
مدیرکل دفتر همکاریهای علمی و ارتباطات بین الملل سازمان جهاد دانشگاهی روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد در حاشیه برگزاری دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفتوگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی اظهار داشت: این نمایشگاه ۲ روزه با محوریت هوش مصنوعی از امروز آغاز شده است.
محمود پوربافرانی ادامه داد: جهاد دانشگاهی با همکاری سازمان پژوهش و پیشرفت هوش مصنوعی و دفتر همکاری علمی و ارتباطات بینالملل تلاش کرده تا به منظور توسعه همکاریهای بینالمللی توانمندیها و ظرفیتها را در این نمایشگاه در معرض دید وزیران علوم کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی و دیگر هیات ها قرار دهد.
وی افزود: دستاوردهای که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده در حیطه درمان و تشخیص ناباروری با کمک هوش مصنوعی و تولید محصولات و مواد صنعتی است و حتی برخی از ظرفیتهای پزشکی و کشاورزی نیز به نمایش درآمده است.
مدیرکل دفتر همکاریهای علمی و ارتباطات بین الملل سازمان جهاد دانشگاهی گفت که این دستاوردها در ۲ سال اخیر رونمایی شده و اکنون این محصولات در حوزه پزشکی در داخل کشور مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه بازخورد مطلوب آن ، این محصولات در حوزه بین الملل را توسعه خواهیم داد.
پوربافرانی یادآورشد: با استفاده از هوش مصنوعی در تلاش هستیم تا تولیدات خود را در حوزه کشاورزی و حوزه آموزشی توسعه دهیم.
تولید ۲۰ محصول متنوع در پژوهشگاه ابنسینا
مدیر اجرایی مرکز رشد پژوهشگاه ابن سینا هم در گفت و گو با آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد درباره محصولات گفت: در پژوهشگاه ابنسینا اعضای هیات علمی و پژوهشگران سعی در تولید محصولات پایه زیست فناوری دارند که این محصولات به طور کلی شامل آنتی بادی های مونوکلونال و پلی کلونال است که این مواد پایه پزشکی هستند و در کیت سازیها استفاده می شوند.
بهاره بهزادی ادامه داد: همچنین مواد دیگری مانند پروتئینها و زخم پوشها و مخمرها را تولید میکنیم وبه منظور جلوگیری از ارزبری، پژوهشگران پژوهشگاه ابن سینا در صدد تولید این مواد برآمدند.
وی به محصولات تولیدی در زخم پوشهای نوین اشاره کرد و اظهار داشت: این پودرهای خاص که جزو پانسمانهای نوین هستند در سوختگیها و زخمهای بستر و دیابتی ها استفاده میشود و این محصول آمریکایی که به دلیل تحریم ها وارد نمی شد این مرکز اقدام به تولید مشابه این زخم پوش ها کرد.
مدیر اجرایی مرکز رشد پژوهشگاه ابن سینا اضافه کرد: این مرکز در دوران کرونا کیتهای تشخیصی کووید را تولید کرده و همچنین بخش مولکولی کیتهای hpv تولید شده را روانه بازار کرده که اکنون سویههای هایریسک ۱۴ تا ۱۸ را تشخیص می دهد که به از بین بردن سرطان دهانه رحم در بین زنان که فراگیر شده کمک می کند.
بهزادی یادآورشد: پژوهشگاه ابن سینا که از سال ۷۸ بنیانگذاری شده، همواره ارتباط بین صنعت و دانشگاه تا به امروز را فعال نگه داشته و خود را محدود به مقاله نویسی نکرده است.
وی افزود: این مرکز در مدت فعالیت ۲۶ سال خود حدود ۲۰ محصول متنوع را روانه بازار کرده است.
استفاده از هوش مصنوعی برای درمان ناباروری
آموزشیار معاونت آموزشی پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابن سینا هم درباره دستاوردهای این پژوهشگاه در حوزه ناباروری گفت: این پژوهشگاه در چند سال اخیر در حیطه ناباروری و هوش مصنوعی فعالیتها و تحقیقات متعددی داشته که دستاورد آن منجر به برگزاری کنگره ( نگاهی جامع بر ناباروری هوش مصنوعی چالشها و چشم اندازها) شد.
هانیه ناظم افزود: در این کنگره محورهایی چون نقش هوش مصنوعی در تشخیص و درمان ، مشاوره و کمک در انتخاب بهترین روش در درمان ، اخلاق پزشکی و نظارت بر درمان هوش مصنوعی در پژوهش چشماندازها که در واقع فرصتها با چالشهایی در این زمینه وجود داشت ، مورد بررسی قرار گرفت.
آموزشیار معاونت آموزشی پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی افزود: پیامد این کنگره منجر به تشکیل کارگروهی شد تا بیشتر در این زمینه فعالیت داشته باشیم و آذر ماه امسال هم در این حیطه کنگره دیگری را برگزار می کنیم.
ناظم خاطرنشان کرد: در علم ژنتیک از هوش مصنوعی در درمان ناباروری آندومتریوز که یکی از عوامل ناباروری است برای رفع این مشکل استفاده می کنیم تا منجر به باروری شود.
دیدگاه خود را بیان کنید