توسعه کشت‌های گلخانه‌ای ؛ راهکار سازگاری با کم‌آبی

یاسوج - آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد - بیشتر کارشناسان حوزه کشاورزی عقیده دارند که توسعه کشت‌های گلخانه‌ای راهکاری برای سازگاری با روزگار کم آبی در استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از پهنه‌های متاثر از کم بارانی‌های سال‌های اخیر محسوب می‌شود.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، کارشناسان بهبود تولید گیاهی کهگیلویه و بویراحمد می‌گویند: کم بارانی‌های سال‌های اخیر و کاهش شدید دبی آب سفره های زیرزمینی و دیگر منابع آبی در این استان زاگرس‌نشین ضرورت بهره‌وری مناسب از این نیاز حیاتی کشاورزی پایدار و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را نمایان‌تر کرده است.

آنان با اشاره به اینکه توسعه کشت در فضاهای گلخانه‌ای میزان مصرف آب در واحد سطح را به شکل چشمگیری کاهش می‌دهد، تاکید می‌کنند که این امر می‌تواند ظرفیتی برای رونق تولید در شرایط خشکسالی به حساب آید.

کارشناسان بهبود تولیدات گیاهی در کهگیلویه و بویراحمد تاکید دارند به عنوان مثال برای تولید هر کیلوگرم گوجه فرنگی و خیار در فضاهای باز ۳۰۰ تا ۴۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود در حالی که با انتقال کشت این محصول به فضای گلخانه ای می‌ توان مصرف آب را به ۲۵ تا ۳۰ لیتر کاهش داد.

در برنامه هفتم توسعه نیز با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از مصرف آب به بخش کشاورزی اختصاص دارد بر اصلاح الگوی مصرف آب در این حوزه تاکید و مقرر است به طوری که کاهش سالانه سه میلیارد مترمکعب از مصرف آب در بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است.

مزایای کشت‌های گلخانه‌ای

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارد که کشت‌های گلخانه‌ای به علت نیاز به مصرف آب کمتر یکی از راهکارهای سازگاری با شرایط کم‌آبی و خشکسالی به شمار می‌رود.

توسعه کشت‌های گلخانه‌ای ؛ راهکار سازگاری با کم‌آبی

شهرام عسکری تاکید کرد: میزان مصرف آب در کشت‌های گلخانه‌ای ۹۰ درصد کمتر از فضاهای باز است.

وی افزایش تولید در واحد سطح را از دیگر مزایای کشت گلخانه‌ای برشمرد و تاکید کرد: به ازای هر هکتار گلخانه ، هشت تا ۱۰ فرصت شغلی مستقیم و ۱۵ تا ۲۰ فرصت غیرمستقیم متناسب با محصولات تولیدی ایجاد می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه محصولات تولیدی در فضاهای گلخانه‌ای به علت قابل کنترل بودن دما از خسارت های سرمازدگی و بسیاری از آفت‌ها مصون هستند تاکید کرد: درآمد پایدار در سایه کشت‌های گلخانه‌ای امکان‌پذیر است.

گلخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد به روایت آمار

سرپرست امور باغبانی جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سطح گلخانه‌های فعال استان ۱۰۲ واحد به مساحت ۳۷ هکتار است تاکید کرد: در این واحدهای تولیدی محصولاتی مانند سبزی و صیفی، بلوبری، گل رز، قارچ خوراکی، گل‌های آپارتمانی و توت فرنگی تولید می‌شود.

نیروند صیادی با اشاره به اینکه سالیانه یک‌هزار و ۴۰۲ تن فلفل رنگی ، ۱۰۰ هزار شاخه گل رز تولیدی بهره‌برداران کهگیلویه و بویراحمد به خارج از کشور صادر می‌شود تاکید کرد: کیفیت مطلوب از ویژگی‌های محصولات گلخانه‌ای استان است.

وی عنوان کرد: محصولاتی مانند خیار ، گوجه فرنگی ، بلوبری هم ظرفیت صادرات دارد که ضرورت است نسبت به این موضوع اهتمام داشت.

سرپرست امور باغبانی جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: سالیانه ۱۶ میلیون و ۹۳۰ هزار شاخه گل رز ، ۷۹۲هزار گلدان بوته‌ای و درختچه ، ۱۲۵ هزار اصله نهال و ۲ هزار و ۹۰۴ تن سایر محصولات سبزی و صیفی در گلخانه‌های استان تولید می‌شود.

توسعه کشت‌های گلخانه‌ای ؛ راهکار سازگاری با کم‌آبی

وی عنوان کرد: مجوز احداث ۴۹ گلخانه با مساحت ۲۴.۵ هکتار در استان صادر شده که برای اجرای این طرح ها هشت و هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی نیاز است.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه