمند حدود ۳۰۰ میلیون ریال هزینه دارد.

وی به اهمیت تجهیز واحدهای صنعتی به مصرف بهینه اشاره کرد و گفت: ۴۵ واحد سنگ‌بری در بروجرد بیش از سه دهه فعالیت خود را با استفاده از چاه‌های غیرمجاز انجام می‌دادند که در سال گذشته برای این واحدها تخصیص قانونی آب انجام شد تا مصرف آن‌ها طبق ضوابط مدیریت شود.

حسن‌وند تاکید کرد: با توجه به تنش‌های آبی موجود، جلوگیری از کشت محصولات آب‌دوست به‌صورت جدی در دستور کار قرار گرفته و تیم بازرسی ما به‌طور مستمر فعال است تا از تخلفات و هدررفت منابع آبی جلوگیری شود.

وی گفت: مشکلاتی در تخصیص بودجه وجود دارد، اما با این وجود در شش‌ماهه دوم سال گذشته بیش از ۲۰ طرح در حوزه آب بروجرد اجرا شده که این اقدامات نشان‌دهنده جدیت و تلاش مجموعه مدیریت منابع آب شهرستان در حفاظت از این سرمایه حیاتی است.

سهم بخش کشاورزی بروجرد در سدها بسیار محدود است

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه مدیریت منابع آب اظهار کرد: بخش کشاورزی در برخی نقاط استان به‌خوبی مورد توجه قرار گرفته است، ولی در شهرستان بروجرد این اتفاق نیفتاده و سهم بخش کشاورزی در پروژه‌های سدسازی تنها در سد آبسرده دیده شده است.

جواد گودرزی با تاکید بر اهمیت توجه به کشاورزی بروجرد افزود: بروجرد همواره در برداشت محصولات کشاورزی جایگاه اول را داشته ولی در بسیاری موارد این واقعیت نادیده گرفته می‌شود که این یک نعمت طبیعی در بروجرد است و باید به‌درستی مدیریت شود.

مشکلات توزیع آب و نارضایتی صنایع کوچک

گودرزی از مشکلات توزیع آب در شهرستان بروجرد گلایه کرد و گفت: ما در توزیع آب با مشکلاتی مواجه هستیم که نیازمند بازنگری است، در بخش صنایع کوچک نیز هر روز شاهد چالش‌هایی هستیم، این صنایع با وجود اینکه مصرف آبشان حتی به اندازه مصرف خانگی هم نیست، با قطعی آب مواجه می‌شوند که باعث ایجاد نارضایتی‌هایی شده است.

وی تاکید کرد: توجه بیشتر به مدیریت منابع آب و رفع مشکلات عدیده در این حوزه می‌تواند سهم کشاورزی و صنعت بروجرد را به‌طور منطقی افزایش دهد و از مشکلات موجود بکاهد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه