فضائلی: در فعالیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای، باید کنشگرانه رفتار کنیم

تهران - آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد - عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب گفت: در هر جلسه‌ای که شرکت می‌کنیم، بیشتر در حال پاسخ دادن به شبهاتی هستیم که مخالفان برای ما طرح می‌کنند؛ این روند باید تغییر کند و موضع کنشگر داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، مهدی فضائلی عصر امروز دوشنبه در اختتامیه همایش ملی جنگ شناختی و امنیت ملی که در دانشگاع دفاع ملی برگزار شد در سخنانی به بررسی تاریخ حکمرانی الهی از ابتدای خلقت انسان تا زمان انقلاب اسلامی پرداخت.
وی درباره دوران پیامبران، گفت: از زمان حضرت آدم تا خاتم پیامبران، تنها پنج مورد حکمرانی الهی ثبت شده است. حکمرانی حضرت داوود، بعد حضرت سلیمان که حکمرانی ویژه‌ای داشت، در قرآن به عنوان یک حاکم شگفت‌انگیز معرفی شده است. او در سنین جوانی، حکمرانی خود را آغاز کرد و ۴۰ سال بر سرزمین خود فرمانروایی کرد.

وی در ادامه به مقام حضرت یوسف (ع) اشاره کرد و گفت: اگرچه ایشان حاکم مطلق نبود، اما نفوذ کلامی و مدیریتی ایشان در آن دوران قابل توجه بود.

فضائلی سپس به دوران پیامبر اسلام (ص) پرداخت و اظهار داشت: در ۲۳ سال نبوت، پیامبر در مدینه حکمرانی الهی را به شکلی برجسته پیاده کرد. پس از رحلت ایشان و در دوره خلافت امیرالمؤمنین (ع)، حکمرانی الهی به مدت چهار سال و نیم ادامه یافت.

فضائلی: در فعالیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای، باید کنشگرانه رفتار کنیم

عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در ادامه به پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۵۷ اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی در یک نقطه حساس و استراتژیک به وقوع پیوست و شکل‌گیری حکمرانی دینی را رقم زد که آیت‌الله شهید سید محمد باقر صدر نیز در این زمینه گفته است که همه آرزوهای پیامبران در این روز محقق شد.

فضائلی با تاکید بر اینکه حکومت اسلامی که در ایران شکل گرفته، نیازمند مراقبت و تلاش مستمر برای تقویت و استحکام آن است گفت: ما باید با تمام وجود در جهت قوی‌تر شدن این نظام تلاش کنیم.

عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب گفت: ما باید در عرصه فرهنگی، سیاست خارجی و حضور منطقه‌ای، با هوشمندی اقدام کنیم. اگر برای تحقق این راه، تاکتیک‌های مناسب و به موقع به کار نگیریم، طبیعی است که دچار خسارت و تهدید خواهیم شد.

فضائلی به بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه جنگ شناختی اشاره کرد و گفت: در عالی‌ترین سطح، این راهبری توسط رهبری انجام می‌شود و کسانی که نتوانند اقتضائات و مصلحت‌های هر مقطع را درک کنند، ممکن است دچار اشتباهات تحلیلی شوند.

عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در ادامه درباره اهمیت علوم شناختی و جنگ شناختی گفت:در کشور ما، علوم شناختی در سال ۲۰۱۰ با تأخیر وارد شد و در سال‌های ۹۲ و ۹۳، اولین مقطع کارشناسی ارشد علوم شناختی در برخی دانشگاه‌ها تأسیس شد. همچنین، اندیشکده‌ها و پژوهش‌ها در دانشگاه‌ها در سال ۱۴۰۰ مورد توجه قرار گرفت.

وی افزود: نخستین بار در سال ۹۴، بحث‌های مربوط به علوم شناختی و کاربردهای آن در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه در رسانه‌ها و مسائل دفاعی، مطرح شد. از سال ۹۸ به بعد، کاربردهای خاص این علم در حوزه‌های امنیتی و اطلاعاتی نیز مورد بررسی قرار گرفت. سؤالی که مطرح می‌شود این است که از زمان ورود این مباحث به کشور ما، چه تغییرات و تأثیراتی در محتوای تولیدی در رسانه‌های مختلف به وجود آمده است؟ که از نظر من در حال حاضر، توجه کافی به علوم شناختی و جنگ شناختی در رسانه‌ها و محافل مختلف نمی‌شود. به‌عبارتی، کاربرد این علم در هر حوزه‌ای به‌طور قابل‌توجهی به کار گرفته نشده است.

وی با طرح این سوال که چه اقداماتی باید انجام دهیم تا به صحنه عمل نزدیک‌تر شویم و اگر این اتفاق بیفتد، پیامدهای آن چه خواهد بود؟ گفت: اگر بخواهیم از این دانش به‌خوبی استفاده کنیم و خلاقیت و نوآوری‌های لازم را داشته باشیم، قدم اول این است که ارتباط موجود بین دانشگاه و صنعت را تقویت کنیم. در حوزه اقتصاد، ما باید یک پل ارتباطی مؤثر بین منابع مختلف و اساتید دانشگاه‌های گوناگون ایجاد کنیم. مادامی که این ارتباط به‌درستی برقرار نشود، رسانه‌های ما آسیب خواهند دید و پژوهش‌ها نیز از دانش کافی برخوردار نخواهند بود.

فضائلی گفت: در حال حاضر، به نظر می‌رسد که در این حوزه، استفاده و به‌کارگیری دانش به‌درستی انجام نمی‌شود. این امر می‌تواند تأثیرات منفی بر کشور داشته باشد بنابراین، راه‌حل دوم این است که ما باید پیوندی بین مراکز علمی و دانشگاهی با رسانه‌های کشور برقرار کنیم.

وی افزود: یکی از توصیه‌ها در این زمینه، خروج از انفعال و حرکت به سمت رفتارهای تهاجمی در فعالیت‌های فرهنگی است. ما باید به‌طور دائم به سؤالات و شبهاتی که از سوی دشمن و مخالفان مطرح می‌شود پاسخ دهیم. این وضعیت باید تغییر کند و نیاز به شجاعت داریم تا بتوانیم صحنه را تغییر دهیم.

وی همچنین به مقاومت مردم غزه در برابر فشارهای شدید اشاره کرد و گفت: در طول ۲۰ ماه گذشته، مردم غزه با وجود ویرانی‌های گسترده و تلفات انسانی، ایستادگی کرده‌اند. این مقاومت نشان‌دهنده قدرت روحیه و همبستگی آنان است.

فضائلی گفت: اگر بتوانیم به درستی علت مقاومت مردم غزه را مطالعه کنیم، می‌توانیم از آن برای تقویت فعالیت‌های خود بهره‌برداری کنیم. توانمندی‌های نرم‌افزاری می‌تواند کمبودهای سخت‌افزاری را جبران کند و این نکته‌ای است که باید مورد توجه قرار گیرد.

عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب، در ادامه به ضرورت برقراری ارتباط مؤثر بین مراکز علمی و دانشگاهی با رسانه‌های کشور تأکید کرد و گفت: ما باید پیوندی میان این دو بخش برقرار کنیم تا بتوانیم به صورت مؤثرتری به چالش‌ها پاسخ دهیم.

وی در ادامه با اشاره به پیام‌های مهم پیامبر اسلام (ص) و تأثیر آن بر فعالیت‌های فرهنگی، گفت: این پیام‌ها شامل بیش از ۲۲۰ مفهوم و نکته متنوع است که یکی از توصیه‌ها خروج از انفعال و حرکت به سمت رفتار تهاجمی است. امروز ما در فعالیت‌های فکری، فرهنگی و رسانه‌ای خود به نوعی زمین‌گیر شده‌ایم و تنها مشغول پاسخ به سوالات دشمنان هستیم.

عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب گفت: در هر جلسه‌ای که شرکت می‌کنیم، بیشتر در حال پاسخ دادن به شبهاتی هستیم که مخالفان برای ما طرح می‌کنند؛ این روند باید تغییر کند و موضع کنشگر داشته باشیم.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه