حفاظت از خاک سرفصل برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است

اراک - آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد - مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه حفاظت از خاک سرفصل برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: از میزان خاک مرغوب و نیمه مرغوب باید محافظت شود چراکه حیات کشاورزی کشور به سلامت و زنده بودن خاک بستگی دارد.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، ناصر دوانگر روز یکشنبه در نشست با مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ضمن تاکید بر اهمیت حفظ خاک موجود، بیان کرد: خاک مرغوب وسعت محدودی در کشور دارد که شامل استان‌های گیلان، مازندران و بخشی از استان گلستان است که حدود پنج درصد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۲۱ درصد خاک کشور نیز در درجه بندی کلاس ۲ قرار دارد، بیان کرد: خاک با درجه کیفیت سه و چهار مناسب کشت‌هایی مانند ذرت و گندم است که این تقسیم بندی اهمیت حفظ خاک موجود را نشان می‌دهد.

مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: وضعیت خاک در اغلب کشورها به این صورت است، در مجموع اقلیم خشک و نیمه خشک معمولا وسعت خاک مرغوب محدودی دارند.

دوانگر عنوان کرد: مسائلی مانند تغییر کاربری باغ و اراضی کشاورزی به ساخت و ساز ملک از دست دادن بخشی از خاک مناسب برای بخش کشاورزی محسوب می‌شود که این موارد ضربه زننده به صنعت کشاورزی کشور است.

بیشتر بخوانید:

قانون حفاظت از خاک

وی فرسایش خاک را از دیگر عوامل آسیب‌زا به خاک عنوان و خاطرنشان کرد: رویکرد جدید دولت با هدف کاهش فرسایش خاک حرکت به سمت دیم‌زارها است.

مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: اقداماتی از جمله ممانعت از تغییر کاربری اراضی باید به صورت همه جانبه پیگیری شود و در کنار این مسئله برنامه‌ریزی لازم برای حفاظت از خاک موجود باید در دستور کار قرار بگیرد که حیات کشاورزی کشور حفظ شود.

انقلاب اطلاع رسانی در حفاظت از خاک

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: حفاظت از خاک نیاز به انقلاب اطلاع رسانی دارد و باید مورد توجه واقع شود.

علی صفری بیان کرد: تمهیدات لازم برای حفاظت از خاک استان مرکزی در نظر گرفته می‌شود و برنامه‌ریزی در این خصوص انجام خواهد شد.

وی با اشاره به خودکفایی استان مرکزی در تولید کالاهای اساسی و صادرات مازاد تولید به دیگر استان‌ها، عنوان کرد: ۵۰۰ هزار تن سال گذشته گندم دراستان تولید شد که سه برابر نیاز این استان است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد: ۸۰ هزار تن مرغ سال گذشته تولید شد که نیاز استان ۵۰ هزار تن است.

صفری خاطرنشان کرد: حفظ ظرفیت کشاورزی موجود نیاز به تامین منابع زیرساختی دارد و باید توجه داشت که آب را می‌توان از دیگر مناطق وارد کرد، اما خاک را نمی‌توان وارد کرد و از آن باید حفاظت شود.

استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه‌ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه