
به گزارش گروه فرهنگی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، قدیمیترین سازمان بینالمللی نمایشگران عروسکی در جهان، سالگرد تأسیس خود را با اکران مستند «لعبتباز» و گفتوگو با سیاوش ستاری، جشن میگیرد. سازمان یونیمای جهانی، قدیمیترین سازمان بینالمللی نمایشگران عروسکی در جهان، نود و ششمین سالگرد تأسیس خود را با نمایش مستند «لعبتباز» به تهیهکنندگی و کارگردانی پوریا نوری و گفتوگو با سوژه این مستند، یعنی سیاوش ستاری، رئیس یونیما مبارک ایران، جشن خواهد گرفت.
یونیما/ UNIMA، سازمانی غیردولتی وابسته به یونسکو است که اعضای آن از سراسر جهان گرد هم آمدهاند تا به توسعه هنر عروسکی کمک کنند. شکل هنری این سازمان، امکان ترویج اصیلترین ارزشهای انسانی؛ مانند صلح و درک متقابل بین مردم را بدون توجه به اعتقادات سیاسی یا مذهبی و تفاوتهای فرهنگی، مطابق با احترام به حقوق اساسی بشر، فراهم میکند. به اینترتیب، یونیما با فعالیت در بیش از ۹۰ کشور، برای دیپلماسی فرهنگی فعالیت میکند.
این فیلم به شور و استقامت استاد خیمهشببازی (تئاتر سنتی عروسکی ایران) میپردازد که در مواجهه با تغییرات نسل، به دنبال جذب مخاطبان جدید در سراسر ایران است. لعبتباز، بیش از یک مستند، سفری شاعرانه به عمق روح عروسکگردانی ایران و مسیر احساسی یک عروسکگردان و شاگردش را در میانه تغییر، مهاجرت و دلبستگی به یک سنت در حال فراموشی است.
«لعبتباز» پیش از این، در گروه سینماهای هنر و تجربه در ایران، اکران و این برنامه ۲۰ می ۲۰۲۵ (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برگزار خواهد شد.
«آسمان دوست داشتنی» بهترین فیلم جشنواره «انیماتیبا» برزیل شد
پویانمایی «آسمان دوست داشتنی» به کارگردانی امیر مهران، بهترین فیلم هیأت داوران چهارمین جشنواره بینالمللی دوسالانه انیمیشن «انیماتیبا» برزیل شد. در آیین پایانی چهارمین جشنواره بینالمللی دوسالانه انیمیشن «انیماتیبا»، برندگان هر بخش با حضور شمار زیادی از علاقهمندان به انیمیشن معرفی شدند.
«آسمان دوست داشتنی» از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یک اثر درام است که به موضوع جنگ میپردازد و زمان آن ۱۴ دقیقه و ۱۰ ثانیه است.
این پویانمایی، پیشتر نیز فینالیست سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کارتونی «کارتون کلاب» ایتالیا شد و تندیس زرین پنجاهودومین جشنواره فیلم رشد، جایزه جشنواره بینالمللی فیلمهای انیمیشن انیمه آرت برزیل، تندیس سیزدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران و دیپلم افتخار جشنواره بینالمللی فیلمهای انیمیشن هند را دریافت کرده است. بر اساس این خبر، تیزر چهارمین جشنواره بینالمللی دوسالانه انیمیشن «انیماتیبا» با تصویری از نقشه ایران آغاز شده است.
چهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای انیمیشن «انیماتیبا» از ۱۶ تا ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۸ تا ۱۴ می ۲۰۲۵) در برزیل برگزار شد.
«خاطرات نیآوران»؛ فیلم مستندی که چهره تهران را ثبت کرده است
خاطرات «نیآوران» مستندی به کارگردانی هادی آفریده روز شنبه (۲۷ اردیبهشت) در سالن فردوس موزه سینما با حضور ارد عطارپور مستند ساز و پژوهشگر، احمد سعیدنژاد استاد شهرسازی دانشگاه تهران و شهرام درخشان مستندساز با سابقه به نمایش درآمد.
بعد از نمایش فیلم، درخشان، مستندساز درباره فیلم گفت: ما خیلی زود به سینما رسیدیم و به هرحال در محدوده تهران حداقل در صد سال گذشته که تولد سینما در ایران بوده، اینقدر مکان از دست رفته داشته باشیم. شما چقدر فیلم مستند دیدید که چهره تهران را ثبت کند.
وی افزود: درطول صد سال گذشته دوربین داشتیم ولی از انقلاب مشروطه فیلمبرداری نشد و تهران شهری است که از مکتوبات آن تاریخش را می خوانیم ولی در اروپا و امریکا درخصوص شهرهای خود مستند دارند ولی تهران همچین مستندی ندارد.
درخشان گفت: فیلمی در حال ساخت آن هستم که درباره محله تجریش است. آنچه در این منطقه از لحاظ فرهنگی و معماری جالب است در فیلم خواهید دید و مرکز ثقل فیلم من میدان تجریش است. این منطقه زمانی نه چندان دور جایگاه ییلاق متمولان بوده است و تابستان ها به خانه باغ های این منطقه می آمدند.
وی ادامه داد: افراد متمول اینجا خانه باغ داشتند و در تابستان در منطقه سکونت میگزیدند و برای افراد معمولی یک مرکز توریستی بوده؛ برخی آثار تاریخی با اهمیت در تجریش وجود دارد مثل همین باغ فردوس است. همینطور سعدآباد از کاخ مرمر تا سفید و سیاه و موزه هایی که در محله تجریش وجود دارند و فکر کردم شاید بشود با یک فیلم مستند از آنها یاد کنیم.
این مستندساز گفت: شمیران نزد مردم بیشتر شمال تهران است و زبان مردمان شمیران شبیه مردمان مازندرانی بود و به تدریج تفاوت کرد. وقوع انقلاب و با ارزش شدن زمین ها، اصولا با هجوم افراد مختلف به شمیران و بنابراین این لهجه به تدریج از بین رفت.
عطارپور با بیان اینکه هادی آفریده حدودا ۳۰ فیلم ساخته است، گفت: شاید ارتباط خاطرات نیآوران را با روز شمیران بهطور مستقیم متوجه نشویم و کلا فیلم هایی که درباره شمیران ساخته شده بسیار محدود است.
همچنین سعیدنژاد، استاد شهرسازی دانشگاه تهران خاظرنشان کرد: تجریش و شمیرانات یک منطقه کوهپایهای در شمال تهران و به صورت یک ده بوده به نام شمیران با تعدادی روستا در اطراف آن.
وی افزود: تعدادی روستا دامنه البرز به اسم کوهستان شمرون مشهور بودند و بلندترین کوه توچال بوده و مهمترین منطقه هم تجریش بوده و در قسمت جنوبی تا ونک ادامه داشته است.
استاد شهرسازی دانشگاه تهران گفت: شمیران در زبان کهن ایران به معنی ییلاق و سردسیر محسوب و تهران به معنی گرمسیر و قشلاق بوده است. بهطور کلی منطقه البرز جزء مازندران به حساب میآید و این نقاط در حوزه البرز و مازندران و در حوزه حاکمیت اسماعیلیان بوده است.
«در آغوش درخت» به اکران آنلاین رفت
فیلم سینمایی «در آغوش درخت» ساخته بابک خواجهپاشا و نماینده رسمی ایران در اسکار ۲۰۲۵ راهی اکران آنلاین فیلمنت شد. اکران آنلاین فیلم سینمایی «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک لطفی خواجهپاشا و تهیهکنندگی سجاد نصرالهینسب و محمدرضا مصباح پس از اکران در سینماهای سراسر کشور، از سه شنبه (۳۰ اردیبهشت) ساعت ٢٠ در پلتفرم فیلمنت اکران آنلاین خود را آغاز میکند.
این فیلم نامزد ٨ سیمرغ و برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی اول از چهلویکمین جشنواره فیلم فجر و برنده ۶ جایزه بینالمللی، در تابستان ۱۴۰۳ در سینماهای سراسر کشور به نمایش درآمد و در میان ٣ فیلم پرفروش اجتماعی سال گذشته جای گرفت.
مارال بنیآدم، جواد قامتی، روحالله زمانی، اهورا لطفی و رایان لطفی بازیگران این فیلم را تشکیل میدهند.
«در آغوش درخت» محصول مشترک سازمان سینمایی سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که با روایتی شاعرانه، آخرین تلاشهای یک خانواده در آستانه فروپاشی را به تصویر میکشد.
اجتماع هزاران نفری هواداران نوید در جشن «بچه مرشد»
قسمت اول از فصل جدید مجموعه پویانمایی «ماجراهای نوید» و پویش «بچه مرشد ۲» در اجتماع پرشور هواداران نوید در مشهد رونمایی و اکران شد. در شب اول از جشن پنج روزه «بچه مرشد۲» در بوستان کوهسنگی شهر مشهد، قسمت اول از فصل جدید پویانمایی «ماجراهای نوید» با نام «بچه مرشد۲» رونمایی شد.
نوید در پویش «بچه مرشد» به ترغیب مخاطبانش برای صیانت از زبان فارسی و پاسداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی میپردازد. پویش «بچه مرشد ۲» نیز قرار است در شبهای بعدی این جشن بزرگ ادامه یابد و پخش این برنامه به طور زنده هر شب از ساعت ۲۰ روی آنتن شبکه کودک سیما میرود.
در قسمت قبلی این پویش، نوید از بچهها خواسته بود مانند او شاهنامهخوانی و ویدیوهای نقالی خود را برایش ارسال کنند که به دنبال آن حدود ۴۰۰۰ ویدیو به این پویش ارسال شد.
دیدگاه خود را بیان کنید