
وحیدجلال زاده در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، درباره نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی(PUIC) که به میزبانی شهرجاکارتا کشور اندونزی برگزار شد، گفت: هیات پارلمانی جمهوری اسلامی در عالیترین شکل خود در این کنفرانس شرکت کرد و پیش از حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و هیات همراه، نمایندگان ایرانی حاضر در این اجلاس با حضور در کمیتههای مختلفی از جمله سیاسی، زنان، حقوق بشر و فلسطین، گزارشیهای مورد نظر را ارائه دادند.
معاون پارلمانی وزیر امورخارجه افزود: در این کمیتهها نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دیدگاه ها و مواضع صریح و شفاف نظام جمهوری اسلامی ایران و مجلس را در پنلها و کمیتههای مربوطه ارائه کردند.
وی یادآور شد: نشست اصلی این کنفرانس هم که با حضور نمایندگان مجالس دیگر کشورهای اسلامی انجام شد، بیشتر از همه به حمایت از مردم فلسطین و غزه و ضرورت وحدت و همدلی کشورهای مسلمان در مقابله با جنایات رژیم غاصب صهیونیستی تاکید داشت و سخنرانان حاضر در این اجلاس به موضوع کشتار بی رحمانه مردم بی دفاع در غزه اشاره کردند و سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این اجلاس مورد استقبال حاضران قرار گرفت. همچنین رسانههای اندونزی این سخنان را در حد گستردهای پوشش دادند.
قالیباف مواضع به حق و صریح جمهوری اسلامی درباره مسائل فلسطین و منطقه را اعلام کرد
جلال زاده با بیان اینکه رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنرانی خود مواضع به حق و صریح جمهوری اسلامی را درخصوص مسائل فلسطین و منطقه اعلام کرد، یادآور شد: همچنین در سخنان آقای قالیباف به سفر منطقهای ترامپ اشاره و اعلام شد که نباید جای تهدیدات عوض شود. چرا که تهدید اصلی منطقه رژیم صهیونیستی است.
معاون پارلمانی وزیر امورخارجه درباره دیداری که وی در حاشیه این اجلاس با معاون سیاسی وزیر امور خارجه اندونزی انجام داد، تصریح کرد: ما روابط بسیار خوبی با کشور اندونزی در سطح اقتصادی و سیاسی داریم و یکی از مواضع مشترک ما با اندونزیاییها، ایستادن در کنار مردم فلسطین است و دولت و مجلس اندونزی از کشورهای حامی فلسطین محسوب میشود.
جلال زاده با بیان اینکه اندونزی همواره ضدیت خود را با رژیم صهیونیستی به صراحت اعلام کرده است، تصریح کرد: در این نشست مباحث کنسولی دو کشور با معاون سیاسی وزیر امورخارجه اندونزی بررسی شد و درباره توافقنامه استرداد مجرمین و توافقنامه معاضدت قضایی بین دو کشور نیز مباحث مربوطه تبادل نظر شد.
وی هدف نشست با معاون سیاسی وزیر امورخارجه کشور اندونزی را بررسی سازوکار انتقال محکومین بین دو کشور عنوان و خاطرنشان کرد: تعدادی ایرانی در این کشور به دلایل مختلف زندانی هستند و مقام اندونزیایی پذیرفت که این موضوع با مقامات وزارت دادگستری مطرح شود. همچنین از ایشان و وزیر خارجه اندونزی برای حضور در تهران دعوت کردیم تا انشالله این گفت وگوها ادامه داشته باشد و به تصمیم گیری منجر شود.
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست محمدباقرقالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برای حضور در نوزدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی مجالس کشورهای اسلامی، ۲۴ اردیبهشت ماه به جاکارتا سفر کرد و در نخستین سخنرانی خود در اجلاس، بر جایگاه رفیع مقاومت در میان ملتها تأکید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه این اجلاس، ۷ دیدار دوجانبه با رؤسای مجالس اندونزی(مجالس ملی و مشورتی)، عمان، عربستان، الجزایر، بورکینافاسو و مالزی انجام داد. تسهیل روابط اقتصادی، بهبود روابط پارلمانی، حمایت از آرمان فلسطین و تلاش برای جلوگیری از جنایات های رژیم صهیونیستی محور اصلی این رایزنیها بود.
همچنین رئیس مجلس با حضور در دانشگاه اسلامی شریف هدایهالله جاکارتا، پس از استقبال پرشور دانشجویان، در جمع آنان سخن گفت و از ترجمه کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» استاد شهید مطهری رونمایی کرد.
وی همچنین با جمعی از علما و اندیشمندان اندونزیایی دیدار کرد. در این دیدار مباحثی همچون ایجاد پول واحد اسلامی و تقویت همکاریهای اقتصادی مطرح شد. حاضران نیز از مواضع قالیباف در حمایت از فلسطین قدردانی کردند.
هیات پارلمانی جمهوری اسلامی به ریاست قالیباف، عصر پنجشنبه با حضور در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی، حاضر شدند و مورد استقبال پورشور مسلمانان این مرکز قرار گرفته و در ادامه در جمع آنان سخنرانی کرد.
محمدباقر قالیباف روز گذشته (جمعه) و در آخرین روز سفر با شبکه «مترو تی وی» پرمخاطب ترین تلویزیون اندونزی به عنوان پر جمعیت ترین کشور مسلمان جهان سخن گفت.
هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست محمدباقر قالیباف در ادامه در مسجد استقلال جاکارتا حاضر شدند و نماز جمعه را در کنار مسلمانان این شهر اقامه کردند.
دیدگاه خود را بیان کنید