لزوم کنترل بیشتر بر مراکز تهیه غذا/ زمان جوابدهی آزمایش‌ کیفیت کاهش می‌یابد

تهران - آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- معاون بهداشت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر نقش مهم سازمان غذا و دارو و نظام سلامت کشور بر سلامت مواد غذایی تاکید کرد و گفت: اکنون حدود ۹۷۰ هزار مرکز تهیه و توزیع غذا در کشور فعال است، این گستردگی نیاز به کنترل، نظارت و آموزش مداوم را دوچندان کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، علیرضا رئیسی روز دوشنبه در مراسم روز جهانی ایمنی غذا که در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد با اشاره به اینکه سالانه ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا به دلیل آلودگی غذایی بیمار می‌شوند افزود: همچنین سالانه ۴۲۰ هزار نفر نیز بر اثر آلودگی غذایی در دنیا جان خود را از دست می‌دهند.

به گفته وی حدود ۲۰۰ بیماری مرتبط با تغذیه ناسالم یا آلودگی غذایی شناسایی شده است.

وی با اشاره به هزینه‌ درمان بیماری‌های غذایی اظهار کرد: سالانه حدود ۱۵ میلیارد دلار صرف درمان بیماری‌هایی می‌شود که منشا آن‌ها تغذیه ناسالم است، این رقم سنگین اهمیت پیشگیری را بیش‌ از پیش روشن می‌ کند.

رئیسی ادامه داد: بسیاری از بیماران، ادامه روند بیماری یا حتی ابتلا به بیماری‌های جدید را به دلیل مصرف مواد غذایی‌ تجربه می‌کنند که منشا و ماهیت‌ آنها به‌ روشنی مشخص نیست.

وی تصریح کرد: مساله این نیست که ندانیم چه ماده‌ای باعث بیماری شده، بلکه مشکل در مقدار و ترکیب کنترل‌ نشده آن مواد در غذاها است، همان‌گونه که یک غذا می‌تواند تضمین‌کننده سلامت باشد، اگر میزان یا ترکیب آن غیرعلمی و بدون نظارت باشد، می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامتی باشد.

رئیسی گفت: حتی تعریف سم نیز بر پایه مقدار است، غذایی که برای بدن مفید است در مقدار نادرست می‌تواند به یک سم تبدیل شود، در واقع تغذیه ناسالم ممکن است منجر به چاقی، مقاومت به انسولین، ابتلا به دیابت و در نهایت مشکلات متعدد سلامت شود، بنابراین نقش تغذیه در زنجیره سلامت انکارناپذیر است.

حدود ۴۰ درصد از مرگ‌ومیر ناشی از غذاهای آلوده مربوط به کودکان زیر ۵ سال است

رئیسی با تأکید بر اهمیت ایمنی غذا برای گروه‌های حساس گفت: یکی از نکات بسیار مهم، سهم بالای کودکان زیر ۵ سال در میان قربانیان آلودگی‌های غذایی است، حدود ۴۰ درصد از مرگ‌ومیر ناشی از غذاهای آلوده مربوط به این گروه سنی بوده و این عدد بسیار نگران‌کننده است و نشان می‌دهد کودکان خردسال، به‌ ویژه زیر پنج سال، گروهی بسیار آسیب‌پذیر در برابر تغذیه ناسالم هستند.

وی افزود: سلامت کودکان باید با حساسیت بیشتری در ارتباط با کیفیت و ایمنی غذا مورد توجه قرار گیرد، این مسئولیت بر دوش نهادهایی مانند سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است که نقش حیاتی در حفظ سلامت عمومی دارند و باید با قدرت بیشتری تقویت شوند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: نکته امیدوارکننده این است که برنامه‌های جدیدی در وزارت بهداشت در حال اجرا است که تمرکز ویژه‌ای بر ایمنی غذا و تغذیه سالم دارد، یکی از پروژه‌های مهم، همکاری مشترک با سازمان غذا و دارو و مراکز آزمایشگاهی برای کاهش زمان پاسخ‌دهی آزمایش‌ها است.

وی تاکید کرد: تجهیز ۱۲ هزار کارشناس حرفه‌ای بهداشت محیط به دستگاه‌های قابل‌ حمل پیشرفته از اقدامات دیگر بوده و این کارشناسان اکنون قادر هستند در محل، آزمایش‌هایی مانند اندازه‌گیری دما و رطوبت، سنجش آلودگی‌های میکروبی و ارزیابی کیفیت مواد غذایی در زنجیره توزیع را انجام دهند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه