ارائه ۱۲ تجربه شرکت‌ها، صنایع و بنگاه‌های اقتصادی در همایش ملی تجارب

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- دبیر اجرایی نخستین همایش ملی تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران از برگزاری این همایش در تاریخ ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت در تالار علامه امینی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: ۱۲ نشست تخصصی و ۱۲ تجربه شرکت‌ها، صنایع و بنگاه‌های اقتصادی در این رویداد ارائه می‌شود.

به گزارش روز شنبه گروه علمی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از جهاد دانشگاهی تهران، علی میرزایی در نشست خبری نخستین همایش ملی تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران اظهار داشت: از زمان اعلام فراخوان تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ حدود ۷۹ چکیده مقاله به دبیرخانه این رویداد علمی ارسال شد.

وی ادامه داد: پس از دریافت اصل مقالات این آثار مورد ارزیابی و داوری دقیق علمی قرار گرفت که از این تعداد ۳۸ مقاله چاپ و در همایش به‌صورت پوستر ارائه می‌شود.

دبیر اجرایی نخستین همایش ملی تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران گفت: در این همایش ۲۵ مقاله سفارشی و ارسالی برای شرکت‌کنندگان ارائه می‌شود و در بخش افتتاحیه نیز شخصیت‌های اجتماعی، سیاسی و علمی حضور دارند و سخنرانی‌های علمی در قالب نشست‌های تخصصی به‌همراه ارائه تجارب شرکت‌ها، سازمان‌ها، صنایع و بنگاه‌های اقتصادی است.

میرزایی «بازاندیشی و ایضاح مفهومی - نظری مسئولیت اجتماعی در عرصه‌های مختلف»، «دانشگاه و مسئولیت اجتماعی»، «محیط زیست و مسئولیت اجتماعی» و مسئولیت اجتماعی پایداری را از جمله عناوین این نشست‌ها برشمرد.

دبیر اجرایی نخستین همایش ملی تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران «گزارش‌دهی پایداری»، «روایت‌هایی از مسئولیت اجتماعی»، «حوزه آب و مسئولیت اجتماعی» و «فرهنگ، آموزش و ترویج مسئولیت اجتماعی» را از دیگر عناوین نشست‌های تخصصی این همایش ملی برشمرد و افزود: افزون‌بر این نشست‌های تخصصی، سخنرانی‌های علمی هم ارائه می‌شود.

رونمایی از کتاب ترجمه شده با موضوع تجارب مسئولیت اجتماعی

عضو کمیته علمی همایش ملی تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران به فعالیت چند ساله پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی در حوزه مباحث مرتبط با توسعه و پیشرفت اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی عاملی برای ایجاد ارتباط میان دانشگاه صنعت و جامعه است و با برگزاری این رویداد علمی کوشیده‌ایم گروه جامعه‌شناسی و مدیریت اکثر دانشگاه‌های کشور را دعوت به همکاری کنیم.

وفاپور افزود: از اهداف برگزاری این همایش ایجاد پیوند استادان دانشجویان رساله دکتری و پایان‌نامه ارشد با مباحث اجرایی و بازنمایی فعالیت مسئولیت اجتماعی است.

وی از رونمایی یک کتاب ترجمه شده در ارتباط با تجارب مسئولیت اجتماعی در کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه خبر داد و گفت: دبیرخانه مسئولیت اجتماعی مستقر در پژوهشکده مطالعات توسعه، همواره در ترویج و فرهنگ‌سازی مسئولیت اجتماعی تلاش کرده است.

امروز با گفتمان صنعت مسئولیت اجتماعی روبه‌رو هستیم

دبیر علمی نخستین همایش ملی تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران هم در این نشست گفت: امروز با گفتمان صنعت مسئولیت اجتماعی روبه‌رو هستیم و موضوع مسئولیت اجتماعی به معنای کنشگری مسئولانه است.

غلامرضا غفاری افزود: همایش ملی تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران به‌همت گروه جامعه‌شناسی پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی در روزهای ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود و کنشگری جمعی مسئولانه ناظر بر این بوده که در دنیای جدید تغییر و تحولات با سرعت فراوانی در حال استمرار است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران مسئولیت اجتماعی را فراتر از وظایف ذاتی دانست و خاطرنشان کرد که مسئولیت اجتماعی متوجه هر فرد، مجموعه و واحدی در ادبیات جهان در سال ۲۰۰۵ میلادی است در اروپا این موضوع مطرح شد که همه شرکت‌ها و بنگاه‌ها به مسئولیت اجتماعی ورود داشته باشند و آن سال را به نام سال مسئولیت اجتماعی نامگذاری کردند.

مسئولیت اجتماعی از موضوعات کلیدی در قرن ۲۱

غفاری مسئولیت اجتماعی در قرن ۲۱ را از موضوعات کلیدی برشمرد و افزود: اما این‌بار نه تنها برای شرکت‌ها و بنگاه‌ها بلکه برای همه مجموعه‌ها در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، محیط زیست و حتی حوزه مخاطره‌ها مسئولیت اجتماعی مطرح است.

وی به وجود مسئولیت اجتماعی در حوزه اخلاق، مسئولیت اجتماعی حقوقی و مسائل تازه اشاره کرد و بیان داشت: بدین ترتیب تجمیعی از همه این موارد زیر چتر موضوع مسئولیت اجتماعی قرار می‌گیرد از این‌رو امروز با گفتمان صنعت مسئولیت اجتماعی روبه‌رو هستیم.

دبیر علمی نخستین همایش ملی تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران گفت: مسئولیت اجتماعی از ۲ ساحت نظری و مفهومی و عملی قابل بررسی است و این گفتمان و بُعد نظری نباید در سطح اندیشه‌ورزی باقی بماند و باید در عمل، پالسی، سیاست و کردار نمود داشته باشد.

غفاری بر ضرورت اهمیت دادن به دستاوردها و کاویدن چالش‌ها تاکید کرد و افزود: این همایش فرصت مغتنمی است که همه اهل نظر، تجربه و سیاست در معانی خط مشی‌گذاری کنار هم قرار می‌گیرند و تبادل فکر می‌کنند که حاصل آن دستاوردها خواهد بود.

تعریف جوامع امروزی براساس دستاوردهایشان است

وی افزود: امروزه جوامع را براساس دستاوردهایشان تعریف می‌کنند. مسئولیت اجتماعی یک کنشگری داوطلبانه است و چیزی اضافه‌تر از وظیفه یا مسئولیت ذاتی است. سرمایه اجتماعی جایی سرمایه نمادین می‌شود که در توسعه و پیشرفت نقش داشته باشد.

جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران به برگزاری این رویداد ملی و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها، سازمان‌ها و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی اشاره کرد و گفت: ایده این همایش از گروه جامعه‌شناسی پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی برآمد.

وی گفت: جهاد دانشگاهی تهران به‌علت انتصاب به دانشگاه تهران یک رسالت ملی دارد و این سازمان در حوزه‌های مختلف علمی، پژوهش و فن‌آوری و فرهنگی با رویکرد ملی فعال است.

رحیمیان از برپایی نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها، سازمان‌ها و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در خیابان اصلی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: این نمایشگاه پس از آغاز به کار غیررسمی از صبح دوشنبه تا ظهر چهارشنبه به کار خود ادامه می‌دهد.

آغاز همایش ملی تجارب مسئولیت اجتماعی با قرائت پیام یکی از روسای ۳ قوه

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران برگزاری این همایش را در تأثیرگذاری بر نسل جوان موثر دانست و گفت: در برگزاری این همایش ملی چندین دستگاه و وزارتخانه از جمله وزارت صمت، نیرو، نفت، سازمان محیط زیست، مرکز پژوهش‌های مجلس، معاونت راهبردی ریاست جمهوری، حوزه اجتماعی معاونت اول ریاست‌جمهوری و انجمن جامعه‌شناسی، انجمن انسان‌شناسی، خانه اندیشمندان علوم انسانی همکاری و مشارکت دارند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه