هیات رئیسه قوی، کارآمدی مجلس را افزایش می دهد

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- نخستین سال فعالیت مجلس دوازدهم رو به پایان است و در روزهای آینده انتخابات هیات رئیسه مجلس برای سال دوم فعالیت برگزار خواهد شد، نمایندگان معتقدند که هیات رئیسه قوی منجر به افزایش کارآمدی مجلس می شود و این اعضا نباید درگیر مسائل محلی و حوزه انتخابیه شوند.

به گزارش خبرنگار سیاسی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، چند روزی تا برگزاری انتخابات هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی باقی مانده است، فضای سیاسی مجلس نشان می دهد که تعدادی از نمایندگان درحال رایزنی برای حضور در ترکیب هیات رئیسه هستند. در حوزه ریاست محمد باقر قالیباف گزینه مطرح است وی تاکنون پنج سال کرسی ریاست مجلس را در اختیار داشته است و احتمال می رود در سال دوم، مجلس دوازدهم هم رقیب جدی نداشته باشد.

براساس شنیده ها برای دومین سال فعالیت مجلس دوازدهم آقایان ذوالنور، حاجی بابایی، نیکزاد، منادی، مصری و حاجی دلیگان قصد نامزدی برای نواب رییس را دارند و تعداد زیادی از نمایندگان هم نامزد دبیری و ناظر هیات رئیسه هستند.

طبق ماده ۱۳ آیین نامه داخلی مجلس، هیأت رئیسه مجلس مرکب از رئیس، دو نائب‌رئیس، ۶ دبیر و سه ناظر می ‏باشد و بر اساس ‎‎‎ماده ۲۳ وظایف و اختیارات هیأت رئیسه عبارت است از نظارت بر ‎کلیه امور اداری، مالی، استخدامی و سازمانی مجلس،انتظام و حفظ انضباط جلسات مجلس،اعلام مراتب رد اعتبارنامه یا استعفای نمایندگان به وزارت کشور و ... بررسی اجمالی این وظایف نشان می دهد که ترکیب هیات رییسه مجلس می تواند نقش مهمی در تصویب لوایح و طرح ها داشته باشد و بی شک هیات رئیسه توانمند و باتجربه، مجلس را قوی می کند و اگر به صورت مطلوب عمل کند طرح ها و لوایح غیرضروری وارد دستور نمی شود و این مهم، نقش اساسی در پیشبرد کیفی امور مجلس دارد. این موضوع بهانه‌ای شد تا با تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد عملکرد و ترکیب هیات رییسه مجلس در دوره دوازدهم به گفت و گو کنیم.

جعفر قادری نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درمورد اهمیت ترکیب هیات رییسه مجلس گفت: نقش هیات رییسه محوری و کلیدی است اگر هیات رییسه توانمند باشد و بتواند از ظرفیت‌های مجلس استفاده کند کارایی،عملکرد و بهره‌وری مجلس هم افزایش پیدا می کند.

در ترکیب هیات رییسه مجلس باید افرادی باشند که دغدغه مسائل کلی و کلان کشور را داشته باشند

نماینده مردم شیراز بیان داشت: در ترکیب هیات رییسه مجلس باید افرادی حضور یابند که دغدغه مسائل کلی و کلان کشور را داشته باشند و افرادی که درگیر مسائل ریز و جزئی حوزه انتخابیه هستند نمی توانند در جایگاه هیات رییسه تاثیر گذار باشند.

قادری تصریح کرد: هیات رییسه باید با وسعت نظر مسائل مجلس را مدیریت کند، چون وقت مجلس خیلی مهم است و اگر بتواند از وقت خود در تصویب لوایح و طرح ها به خوبی استفاده کند طبیعی است که تصویب قوانین با کیفیت و کاربردی راندمان دولت را هم بالا می برد.

درمورد عملکرد هیات رییسه انتظارمان بیشتر از این بود

وی در پاسخ به ارزیابی از عملکرد هیات رییسه سال اول فعالیت مجلس دوازدهم گفت: انتظارمان بیشتر از این بود و انتظار می رفت به خوبی و به درستی از ظرفیت‌های مجلس استفاده موثرتر و بیشتری شود بنابراین باید تلاش شود هیالت رییسه در سال دوم عملکرد بهتری داشته باشند.

قادری درخصوص انتخاب ریاست مجلس گفت: پیش بینی من این است که در این دور هم آقای قالیباف رای می آورد و اگر کسی هم رقیب ایشان شود ممکن است کمی آرا را خراب کند ولی بعید است که رای بیاورد.

سلیمی: قالیباف به عنوان رییس مجلس ابقا خواهد شد

علیرضا سلیمی درمورد نقش هیات رییسه در تصمیمات مجلس گفت: انتخاب اعضای هیات رییسه در پیشبر امور مجلس و تصمیمات درست و به موقع، مهم است و البته نمایندگان در تصویب لوایح و طرح ها نقش اصلی را ایفا می کنند.

نماینده مردم تهران و عضو هیات رئیسه فعلی درمورد انتخاب رییس مجلس هم تصریح کرد: در این دور هم محمد باقر قالیباف به عنوان رییس مجلس ابقا خواهد شد اما هنوز قطعی نیست که چه کسانی با وی رقابت خواهند کرد.

اعضای هیات رییسه مجلس به صورت رفاقتی رای می آورند این روال مجلس است

فریدون عباسی نماینده سابق مردم کازرون که سابقه چهار دور نامزدی برای کسب عنوان ریاست مجلس را دارد در گفت و گو با آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد درمورد ترکیب هیات رییسه بیان داشت: نمایندگان برای کسب رای هیات رییسه باید در طول سال با نماینده‌ها صحبت کنند و از آنها قول بگیرند و باید بدانیم که شاخص‌ترین شخصیت‌های کشور هم اینگونه نیست که بتواند به راحتی رای نمایندگان را برای ورود به ترکیب هیات رییسه بدست آورد و حتما باید یک سال صندلی به صندلی برود و موقع چای خوردن و غذا خوردن با نماینده ها صحبت کند و رفاقتی رای بگیرد البته باید وجهه اولیه‌ای داشته باشه که بتواند بالای ۱۰۰ رای را بیارورد و این روال مجلس است.

نماینده سابق کازرون در مجلس بیان داشت: ترکیب هیات رییسه مجلس اهمیت دارد چون بودجه مجلس ،محل هزینه‌ها ، رفاهیات ،ورود و خروج افراد و استخدام پرسنل مجلس را مشخص می کند واینکه چه دستوری در صحن مطرح شود و آیا طرح استیضاح وزیر اعلام وصول شود و یا نشود در دست هیات رییسه مجلس است. اینکه چه دستوری در صحن مطرح شود و آیا طرح استیضاح وزیر اعلام وصول ود و یا نشود در دست هیات رییسه مجلس است.

عباسی تصریح کرد: اگر اعضای هیات رئیسه بر مبنای تخصص و عدالت انتخاب شوند مجلس خوبی خواهیم داشت و نباید اعضای هیات رییسه درگیر مسائل محلی و حوزه انتخابی باشند اگر بخشی نگر باشند از جایگاهی که در هیات رئیسه به دست می آورند در جهت رسیدگی به حوزه انتخابیه خودشان استفاده می کنند و اگر نایب رییس باشند چون با وزرا و معاونین وزرا ارتباط دارند و می توانند به نفع حوزه انتخابی خودشان اقداماتی را انجام دهند.

رییس سابق کمیسیون انرژی درمورد ابقای رییس مجلس در سال دوم تصریح کرد: آقای قالیباف فرد با تجربه ای است و بسیاری از مسائل قانونی و حقوقی آشنا است و چندین سال هم شهردار تهران بود و در زمینه های اجرایی هم تجارب خوبی را کسب کرده است.

عباسی که در مجلس یازدهم رقیب آقای قالیباف برای تصدی ریاست مجلس بود گفت: دو ماه بعد از برگزاری انتخابات هیات رییسه مجلس برخی از نمایندگان به من مراجعه کردند و به نحوه اداره مجلس (در سال ۹۹)اعتراض داشتند گفتند که ببیند مجلس چگونه اداره می شود، معتقدم اگر یک جناح بندی مثبت در مجلس وجود داشته باشد و احزاب مختلفی باشند که هم و غمشان زندگی مردم و بحث بودجه بندی درست و تامین قوانین مورد نیاز کشور باشد امور کشور خوب پیش می رود و اگر هیات رئیسه بتواند به خوبی عمل کند مشکلات امروزی کشور کمتر خواهد شد.

وی افزود: اگر در انتخاب هیات رییسه دقت بیشتری شود و تغییراتی صورت گیرد و افراد براساس رفاقت و دوستی انتخاب نشوند می توان شاهد تغییراتی در حوزه مجلس و تصویب لوایح و طرح ها باشیم و گرنه روال به صورت گذشته ادامه می یابد و شاهد تغییری نخواهیم بود.

اولین انتخابات هیات رییسه دوره دوازدهم شورای اسلامی روز سه شنبه ۸ خرداد ماه سال گذشته برگزار شد که در این دور محمدباقر قالیباف با ۱۹۸ رای از مجموع ۲۸۷ به عنوان رییس مجلس دوازدهم تعیین شد. در این رای گیری ذوالنوری و متکی کاندیدای ریاست مجلس بودند به ترتیب ۶۰ رای و ۵ رای کسب کردند. همچنین حمیدرضا حاجی‌بابایی با ۱۷۵ رای و علی نیکزاد با ۱۶۹ رای به عنوان نواب رئیس نسخستین سال فعالیت دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.

همچنین علیرضا سلیمی، عباس گودرزی و سیدجلیل میرمحمدی به عنوان ناظر و آقایان ،عباس پاپی زاده، مجتبی یوسفی، مجتبی بخشی پور، احمد نادری، محمد رشیدی،روح الله متفکرآزاد به عنوان ناظران هیات رئیسه مجلس انتخاب شدند، البته این انتخابات با حاشیه هایی همراه بود و با اعتراض تعدادی از منتخبین بازشماری آرای انتخابات هیات رئیسه در دستور کار قرار گرفت و با توجه به برابری تعداد آرای اکبر رنجبرزاده و عباس پاپی‌زاده بر اساس قرعه کشی، عباس پاپی‌زاده به عنوان دبیر هیات رئیسه اجلاسیه اول مجلس دوازدهم انتخاب شد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه