رئیس بنیاد ایرانشناسی : این بنیاد باید به نهادی پویا و خلاق در عرصه بین‌المللی تبدیل شود

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- رئیس بنیاد ایرانشناسی گفت: امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند آن هستیم که بنیاد را به نهادی پویا و خلاقی در جایگاهی در خور عرصه بین‌المللی تبدیل کنیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، علی‌اکبر صالحی شامگاه پنجشنبه در ضیافت بزرگداشت روز ایرانشناسی که با حضور جمعی از سفرای کشورهای مختلف، معاون روستایی رئیس جمهوری و رئیس مطالعات میراث ناملموس یونسکو برگزار شد، با تشریح روند شکل‌گیری و آغاز فعالیت بنیاد اظهار کرد: دکتر حبیبی فراتر از یک بنیانگذار تجسم اندیشه‌ای بود که به بنیاد جان بخشید. انسان هر عمل به نگاه به تاریخ و آینده که سال‌های عمر خود را وقف ساختن بنیاد کرد. او با دقتی کم‌نظیر، شالوده‌ای استوار در حوزه کار علمی در زمینه ایرانشناسی را بنیان نهاد.

وی افزود: یاد نیک دکتر حبیبی در تار و پود بنیاد جاودان خواهد ماند. بعد از مرحوم حبیبی، حجت‌الاسلام محمد خامنه‌ای و آقای رجبی دوانی با گام‌هایی که برداشتند در تقویت بنیان‌ها و ساختار بنیاد تلاش کردند.

صالحی گفت: اکنون بیش از هر زمان دیگری به دنبال این هستیم که نشان دهیم که جهان امروز جهان روایت‌پردازی و تصویرسازی است و اگر دقت و شتاب لازم را نداشته باشیم دیگران با امیال خود آن را خواهند ساخت.

صالحی اظهار داشت: ایرانشناسی نوین دیگر مربوط به معرفی آثار باستانی و اسطوره‌های باستانی نیست که چشم‌انداز علمی و فرهنگی ایرانیان را در برمی‌گیرد. امروز، ایران سرزمینی زنده با جوانانی خلاق، دانشگاه‌هایی پویا و جامعه‌ای تحول‌گراست.

رئیس بنیاد ایرانشناسی گفت: باید به سوی بازآفرینی فرهنگ زاینده برگردیم. فرهنگی که نوآفرین است و با آینده گفت و گو می‌کند.

وی ادامه داد : برای تداوم این مسیر، نیازمند بازبینی در چند حوزه مهم هستیم. بازنگری در حوزه آموزشی، توجه به حس نوآوری در میان جوانان و هموارسازی زمینه تعامل سازنده با جهان.

صالحی افزود: نسل جدید محققان بر این باورند که هیچ دیواری توان محدود کردن فرهنگ ملتی را ندارد. بنابراین ایرانشناسی نوین باید وضعیت کنونی ادبیات فارسی، دستاوردهای علمی ایرانیان و ... را دربرگیرد.

وی تاکید کرد: ایران امروز سرزمینی پویاست و شبکه‌های ارتباطی نمادی از این پویایی هستند. پویایی فرهنگی ایران در سینما، موسیقی و ادبیات در رسانه‌ها جلوه‌ای ویژه یافته است و فیلم‌های ایرانی در جشنواره‌ها می‌درخشند.

وی توسعه همکاری‌های بین‌المللی با دانشگاه‌ها و موسسات ایرانشناسی و شرق‌شناسی، برگزاری نشست‌های مشترک و تبادل استاد و پژوهشگر را از جمله برنامه‌های بنیاد ایرانشناسی در بعد ایرانشناسی نوین عنوان کرد و گفت: در حوزه ایرانیان خارج از کشور تلاش خواهد شد، شناسایی و ظرفیت‌سازی برای استفاده از استعدادهای موجود انجام گیرد.

صالحی گفت: این فعالیت‌ها بخشی از تلاش بنیاد برای گفت و گوی فرهنگی، علمی و میان رشته‌ای با جهان بین‌الملل خواهد بود تا افقی نو از همکاری‌های بین‌المللی برای ایران را رقم بزنیم. ایرانشناسی نوین را گنجینه‌ای می‌دانیم که باید این میراث گرانبها به جهانیان شناسانده شود. به آینده ایران خوشبینیم.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه