
به گزارش گروه فرهنگی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از تارنمای خبری اخبار باستانشناسی، بر اساس بیانیه دانشگاه هایدلبرگ، تیمی از باستانشناسان آلمانی موفق به کشف اثری چشمگیر در شهر باستانی نینوا در نزدیکی شهر موصل عراق شدند. نینوا که یکی از مهمترین مراکز تمدن در شمال میانرودان (بینالنهرین) محسوب میشود، اواخر سده هشتم پیش از میلاد، در دوران پادشاهی سَنحاریب، پایتخت امپراتوری آشور بود.
باستانشناسان در جریان حفاری یکی از اتاقهای کاخ شمالی متعلق به آشوربانیپال، نوه سَنحاریب و پادشاه آشور در فاصله سالهای ۶۶۸ تا ۶۳۱ پیش از میلاد، قطعاتی از یک نقشبرجسته سنگی عظیم به وزن ۱۲ تُن با ابعاد ۱۸ فوت طول و ۱۰ فوت ارتفاع (۵.۵ متر در ۳ متر) را کشف کردند.
این اثر پادشاه آشوربانیپال را میان دو خدای بزرگ آشوری، آشور و ایشتار (الهه نگهبان شهر نینوا) به تصویر میکشد. آرون اشمیت، باستانشناس حاضر در پروژه اعلام کرد: در میان نقشبرجستههای شناختهشده از کاخهای آشوری، تصویری از خدایان اصلی وجود ندارد و این اثر کاملاً منحصربهفرد است.
این نقشبرجسته احتمالاً در بخشی از دیوارِ تورفتگیِ نزدیک ورودی تالار تاجگذاری نصب شده بود؛ بخشی که به عنوان مهمترین قسمت کاخ شناخته میشود. هرچند باستانشناسان بریتانیایی در قرن نوزدهم بخشهایی از کاخ را حفاری کرده بودند و برخی نقشبرجستههای بزرگ را کشف و به موزه بریتانیا منتقل کردند، به دلیل دفن شدن قطعات این اثر جدید در یک گودال و پوشیده شدن آن با آوار در سده دوم یا سوم پیش از میلاد، موفق به شناسایی آن نشده بودند.
دیدگاه خود را بیان کنید